Гол Безуса приніс перемогу збірній України над командою Молдови

Національна збірна команда України здобула перемогу у контрольному матчі над командою Молдови з рахунком 1:0. Перемогу "синьо-жовтим" у цій грі приніс Роман Безус.

З перших хвилин наші хлопці розпочали навалу на ворота гостей, яка тривала всі 90 хвилин. Вже наприкінці першої хвилини Едмар опинився тет-а-тет з Чебану, але забарився з ударом і, зрештою, голкіпер врятував свою команду. За хвилину – знову момент. Тимощук запустив по правому флангу Федецького, Артем відірвався від опікуна і зробив точний навіс на Андрія Ярмоленка. “Сімка” збірної з п’яти метрів міг розстрілювати ворота, але головою не влучив по м’ячу.

На 20-й хвилині один з найактивніших у складі України – Андрій Ярмоленко - завдавав небезпечного удару. Опинившись на лівому куті штрафного майданчику, Андрій з місця завдав дуже небезпечного удару з відскоком  у дальній кут. Воротар був безсилим відбити «постріл», але сфера пройшла у сантиметрах від стійки. На 27-й хвилині трапилась неприємність – через пошкодження поле залишив Анатолій Тимощук. Через прикру травму, дебютувати у футболці збірної отримав можливість Кирило Ковальчук із “Чорноморця”

Тиск “синьо-жовтих” продовжувався, але до стовідсоткових моментів справа довго не доходила. У першому таймі слід відзначити ще одну нагоду. За дві хвилини до свистка на перерву, черговий прохід Федецького закінчився гострою передачею на лінію воротарського майданчика. Олегу Гусєву не вистачило лічених сантиметрів, аби відкрити рахунок у зустрічі.

Після перерви тренер збірної України провів ряд замін. Шевчука на фланзі змінив Макаренко, Едмара – Безус, а замість Ярмоленка на полі з’явився ще один дебютант – Артем Громов. Лідер полтавської “Ворскли” міг чи не першим дотиком до м’яча відзначитися за національну команду. На 53-й хвилині Україна заробила право на перший небезпечний штрафний у матчі. Ракицький чудовим ударом обвів стінку, але влучив у стійку. Першим на добиванні був саме Громов, але після його удару зльоту м’яч пішов за лінію поля.

А на 63-й хвилині ворота Чебану таки були «розпечатані». Той же Громов, увірвавшись до штрафного майданчику, протягнув м’яча майже до лінії поля і віддав пас у район 11-метрової позначки, де опинився ніким не прикритий Безус. Роман потужним ударом низом відправив шкіряного прямо в кут.

Після забитого м’яча наша команда не зупинилася і мала ще чимало моментів для взяття воріт. Після швидкої двоходівки із Степаненком Макаренко вривався з лівого флангу до штрафного майданчику і з гострого кута потужно пробивав по воротах але воротар був на місці. Дуже волів відзначитись і Федецький. Захисник “Дніпра” обіграв кількох суперників і з меж штрафної пробивав – знову голкіпер продемонстрував чудову реакцію. А вже у доданий арбітром час Молдова мала єдиний шанс на взяття воріт. Після навісу зі штрафного Алєксєєв небезпечно головою зрізав м’яч у напрямку воріт, але нападнику не вистачило кількох сантиметрів – 1:0.

Товариський матч

Україна – Молдова – 1:0

Гол: Безус (63)

Попередження: Ракицький, Морозюк

Україна: Пятов - Федецький, Кучер, Ракицький, Шевчук (Макаренко, 46) , Степаненко,  Едмар ( Безус, 46) , Тимощук ( Ковальчук, 27) , Зозуля (Гладкий, 64) , Гусєв (Морозюк, 75), Ярмоленко (Громов, 46) 


Молдова: Чебану (Намашко, 82) - Армаш, Головатенко, Раку (Время, 84), Єпуряну, Іоніце, Георгієв ( Чеботару, 66) , Сидоренко (Калінков, 90), О. Антонюк (М. Антонюк, 82), Дєдов (Алєксєєв, 79), Посмак

Підписатися на новини