Збірна України поступилася команді Словаччини на "Олімпійському"

Національна збірна команда України із мінімальним рахунком поступилася команді Словаччини у стартовому матчі відбору чемпіонату Європи 2016 року.

Збірна України розпочала матч з атак на ворота словацької команди. Вже на 30-й секунді гри Ярмоленко заробив право на штрафний по центру у близькості від володінь гостей, але удар Ракицького прийшовся у «стінку».

Після цього гра дещо заспокоїлася, вибухнувши на 17-й хвилині, коли наш захист припустився помилки. Гамшик віддав гостру передачу на Мака, який обманним рухом утік від Ракицького та відправив м'яч у сітку воріт Пятова. Підопічні Михайла Фоменка не знітилися, спробувавши у наступній же атаці відквитати пропущений гол. Степаненко гарматним ударом перевірив пильність Козачіка, але м'яч просвистів біля ближньої стійки.

Середина першого тайму прошла у нервових спробах атак української команди, які чергувалися із більш небезпечними контратаками словацьких футболістів. Так, на 23-й хвилині Вайсс виконав навіс зі штрафного на голову Дюріци, але м’яч після удару захисника словацької збірної пройшов над поперечиною. Ще через шість хвилин на ударну позицію вийшов Мак, спроба удару якого також виявилася невдалою.

На екваторі першого тайму у вболівальників на стадіоні ледь не схопили серця: спочатку лише Федецький врятував «синьо-жовтих» від вірного голу, відібравши м’яч з-під ніг Вайсса у власному воротарському майданчику, а одразу після цього Пятов врятував команду у ближньому куті після «пострілу» Пекаріка.

Реальні нагоди зрівняти рахунок у матчі українці мали лише наприкінці першої 45-хвилинки. Спочатку Козачів відбив команду після удару головою майже впритул у виконанні Степаненка, а вже у компенсований арбітром час Степаненко виконав чудовий навіс на Зозулю, але Роман не зумів нанести акцентований удар по воротах збірної Словаччини.

Українці вийшли зарядженими на другий тайм, і вже на 51-й хвилині після удару Зозулі головою лише стійка врятувала збірну Словаччини відголу. Послідувало добивання Федецького, на яке зумів зреагувати воротар суперників. Чудовий шанс відновити паритет у рахунку на 66-й хвилині втратив Едмар, який з декількох метрів не зумів поцілити у ворота збірної Словаччини після м'якого навісу Федецького.

Підопічні Яна Козака досить компактно захищалися протягом другої половини другого тайму, майже не даючи нагод українським футболістам для створення гольових моментів. Матч вже йшов до фінального свистка, коли стався найбільш контроверсійний момент зустрічі. На третій компенсованій арбітром хвилині Пятов підключився до кутового нашої команди, який закінчився взяттям воріт гостей. Але арбітр не зарахував гол «синьо-жовтих», побачивши боротьбу не за правилами у штрафному майданчику у виконанні нашого воротаря. У підсумку, невдалий старт у відборі Євро-2016 – 0:1.

Кваліфікація Євро-2016

Україна - Словаччина - 0:1

Гол: Мак (17)

Попередження: Степаненко, Ракицький, Безус, Федецький, Едмар - Куцка, Дюріца, Немец, Кісс

Україна: Пятов - Шевчук, Федецький, Ракицький, Кучер, Ковальчук (Безус, 65), Едмар, Степаненко, Гусєв (Громов, 81), Ярмоленко, Зозуля

Словаччина: Козачик - Пекарік, Дюріца, Дьомбер, Вайсс (Стох, 67), Немец (Кісс, 63), Губочан, Гамшик, Куцка, Мак (Дюріш, 90+2), Печовські

Фотогалерею з матчу можна переглянути тут.

Підписатися на новини