2-й тур Прем’єр-ліги: «Динамо» обіграло «Металіст» у Харкові

Відбулись матчі 2-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Донецький «Шахтар» та київське «Динамо» здобули виїзні перемоги над полтавською «Ворсклою» та харківським «Металістом», відповідно, а дніпропетровський «Дніпро» з мінімальною перевагою здолав луцьку «Волинь».

Донецький «Шахтар» здобув вольову перемогу над «Ворсклою» у Полтаві, забивши вирішальні м’ячі у ворота суперників в останні десять хвилин зустрічі. Незважаючи на неймовірну спеку у Полтаві, «Ворскла» з перших хвилин поєдинку дала зрозуміти чемпіонам України, що не збирається відсиджуватися у захисті. Перший гольовий момент у матчі було створено на 14-й хвилині: Тайсон потужно пробив з 35-ти метрів, а Непогодов зачепив м'яч кінчиками пальців і перевів його на кутовий.

Після цього гра дещо заспокоїлася, команди почергово контролювали м’яч у центрі поля. Здавалося, що глядачі не побачать забитих голів у першому таймі, але на 28-й хвилині полтавські футболісти несподівано вийшли вперед у рахунку. «Ворскла» провела контратаку, яка закінчилася пасом Пердути на Громова і ударом останнього з 25-ти метрів − Каніболоцький врятувати «гірників» не зміг.

Другий тайм розпочався із небезпечного удару Баранніка, який після подачі з лівого флангу і скидки Громова прийняв м'яч на груди і пробив у лівий від себе кут. Каніболоцький дивом зреагував і врятував «Шахтар» від другого голу. Господарі поля більше контролювали м’яч і продовжували проводити атаки на ворота донеччан. Але ситуація змінилася на 80-й хвилині, коли Гладкий після довгої передачі з глибини обігрався зі Степаненком, пішов від підкату захисника і виграв дуель у Непогодова. А ще за дві хвилини відбулась подача кутового з лівого флангу, м'яч від Луїса Адріано  відскочив до Степаненка, який у падінні переправив його у ворота «Ворскли».

Кінцівка матчу вийшла дуже нервовою. Арбітр зустрічі показав 4 жовті та 2 червоні картки на два колективи − достроково відпочивати вирушили Кучер та Даллку − 1:2.

«Ворскла» (Полтава) − «Шахтар» (Донецьк) - 1:2

Голи: Громов (28) − Гладкий (80), Степаненко (82)

Попередження: Бараннік, Маркоскі, Турсунов - Фернандо, Кучер, Коста, Срна, Каніболоцький

Вилучення: Даллку (90+2) − Кучер (90 +2)

«Ворскла»: Непогодов - Чеснаков, Сапай, Е.Ткачук, Даллку, Маркоскі (Ковпак, 71), Дедечко, Пердута, Громов, Турсунов, Бараннік (Янузі, 64)

«Шахтар»: Каніболоцький - Шевчук, Ордець, Срна, Кучер, Фернандо (Коста, 46), Степаненко, Ілсіньо (Фред, 70), Гладкий, Тайсон (Тейшейра, 62), Адріано

Київське «Динамо» на виїзді здолало бронзового призера минулого чемпіонату - харківський «Металіст». Команди провели два досить різних тайми, але, у підсумку, саме кияни зуміли виграти першу серйозну футбольну битву цього сезону.

Зі стартового свистка «Динамо» стартувало з впевненого контролю м'яча на чужій половині поля, гості більше проводили часу в атаках. І це принесло дивіденди столичному клубу. На 14-й хвилині Безус виконав передачу на лівий фланг, звідки Беланда прострілив у штрафний майданчик, а Кравець переправив «сферу» у порожні ворота.

На 26-й хвилині вже підопічні Ігоря Рахаєва створили небезпеку біля воріт Шовковського. Кулаков навісив з правого флангу атаки на лівий край штрафного «Динамо», звідки Азеведо пробив у руки голкіперу київської команди.

Кінцівка першого тайму знову пройшла в атаках гравців «Динамо», яким вдало заробити право на 11-метровий удар. Калітвінцев виконав подачу з кутового на ближню стійку, де Дишленкович зіграв на виході, порушивши правила проти Ярмоленка. Андрій впевненим ударом з «точки» розвів м'яч і голкіпера по різних кутах.

