Кубок України: фіаско «Дніпра» у Луцьку, мінімальна перемога «Динамо» у Львові

Відбулись перші матчі 1/8 фіналу розіграшу Кубка України сезону 2014/2015 років. «Шахтар» розгромив на виїзді «Полтаву», «Дніпро» несподівано поступився «Волині» у Луцьку, а «Динамо» у гостях відсвяткувало мінімальну перемогу над «Карпатами».

Донецький «Шахтар» у Полтаві здобув розгромну виїзну перемогу над однойменним клубом із Першої ліги – 5:1. Хоча матч складався досить непросто для діючих чемпіонів України. Перший тайм і взагалі міг стати фатальним для підопічних Мірчі Луческу, які першими пропустили гол у власні ворота і демонстрували недбалу гру протягом перших 45 хвилин.

Вже на другій хвилині поєдинку Соломка втратив чудову нагоду розпечатати ворота Пятова. Пройшла контратака лівим флангом і простріл уздовж воріт, і перед Соломкою залишався тільки воротар, але гравець «Полтави» практично впритул не зумів вразити ворота «гірників».

На 22-й хвилині той ж Соломка пробивав головою з близької дистанції, але Пятов накрив м'яч у нижньому куті воріт. Ще через сім хвилин Боровець пробив у дотик з-за меж штрафної, і лише поперечина врятувала «Шахтар» від вірного голу.

У підсумку, «Полтава» награла на забитий м’яч: на 36-й хвилині Зеленевич обіграв Азеведо, відпасував на Бутеніна, той прострілив на дальній кут воротарського майданчика, звідки Фомич у падінні відправив м'яч у сітку.

Невідомо, як би склалася доля донецької команди у цій грі, якби гостям не вдалося відквитати до перерви гол. Вже у компенсований арбітром час удар Тейшейра головою відправив м'яч у сітку.

У другому таймі «Шахтар» почав тиснути на ворота «Полтави», а дивіденди підопічним Луческу принесли гравці, які вийшли на заміну. На 68-й хвилині Гладкий добив м'яч у ворота, скориставшись передачею Бернарда. На 75-й хвилині Тейшейра, змістившись з лівого краю штрафного у центр, завдав ідеально точного удару під дальню стійку.

За десять хвилин до фінального свистка пройшла подача «Шахтаря» на дальню стійку і подальша скидка Гладкого головою на Чигринського, який з метра забив вже у порожні ворота. Переможну крапку у матчі встановив Дентіньо, який заробив пенальті на останніх секундах зустрічі і сам же його реалізував.

«Полтава» - «Шахтар» (Донецьк) - 1:5

Голи: Фомич (36) – Тейшейра (45+1, 75), Гладкий (68), Чигринський (79), Дентіньо (90+5, пен)

Попередження: Соломка - Веллінгтон Нем, Ілсіньо

«Полтава»: Кучинський - Зозуля, Бутенін, Парамонов, Кравченко (Гірський, 71), Боровець, Лісовий (Бондаренко, 46), Зеленевич, Соломка, Коваленко (Шевчук, 59), Фомич

«ШахтарПятов - Ілсіньо, Ордець, Чигринський, Азеведо(Ісмаїлі, 71), Фернандо, ВеллінгтонНем(Фред, 62), Марлос(Бернард, 62), Дентіньо, Тейшейра, Гладкий

Дніпропетровський «Дніпро» сенсаційно поступився у першому матчі 1/8 фіналу Кубку України у гостях луцькій «Волині» із рахунком 0:1. Вже на 10-й хвилині дніпропетровці мали забивати, але Селезньов і Матос не розібралися у простій ситуації. Після передачі Ротаня Селезньов практично з центру поля втік на побачення з Недільком, прибрав захисника, міг пробивати, але замість цього віддав передачу на Матоса, який не встиг підставити ногу.

Після цього гра заспокоїлася, і все йшло до нулів на табло по завершенню першої половини гри, але «Дніпро» сам собі створив проблеми. На 37-й хвилині Федецький звалив у власному штрафному Матея, а Бікфалві з 11-ти метрів пробив по центру під поперечину – без шансів для голкіпера.

