Ліга Європи: домашні поразки «Дніпра» і «Металіста», виїзна перемога «Динамо» в Португалії

У четвер, 18 вересня, відбулись матчі першого туру групового турніру розіграшу Ліги Європи сезону 2014/2015 років. Черговий гральний день закінчився домашніми поразками «Дніпра» та «Металіста» від «Інтера» та «Трабзонспора» відповідно, а також виїзною перемогою «Динамо» над «Ріу Аве» у Португалії.

Дніпропетровський «Дніпро» на НСК «Олімпійський» у Києві з мінімальним рахунком 0:1 поступився італійському «Інтеру». Перший тайм видався спокійним і рівним - без гольових моментів і з великою кількістю боротьби та фолів з боку обох колективів.

У другому таймі почала вимальовуватися перевага міланської команди. На 50-й хвилині Ернанес накинув м'яч у штрафний майданчик і Гуарін з близької дистанції пробив головою над воротами. Ще через шість хвилин груба помилка захисників у штрафному майданчику «Дніпра» призвела до двох поспіль ударів впритул, але Бойко дивом потягнув обидві спроби суперника.

У середині другого тайму команда Мирона Маркевича залишилася у меншості, за два «гірчичники» арбітр вилучив з поля капітана «Дніпра» Ротаня. Залишившись у меншості, дніпропетровська команда пропустила гол у власні ворота. На 71-й хвилині Д'Амброзіо прорвався у штрафний і в оточенні декількох гравців «Дніпра» зумів нанести вирішальний удар – 0:1.

«Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) – «Інтер» (Мілан, Італія) - 0:1

Гол: Д'Амброзіо (71)

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Мазух, Дуглас, Стрініч, Канкава, Ротань, Кравченко (Шахов, 67; Лучкевич, 74), Гама, Коноплянка, Зозуля (Калініч, 78)

«Інтер»: Хандановіч - Жезус, Кампаньяро, Відіч, Додо, Д'Амброзіо, Гуарін, Кузмановіч (Освальдо, 62), М'Віла, Ернанес (Джонатан, 76), Ікарді

Попередження: Зозуля, Стрініч, Ротань - Кузмановіч

Вилучення: Ротань (68)

Харківський «Металіст» на останніх хвилинах матчу із турецьким «Трабзонспором» пропустив гол у власні ворота та втратив очки на «Арені Львів» у Львові. Як і в київському матчі «Дніпра» та «Інтера», український та турецький клуби розпочали перший тайм обережно, зустрічаючи і пресингуючи суперника лише на своїх половинах поля.

Команди прокинулися лише у середині першої половини гри, коли спочатку Гоменюк втратив нагоду для взяття воріт «Трабзонспора», а за хвилину вже гості відсвяткували взяття воріт Горяїнова. Їлмаз подав кутовий на лівому фланзі, а Констан відірвався від Гуйє та головою розпечатав ворота «Металіста».

На 41-й хвилині Жажа нав'язав боротьбу двом захисникам «Трабзонспора» і скинув м'яч під удар Шав'єру, який вистрілив у дальній кут з 25-ти метрів - воротар лише зумів перевести м’яч на кутовий.

Після перерви гості перейшли на гру від захисту, що дозволило харків’явнам відігратися на 61-й хвилині зустрічі. Вільягра подав з правого флангу, Кобін головою скинув м'яч на Гоменюка, а той, головою невідпорно пробив під поперечину.

На 69-й хвилині Шав'єр пробив з 25-ти метрів зі штрафного, але м'яч просвистів у сантиметрах від ближньої стійки воріт «Трабзонспора».

«Металіст» демонстрував більше бажання перемогти у цьому матчі, але, у підсумку, три очки дісталися гостям. На четвертій компенсованій арбітром хвилині до основного часу матчу Ятабаре скинув м'яч на Пападопулоса, а той в один дотик з п'яти метрів розстріляв ворота Горяїнова – 1:2.

«Металіст» (Харків, Україна) – «Трабзонспор» (Трабзон, Туреччина) - 1:2

Голи:Гоменюк (61)–Констан (25), Пападопулос (90+4)

Попередження: Кобін - Костан, Пападопулос

«Металіст»: Горяїнов - Пшеничних, Вільягра, Гуйє, Торсільєрі, Кобін, Шав'єр (Кулаков, 90+3), Краснопьоров, Гоменюк, Жажа (Ребенок, 82), Болбат (Радченко, 80)

«Трабзонспор»: Ківрак - Белькалем, Пападопулос, Дурсун (Екічі, 71), Меджані, Явру, Нізам, Констан, Їлмаз, Уоріс (Ердоган, 82), Кардосо (Ятабаре, 58)

Київське «Динамо» із перемоги стартувало і груповому турнірі Ліги Європи, розгромивши у Португалії місцевий «Ріу Аве» із рахунком 3:0.

Кияни зі стартового свистка нав’язали португальцям свою гру, почавши створювати небезпечні момент біля воріт суперників. На 15-й хвилині Віда «вистрілив» трохи вище воріт з середньої дистанції, а вже за п’ять хвилин фірмовий фланговий прохід Ярмоленка зі зміщенням у центр завершився взяттям воріт Кассіо.

Ще через п’ять хвилин «Динамо» подвоїло перевагу у рахунку: Беланда ударом з-за меж штрафного майданчику у нижній кут воріт змусив вдруге капітулювати голкіпера «Ріу Аве».

На 30-й хвилині кияни продемонстрували португальцям фірмову домашню заготовку після виконання стандартного положення. Триходівка Ярмоленко - Макаренко - Беланда після розіграшу кутового ледь не призвела до третього взяття воріт, але Кассіо потягнув потужний удар останнього.

Виконавши завдання на матч вже у першій половині гри, кияни дещо збавили в активності у другому таймі. На 54-й хвилині Тарантіні головою з п’яти метрів замикав навіс Брессана зі штрафного, але м'яч пролетів трохи вище поперечини.

Але на 70-й хвилині динамівцям вдалося оформити третій гол у ворота «Ріу Аве». Швидка атака київської команди завершилася черговим ударом Беланда з-за меж штрафної та результативним добиванням Кравця.

За чотири хвилин до фінального свистка удар Вакасо з розвороту з 20 метрів ледь не зламав поперечину воріт «Динамо», але матч так і завершився «сухою» перемогою підопічних Сергія Реброва.

«Ріу Аве» (Віла-ду-Конде, Португалія) – «Динамо» (Київ, Україна) - 0:3

Голи: Ярмоленко (20), Беланда (25), Кравець (70)

Попередження: Брессан, Джебор - Кравець, Віда, Бурда

«Ріу Аве»: Кассіо - Ліонн, Пінту, Гоуано, Марсело, Брессан (Джебор, 65), Морейра, Тарантіні, Лопес (Вакасо, 77), Укра (Гонсалвеш, 81), Боатенг

«Динамо»: Рибка - Віда, Бурда (Селін, 86), Макаренко, Драговіч, Сідорчук (Велозу, 67), Рибалка, Беланда, Ярмоленко, Кравець, Ленс (Калітвінцев, 79)

Підписатися на новини