У перерві киянам довелося зробити вимушену заміну, травмованого Драговіча на полі змінив Сидорчук. Динамівці продовжили шукати щастя біля воріт харків’ян, але на 54-й хвилині Ярмоленко, пройшовши з правого флангу атаки, пробив повз дальній кут воріт «Металіста».

На 59-й хвилині надія повернулася до вболівальників «Металіста», їхні улюбленці заробили право на пробиття пенальті. Шовковський не встиг за м'ячем в єдиноборстві з Азеведо на краю власного штрафного майданчику. Клейтон Шав'єр впевненим ударом відправив м'яч у кут воріт «Динамо».

На 77-й хвилині кияни провели зразкову контратаку, у результаті якої Ярмоленко тікав фактично сам-на-сам із голкіпером, але, забарившись, гравець «Динамо» дозволив Юссуфу позбавити себе м'яча.

Останні 5 хвилин матчу гості догравали у меншості через вилучення Рибалки, який отримав друге попередження. Але команді Сергія Реброва вдалося втримати переможний рахунок − 1:2.

«Металіст» (Харків) − «Динамо» (Київ) - 1:2

Голи: Шав'єр (60, пен) − Кравець (14), Ярмоленко (44, пен)

Попередження: Вільягра - Рибалка, Шовковський, Беланда, Гармаш

Вилучення: Рибалка (85)

«Металіст»: Дишленкович - Вільягра, Торсільєрі (Торрес, 68), Юссуф, Пшеничних, Краснопьоров (Ребенок, 76), Едмар, Кулаков, Шав'єр, Азеведо, Гоменюк (Жажа, 53)

«Динамо»: Шовковський - Віда, Сілва, Драговіч (Сидорчук, 46), Макаренко, Рибалка, Калітвінцев, Безус (Гармаш, 63), Беланда (Селін, 82), Ярмоленко, Кравець

Луцька «Волинь» та дніпропетровський «Дніпро», які виграли свої матчі на старті сезону, зустріли в очному протистоянні другого туру чемпіонату. Колективи розпочали матч досить жваво, майже не затримуючи м’яч у центрі поля. На небезпечний удар у виконанні Вороніна на 3-й хвилині у наступному епізоді «Дніпро» відповів «пострілом» Зозулі, який пройшов поруч зі стійкою.

На 28-й хвилині гравці «Дніпра» виходили вдвох на одного на ворота «Волині», однак Калініч не зміг віддати точну передачу на Зозулю. А вже за дві хвилині хорватський нападник дніпропетровців залишив поле через травму, звільнивши позицію для Селезньова. На 35-й хвилині у результаті затяжної атаки «Волині» відбувся навіс на дальню стійку на Бікфалві, Ерік пробив, однак «сфера» лише зачепила ззовні верхню сітку воріт.

На початку другого тайму луцька команда втратила найреальнішу нагоду для взяття воріт. Чеберячко помилився біля власного штрафного майданчику, Кобахідзе мав дві можливості забивати гол, але у першому моменті Бойко зреагував на удар, а згодом гравець «Волині» пробив вище воріт. Ще через три хвилини Козьбан головою переправляв м'яч у "дев'ятку" після подачі кутового, але Бойко врятував свою команду від неприємностей.

На 64-й хвилині Мирон Маркевич виконав заміну, яка, у підсумку, допомогла дніпропетровцям заробити три очки − замість Зозулі на полі з’явився Шахов. Саме Євген зіграв першим на добиванні після удару Селезньова на 85-й хвилині гри − важка перемога гостей.

«Волинь» (Луцьк) − «Дніпро» (Дніпропетровськ) - 0:1

Гол: Шахов (85)

Попередження: Шабанов, Селін - Селезньов, Коноплянка

«Волинь»: Кічак - Сімінін, Жуніч, Годований, Воронін (Селін, 90+2), Бабенко, Кобахідзе, Шабанов (Шиш, 67), Федорчук, Матей (Козьбан, 46), Бікфалві

«Дніпро»: Бойко - Польовий, Чеберячко, Дуглас, Федецький, Коноплянка, Канкава, Політило, Гама, (Бартуловіч, 76), Зозуля (Шахов, 64), Калініч (Селезньов, 30)

Інші результати туру:

 

«Металург» (Запоріжжя) - «Говерла» (Ужгород) − 2:1

 

«Олімпік» (Донецьк) − «Зоря» (Луганськ) − 1:0

 

«Карпати» (Львів) − «Металург» (Донецьк) − 0:1

Підписатися на новини