4-й тур Прем’єр-ліги: «Шахтар» виграв донецьке дербі у Києві, хет-трик Кравця допоміг «Динамо» обіграти «Іллічівець»

Відбулись матчі 4-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. «Шахтар» у донецькому дербі розгромив «Олімпік», Федецький приніс перемогу «Дніпру» над запорізьким «Металургом», а хет-трик Кравця допоміг «Динамо» перемогти «Іллічівець».

4-й тур чемпіонату України відкривало донецьке дербі, яке проходило у п’ятницю на НТК ім. Баннікова. Якщо дебютант Прем’єр-ліги зумів протриматися у поєдинку із київським «Динамо» і заробити важливе турнірне очко, то «Шахтарю» команді Романа Санжара дати бій не вдалося. Вже на 17-й хвилині гри після подачі кутового Литовка помилився на виході, і м'яч, вдарившись у голову Лебедю, опинився у сітці воріт «Олімпіка». Ще за шість хвилин «гірники» відзначились вдруге у матчі. Тайсон, отримавши м’яч від Срни, зважився на удар з тридцяти метрів і забив красивий гол.

Підопічні Мірчи Луческу довершили справу вже після перерви. На 47-й хвилині Адріано вивів Гладкого на побачення з Литовкою, і той акуратно пробив повз голкіпера у дальній кут. На 79-й хвилині Ісмаїлі зліва віддав м'яч на Тайсона, а той першим дотиком продовжив «сфери» у штрафний майданчик на Нема - Веллінгтон з десяти метрів спокійно розстріляв ворота «Олімпіка».

Крапку у матчі вже у компенсований арбітром час встановив Степаненко після скидки Адріано, Тарас влучно пробив у нижній кут з 18-ти метрів – 0:5.

«Олімпік» (Донецьк) – «Шахтар» (Донецьк) - 0:5

Голи: Лебедь (17, автогол), Тайсон (23), Гладкий (47), Нем (79), Степаненко (90+1)

Попередження: Огиря, Тищенко – Гладкий

«Олімпік»: Литовка - Тищенко, Гришко, Дитятьєв, Іванов, Огиря, Лебедь, Драченко, Шериф (Моха, 40), Дорошенко (Лисенко, 46), Кадімян (Гельзін, 65)

«Шахтар»: Каніболоцький – Срна, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред (Дуглас Коста, 58), Марлос (Тейшейра, 58), Тайсон, Луїс Адріано, Гладкий (Нем, 66)

На «Славутич-Арені» у Запоріжжя відбулося ще одне дербі українського футболу, але вже регіональне. Запорізький «Металург» у своїх стінах приймав дніпропетровський «Дніпро», а долю зустрічі вирішив один-єдиний гол, забитий у другому таймі.

Стартові хвилини поєдинку запам’яталися агресивною грою запоріжців в атаці, які зі стартового свистка шукали щастя біля воріт Бойка. Але на 23-й хвилині шанс відзначитися втратив саме «Дніпро»: після навісу з правого флангу Зозуля скинув м'яч Шахову, який пробивав з-за меж штрафного - точно до рук Боровика.

Після цього «Дніпро» захопив територіальну перевагу, а Ротань наприкінці першої 45-хвилинки мав найбільш реальну нагоду розпечатати ворота «Металурга». Шахов довгим пасом вивів Ротаня на побачення з Боровиком,але капітан дніпропетровської команди не зумів переграти воротаря.

На 59-й хвилині команда Мирона Маркевича все-таки домоглась свого: після затяжної атаки гостей Ротань віддав м'яч направо на Федецького, Артем увійшов по флангу у штрафний і пробив з гострого кута, а «сфера» за допомогою рикошету від Лисицького влетіла у ворота Боровика. Калініч, який з’явився на заміну у другому таймі замість Шахова, на 66-й хвилині пробивав з лінії воротарського після прострілу Федецького, але примудрився відправити м'яч мимо цілі.

Вже на третій доданій арбітром хвилині «Металург» міг уникнути поразки, але м'яч  після удару головою у виконанні Штурко з п'яти метрів пролетів над поперечиною – 0:1.

Після матчу до футбольного суспільства дійшла невтішна звістка щодо травми ключового гравця «Дніпра» Євгена Коноплянки, який змушений буде пропустити декілька матчів дніпропетровської команди у Прем’єр-лізі та Кубку України.

«Металург» (Запоріжжя) – «Дніпро» (Дніпропетровськ) - 0:1

Гол: Федецький (59)

Попередження: Баліч, Юсов - Ротань, Мазух

«Металург»: Боровик - Пашаєв, Лисицький, Курилов, Баліч, Журахівський (Гвілія, 81), Сержіньо, Юсов, Льопа, Каплієнко (Штурко, 90), Прийомов (Лео Пассос, 82)

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Мазух, Дуглас, Стрініч, Кравченко, Ротань, Гама (Матос, 88), Шахов (Калініч, 46), Коноплянка, Зозуля (Канкава, 79)

Київське «Динамо» проводило матч із маріупольським «Іллічівцем» на НСК «Олімпійський», незважаючи на те, що азовська команда виступала господарем поля у цій грі. Але саме кияни розпочали матч, як справжні господарі: вже на 6-й хвилині пройшла передача Гармаша на Ярмоленка, той продовжив атаку, відпасувавши на Кравця, а Артем з другої спроби зумів пробити голкіпера. Кияни і надалі мали ігрову та територіальну перевагу у матчі, але забитих голів у першому таймі глядачі більше не побачили.

Друга половина зустрічі вийшла значно результативнішою. На 54-й хвилині Ярмоленко здорово закинув м'яч на лівий край чужого штрафного, звідки Гармаш головою скинув круглого у центр на Гусєва, а той ударом у дотик відправив «сферу» у сітку воріт. Ще через чотири хвилини Кравець головою у падінні переправив м'яч у сітку після подачі Ярмоленка і встановив дубль.

На 63-й хвилині Кравець потужно пробив з лінії штрафного, але Гальчук у карколомному стрибку врятував свою команду. А вже через три хвилини команда Миколи Павлова організувала гол престижу. Після подачі зі штрафного з глибини поля Шовковський помилився на виході, що дало можливість Яворському ударом головою відправити м'яч у сітку.

За декілька хвилин до фінального свистка Гальчук зумів зупинити вихід сам-на-сам у виконанні Сидорчука, але відпустив від себе м'яч, дозволивши Кравцю розстріляти порожні ворота – 1:4.

«Іллічівець» (Маріуполь) – «Динамо» (Київ) - 1:4

Голи: Яворський (66) – Кравець (6, 58, 88), Гусєв (54)

Попередження: Таргамадзе, Чижов, Іщенко

«Іллічівець»: Гальчук - Гринь, Іщенко, Чижов, Путівцев, Мішньов (Яворський, 61), Довгий, Чурко (Оберемко , 56), Таргамадзе, Федотов (Калінін, 84), Тотовицький

«Динамо»: Шовковський - Макаренко, Даніло Сілва, Драговіч, Тремулінас, Рибалка, Гармаш (Безус, 75), Ярмоленко, Беланда (Сидорчук, 84), Гусєв (Ленс, 64), Кравець

Інші результати туру:

«Чорноморець» (Одеса) – «Зоря» (Луганськ) – 0:0

«Ворскла» (Полтава) – «Металург» (Донецьк) – 2:1

«Металіст» (Харків) – «Говерла» (Ужгород) – 1:0

«Волинь» (Луцьк) – «Карпати» (Львів) – 0:2

Підписатися на новини