«Металіст» і «Дніпро» виходять у груповий турнір Ліги Європи

У четвер, 28 серпня, відбулись матчі-відповіді кваліфікаційного раунду плей-офф розіграшу Ліги Європи сезону 2014/2015 років. «Металіст» та «Дніпро» здолали, відповідно, за сумами двох матчів «Рух» та «Хайдук» та здобули путівки до основної сітки змагань, а «Зорі» у матчі з «Фейєнордом» не вистачило кількох хвилин для загального успіху.

Харківський «Металіст» вийшов до групового турніру Ліги Європи, лише в овертаймі забивши єдиний гол у ворота польського «Руху». Дві 45-хвилинки практично не запам’яталися нічим цікавим вболівальникам, які прийшли підтримати харківську команду на столичний стадіон НСК «Олімпійський» - гольових моментів не було взагалі. «Металіст» намагався атакувати, а «Рух» лишень відсиджувався у захисті.

Найцікавіше розпочалося в овертаймі: на 96-й хвилині Кулаков пробив з-за меж штрафного майданчику, але Камінські витягує м'яч з-під поперечини. А вже за 6 хвилин воротар «Руху» залишив свою команду у меншості після жорсткого фолу проти Гоменюка. Арбітр призначив 11-метровий удар, який вдало реалізував Шав’єр.

Гості пішли на останній штурм в заключні хвилини гри і мали шанс залишити «Металіст» за бортом турніру, але команду Ігоря Рахаєва врятував голкіпер. Шуст відбив спочатку удар зльоту у виконанні Кушвіка, а згодом і добивання з близької відстані у виконанні Стажінські – 1:0.

«Металіст» (Харків, Україна) – «Рух» (Хожув, Польща) 1:0 (перший матч - 0:0)

 

Гол: Шав'єр (105)

Попередження: Едмар, Краснопьоров – Стажінські

Вилучення: Камінські (103)

«Металіст»: Шуст - Пшеничних, Гуйє, Юссуф, Кулаков, Краснопьоров, Едмар, Ребенок (Радченко, 68), Шав'єр, Жажа (Вільягра, 62), Гоменюк

«Рух»: Камінські - Дзівнел (Гіголаєв, 83), Ставарчук, Маліновські, Кусь, Бабяж, Сурма, Зеньчук (Лех, 105), Ковальські (Влодика, 81), Стажінські, Кушвік

Дніпропетровський «Дніпро» на виїзді зіграв внічию із хорватським «Сплітом», яка дозволила команді Мирона Маркевича пройти кваліфікацію Ліги Європи. На відміну від київського матчу «Металіста», «Хайдук» та «Дніпро» вирішили не залишати справу на останок.

Господарі поля з перших хвилин включили високі швидкості, і лише вдала гра Мазуха на другому поверсі не дозволила Магліці нанести удар по воротах «Дніпра». Дніпропетровці не забарилися із відповіддю: Калініс відбив на кутовий дальній «постріл» Гами, а ще за хвилину удару головою Зозулі не вистачило кількох сантиметрів, аби влучити у рамку воріт суперників.

У середині першого тайму воротар «Хайдука» у черговий раз продемонстрував свою майстерність, впоравшись із спробою Ротаня. А на останніх хвилинах першого тайму Зозуля двічі влучив у стійку воріт хорватської команди, а воротар «Хайдука» лише дивом врятував свою команду після удару Шахова.

У другому таймі гра трохи заспокоїлася, але «Дніпро» продовжував створювати небезпеку біля воріт «Хайдука». На 63-й хвилині Гама "стріляв" з-за меж штрафного, але знову відмінно зіграв Калініч. У підсумку, «Дніпру» так і не вдалося відзначитися у виїзному матчі, але підопічним Маркевича вистачило гандикапу за підсумками двоматчевого протистояння – 0:0.

«Хайдук» (Спліт, Хорватія) – «Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) - 0:0 (перший матч - 1:2)

Попередження: Мілович, Вршаєвіч, Мезга, Міліч - Зозуля

«Хайдук»: Калініч - Вршаєвіч, Малоча, Міліч, Мезга, Анджелковіч (Бенцун, 61), Сушич (Ніжіч, 84), Цакташ, Магліца, Куассі (Готаль, 60)

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Дуглас, Мазух, Стрініч, Ротань(Кравченко, 40), Канкава, ЛеоМатос, Шахов (Калініч, 72), Гама(Бартуловіч, 90+1), Зозуля

Справжній футбольний триллер відбувся у Роттердамі, де місцевий «Фейєнорд» приймав луганську «Зорю». Перша половина гри складалася невдало для команди Юрія Вернидуба, але «Зорі» вдалося забити три м’ячі та відновити статус-кво у зустрічі. На жаль, луганський клуб пропустив гол у компенсований арбітром час і вибув зі змагань.

На 18-й хвилині Білий заблокував удар Схакена, проте невдало виніс м'яч, який опинився спочатку у ногах те Вреде, а згодом – у воротах «Зорі». Вже через п’ять хвилин гості ледве не відігралися, але удар Маліновського після подачі Каменюки влучив у поперечину воріт «Фейєнорда».

На 27-й хвилині Схакен подвоїв перевагу нідерландського колективу. Де Вільєна навісив у штрафний майданчик «Зорі», Конголо головою скинув м'яч на вільного Схакена, якому залишалося тільки нанести удар у протихід воротарю «Зорі».

Одразу після перерви третій гол влетів у ворота «Зорі». Білий, намагаючись вибити головою м'яч на кутовий, зрізав його у власні ворота після прострілу Схакена з правого флангу.

Камбек розпочався на 56-й хвилині, коли Маліновський навісом зі стандарту з правого флангу відправив м'яч у сітку. На 71-й хвилині «Зоря» реалізувала черговий стандарт: Білий головою замкнув навіс з кутового від Любеновіча, виправившись за помилку після перерви. За десять хвилин до закінчення зустрічі Малиновський дальнім ударом з 30 метрів влучив у нижній кут воріт «Фейєнорда».

На жаль, луганській команді не вистачило всього-на-всього кілька хвилин, щоб вийти переможцем із цієї дуелі. Ману на другій компенсованій арбітром хвилині прийняв м’яч у штрафному «Зорі», розвернувся і не залишив шансів Шевченку – 4:3.

«Фейєнорд» (Роттердам, Нідерланди) – «Зоря» (Луганськ) - 4:3 (перший матч – 1:1)

Голи: те Вреде (18), Схакен (27), Білий (48, автогол), Ману (90+2) – Маліновський (56, 80), Білий (71)

Попередження: Башачікоглу, те Вреде

«Фейєнорд»: Мюльдер - Конголо, Матейсен (Ману, 84), ван Бек, Уїлкшир, де Вільєна, Класі, Іммерс, Башачікоглу (Нелом, 79), те Вреде, Схакен

«Зоря»: Шевченко - Каменюка, Пілявський, Білий, Ігнатьєвіч(Писко, 72), Сегбефія(Любеновіч, 66), Чайковський, Маліновський, Караваєв, Хомченовський, Будківський

Підписатися на новини