Якщо з початку другого тайму Селезньов втратив свій шанси забити гол у ворота «Волині», то луцька команда була навіть ближчою до зміцнення переваги у забитих м’ячах. Кобахідзе подав зі штрафного, Жуніч пробив головою, а Лаштувка зреагував і лише ногою зумів відбити м'яч.

На 73-й хвилині «Дніпро» зумів-таки забити м’яч у ворота Неділька. Ротань звично навісив, а Калініч відправив м'яч у сітку. Тим не менш, арбітр дав Ніколі «гірчичник» за гру рукою і відмінив взяття воріт.

Наприкінці зустрічі Лаштувка знову врятував «Дніпро» від чергового пропущеного голу. Мемешев протягнув м'яч до штрафної, прибрав Дугласа і віддав передачу на Маріотто. Бразилець пробивав із забійної позиції, але воротар потягнув м'яч з кута.

«Волинь» (Луцьк) – «Дніпро» (Дніпропетровськ) - 1:0

Гол: Бікфалві (37, пен)

Попередження: Сімінін, Федорчук, Мемешев, Шабанов - Бартуловіч, Дуглас, Федецький, Калініч

«Волинь»: Неділько - Сімінін, Жуніч, Приндета, Шабанов, Матей, Федорчук, Бабатунде (Мемешев, 24), Бікфалві (Сваток, 83), Кобахідзе (Козьбан, 90+2), Маріотто

«Дніпро»: Лаштувка - Федецький, Мазух, Дуглас, Стрініч, Ротань, Канкава, Матос(Калініч, 46), Політило(Зозуля, 46), Бартуловіч(Мігунов, 85), Селезньов

Київське «Динамо» із мінімальним рахунком здобуло виїзну перемогу над львівськими «Карпатами». Команда Сергія Реброва, незважаючи на відсутність на полі Драговіча, Ярмоленка та Кравця, вийшла вперед у рахунку вже на п’ятій хвилині зустрічі. Гусєв перевів м'яч на Ленса, який знаходився на правому краю штрафного. Голландець у дотик віддав пас на 11-метрову позначку на Теодорчіка, а поляк розвернувся і невідпорно пробив по воротах – 1:0.

На 13-й хвилині «Карпати» ледве не відігралися: м'яч відскочив до Сергійчука, перед яким залишався тільки Рибка, але форвард «Карпат» пробив точно у голкіпера «Динамо». На 25-й хвилині вже Мисак виручив «Карпати» від ймовірного автоголу після ненавмисного удару у виконанні Балажіца.

Другий тайм пройшов у безкомпромісній боротьбі майже без гольових моментів біля воріт обох команд. Лише на 88-й хвилині Теодорчік був дуже близький до того, щоб оформити дубль. Калітвинцев виконав націлений пас на голову поляку, Лукаш завдав удар головою, але м’яч влучив у ногу Мисака.

«Карпати» (Львів) – «Динамо» (Київ) - 0:1

Гол: Теодорчік (5)

Попередження: Мартинюк, Чачуа - Сідорчук

«Карпати»: Мисак - Мірошніченко, Пластун, Балажіц, Костевич (Худоб'як, 32), Чачуа, Даушвілі (Голодюк, 54), Мартинюк, Кожанов, Ксьонз, Сергійчук (Страшкевич, 73)

«Динамо»: Рибка - Віда, Сілва, Хачеріді, Макаренко, Велозу(Рибалка, 80), Сідорчук, Гусєв(Калітвінцев, 62), Беланда(Буяльський, 62), Ленс,Теодорчік

Інші результати 1/8 фіналу Кубку України:

«Олександрія» - «Зоря» (Луганськ) – 0:1

«Іллічівець» (Маріуполь) – «Ворскла» (Полтава) – 0:1

«Говерла» (Ужгород) – «Металіст» (Харків) – 2:2

«Сталь» (Дніпродзержинськ) – «Чорноморець» (Одеса) – 2:1

«Олімпік» (Донецьк) – «Металург» (Запоріжжя) - 2:0

Підписатися на новини