Ліга Європи: «Дніпро» здобуває вольову перемогу над «Хайдуком»

У середу, 20 серпня, відбулись перші матчі кваліфікаційного раунду плей-офф розіграшу Ліги Європи сезону 2014/2015 років. Першим у бій за вихід до групового турніру змагань з українських клубів вступив дніпропетровський «Дніпро», який здобув вольову перемогу над хорватським «Хайдуком» у Києві.

Команда Мирона Маркевича створила безліч гольових моментів протягом матчу, але зуміла втілитиїх лише у два забитих м’ячі. Хоча початок гри поселив надію у серцях вболівальників на швидкий гол. Вже на 37-й секунді Селезньов головою завдавав удар з 11-12 метрів, але воротар «Хайдука» Калініч продемонстрував відмінну реакцію, відбивши м’яч. На 20-й хвилині дніпропетровський Калініч проривався сам на сам із голкіпером, але захисник в останній момент встиг вибити м'яч з-під ніг Ніколи на кутовий.

Апогей невикористаних можливостей настав для «Дніпра» у середині першого тайму. На 24-й хвилині спочатку воротар «Хайдука» зреагував на удар Федецького головою, який замикав навіс Ротаня зі штрафного, а за декілька миттєвостей Калініч витягнув «сферу» з «дев’ятки» після потужного пострілу Гами з середньої дистанції.

Початок другого тайму став нервовим для дніпропетровського колективу, одразу після перерви захист господарів припустився помилки, що призвело до голу. Бойко відбив небезпечний удар Магліци, Дуглас невчасно посковзнувся на м’ячі, і ніхто із гравців «Дніпра» не завадив Сушичу переправити його у сітку воріт. Але вже через три хвилини дніпропетровський Калініч засмутив сплітського - Нікола проштовхнув м'яч під воротарем у сітку.

Хорватський клуб посмілішав і почав шукати щастя біля воріт Бойка. Воротар «Дніпра» працював протягом другої 45-хвилинки, не покладаючи рук. На 54-й хвилині Денис лише з другої спроби зумів відвести загрозу від власних воріт після удару Сушича. На 69-й хвилині Стрініч затримав Магліцу за футболку у власному штрафному, і арбітр пробачив захисника «Дніпра», не призначивши пенальті.

На 77-й хвилині матчі наставник «Хайдука» Ігор Тудор випустив на поле багаторічну зірку київського «Динамо» Артема Мілевського, якого трибуни НСК «Олімпійський» зустріли аплодисментами. Але забити гол Артему у цій зустрічі не судилося, натомість відзначився «Дніпро». На 88-й хвилині джокер Маркевича Шахов головою замкнув навіс Лео Матоса з правого флангу – 2:1.

Ліга Європи. Кваліфікація

Плей-офф. Перший матч

«Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) – «Хайдук» (Спліт, Хорватія) – 2:1

Голи: Калініч (50), Шахов (88) – Сушич (47)

Попередження: Кравченко - Магліца

«Дніпро»: Бойко - Федецький (Лео Матос, 70), Дуглас, Мазух, Стрініч, Кравченко, Ротань, Гама (Шахов, 59), Зозуля, Селезньов (Бартуловіч, 78), Калініч

«Хайдук»: Калініч - Вршаевіч, Малоча, Міловіч, Міліч, Цакташ, Анджелковіч (Мезга, 72), Сушич, Куассі, Магліца (Мілевський, 77), Готаль (Влашич, 46)

Підписатися на новини