3-й тур Прем’єр-ліги: «Шахтар» обіграв «Металіст», «Дніпро» розгромив «Карпати»

Відбулись матчі 3-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Донецький «Шахтар» здобув перемогу над харківським «Металістом», дніпропетровський «Дніпро» забив чотири «сухих» м’ячі у ворота львівських «Карпат», а донецький «Олімпік» відстояв нічию у матчі із київським «Динамо».

Донецький «Шахтар» здобув мінімальну перемогу у матчі із принциповим суперником – харківським «Металістом», який відбувся 9-го серпня у Львові.

Старт поєдинку залишився за харківською командою, яка зі стартового свистка розпочала шукати щастя біля воріт номінальних господарів поля. У першій ж атаці «Металіста» Жажа Коельо отримав передачу в центральній зоні у штрафному майданчику «гірників», потужно пробив, але м'яч пролетів поруч зі стійкою воріт Каніболоцького. Донеччани вдало стримували атаки харків’ян, але на 16-й хвилині «Шахтар» залишився у меншості: Ордець отримав червону картку за фол проти Азеведо.

На 21-й хвилині Ребенок «вистрілив» з центральної зони під поперечину, але Каніболоцький врятував свою команду. З відповіддю «Шахтар» не забарився і через дві хвилини Адріано у дотик пробив вище воріт після прострілу Шевчука з лівого флангу. На 36-й хвилині «Шахтар» втратив свій найкращий момент у першому таймі відзначитися у воротах Шуста. Після подачі з кутового, Кривцов пробив головою поруч зі стійкою воріт «Металіста».

Єдиний гол у матчі було забито у дебюті другого тайму. Після подачі з кутового з правого флангу Шуст виніс м'яч кулаком за межі штрафного прямо на Ракицького, а той потужним ударом змусив голкіпера харківської команди капітулювати.

На 74-й хвилині Луїс Адріано головою скинув м'яч на Тайсона штрафному майданчику «Металіста», той потужно пробив під поперечину, але Шуст врятував свою команду від другого голу. У підсумку, «гірникам» у меншості все-таки вдалося здобути три очки у матчі із бронзовим призером останнього чемпіонату.

«Шахтар» (Донецьк) – «Металіст» (Харків) - 1:0

Гол: Ракицький (52)

Попередження: Ілсіньо, Степаненко-Едмар

Вилучення: Ордець (15)

«Шахтар»: Каніболоцький – Срна, Ордець, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Марлос (Дентіньо, 61), Ілсіньо, Луїс Адріано, Тайсон (Фред, 86), Гладкий (Кривцов, 22)

«Металіст»:Шуст-Вільягра, Пшеничних, Юссуф, Азеведо, Торрес, Краснопьоров(Радченко, 85), Кулаков(Березовчук, 86), Едмар, Ребенок (Осман, 66), Жажа Коельо

Чотири голи у другому таймі матчу із львівськими «Карпатами» дозволили дніпропетровському «Дніпру» відсвяткувати розгромну перемогу на «Дніпро-Арені». До основного складу «Дніпра» повернулися ключові гравці команди минулого сезону – Руслан Ротань та Роман Зозуля, і це не могли не позначитися на грі команди, яка не досить вдало розпочала нинішній сезон.

Вже на 13-й хвилині «Дніпро» втратив стовідсотковий шанс відзначитися у воротах «Карпат». Пройшла флангова передача від Коноплянки на Федецького, Артем пробив, але Ільющенков витягнув м'яч з-під поперечини. Але вже через чотири хвилини свою майстерність довелося демонструвати Бойку, який врятував команду після потужного удару Сергійчука. До кінця першої 45-хвилинки «Дніпро» переважно атакував за допомогою флангів, а львів’яни щільно захищалися на власній половині поля, тому забитих голів глядачі так і не побачили.

Одразу після перерви рахунок на табло змінився на користь «Дніпра». Отримавши передачу з глибини, Бруну Гама пройшов ближче до штрафного майданчику і «вистрілив» у лівий від себе нижній кут.

На 65-й хвилині Коноплянка вискочив на ворота «Карпат» і перекинув м'яч над Ільющенковим. Гітченко встиг винести «сферу» з воріт, але точно на ногу Шахову, який не пробачив гостей. Ще через десять хвилин комбінація Ротаняі Шахова завершилася влучним ударом останньогоз 19-ти метрів.

Крапку у матчі встановив Калініч, який вийшов на заміну у другому таймі замість Зозулі. Шахов вивів на побачення з воротарем Калініча, а Нікола, обігравши Ільющенкова, спокійно закотив м’яч у сітку – 4:0.

«Дніпро» (Дніпропетровськ) – «Карпати» (Львів) - 4:0

Голи: Бруну Гама (47), Шахов (65, 75), Калініч (84)

Попередження: Федецький - Чачуа, Кожанов

«Дніпро»: Бойко - Лучкевич (Лео Матос, 83), Федецький, Дуглас, Стрініч, Ротань, Кравченко, Бруну Гама, Селезньов (Шахов, 63), Коноплянка, Зозуля (Калініч, 77)

«Карпати»: Ільющенков - Мірошниченко, Балажіц, Гітченко, Костевич, Мартинюк (Страшкевич, 76), Чачуа, Голодюк, Ксьонз (Даушвілі, 75), Сергійчук, Кожанов (Пучковський, 54)

Київське «Динамо» втратило перші очки у сезоні, несподівано зігравши внічию у домашній грі із донецьким «Олімпіком». Динамівці контролювали м’яч протягом усього першого тайму, а донеччани переважно усім колективом захищалися, тому перший небезпечний момент виник аж на 39-й хвилині. Беланда потужно пробив з дальньої дистанції, але м’яч просвистів біля дальньої стійки воріт «Олімпіка».

Другий тайм став продовженням першого: на полі було багато боротьби і мало комбінаційного футболу. На 73-й хвилині Тремулінас виконав ривок по лівому флангу, подав у штрафний майданчик, але ні Кравець, ні Ярмоленко не дотягнулися до м'яча.

Цікаво, що кияни ледве не вирвали перемогу на четвертій компенсованій арбітром хвилині, але щастя відвернулося від Ярмоленка. Андрій вискочив на добивання з лінії воротарського після помилки Литовки, але м’яч влучив у ногу Дитятьева і все-таки не залетів у сітку воріт донецької команди – 0:0.

«Динамо» (Київ) – «Олімпік» (Донецьк) - 0:0

Попередження: Драговіч, Макаренко - Єрьоменко, Драченко, Кадімян, Лисенко, Лебедь

«Динамо»: Рибка - Макаренко, Драговіч, Данило Сілва (Селін, 51), Тремулінас, Сидорчук (Безус, 87), Беланда, Гусєв, Калітвінцев, Ярмоленко, Кравець


«Олімпік»: Литовка - Іванов, Дитятьєв, Гришко, Тищенко, Лебедь, Огиря, Шериф (Ситник, 79), Дорошенко, Єрьоменко (Драченко, 56) Кадімян (Лисенко, 74)

Інші результати туру:

 

«Говерла» (Ужгород) – «Ворскла» (Полтава) – 0:0

 

«Металург» (Донецьк) – «Металург» (Запоріжжя) – 1:1

«Зоря» (Луганськ) – «Іллічівець» (Маріуполь) – 1:0

«Чорноморець» (Одеса) – «Волинь» (Луцьк) – 1:0

» (Донецьк) – «Металург» (Запоріжжя) – 1:1

Підписатися на новини