«Дніпро» стартував у Лізі чемпіонів з нічиєї

Дніпропетровський «Дніпро» стартував у Лізі чемпіонів, зіграв перший матч третього кваліфікаційного раунду турніру із датським «Копенгагеном». Вдома команда Мирона Маркевича не зуміли дотиснути суперників − 0:0.

Дніпропетровці, які проводили цю зустріч на НСК «Олімпійський» у Києві, не могли розраховувати у цьогорічному єврокубковому дебюті одразу на двох ключових виконавців − півзахисників Руслана Ротаня та Жуліано.

Перший тайм пройшов у жорсткій боротьбі в великою кількістю порушень правил та майже без гольових моментів. Лише після півгодини гри датські футболісти почали нервувати та помилятися у захисті, внаслідок чого спочатку Калініч вривався до штрафного майданчику, впав, але 11-метровий удар не було призначено, а у наступному епізоді ніхто із гравців атаки «Дніпра» не зумів замкнути небезпечний фланговий простріл Коноплянки.

На 36-й хвилині Євген, змістившись з лівого флангу у центр, пробив у дальній нижній кут, і лише чудова реакція Андерсена врятувала команду гостей. Матеус грав на добиванні, але пробив значно вище поперечини.

У другому таймі «Дніпро» продовжив шукати щастя біля воріт «Копенгагену». Дальні удари Політила і Гами результату не принесли, а Андерсен відмінно позиційно діяв у воротах і знову не дав можливості відзначитися Коноплянці, який на 77-й хвилині пробивав з далекої відстані.

Єдиний небезпечний момент у матчі датська команда створила на останній хвилині основного часу, коли Корнеліус виграв верхову боротьбу у Мазуха і пробив під поперечину, але Бойко зреагував на цей удар. У підсумку, доля путівки у наступний раунд Ліги чемпіонів вирішиться за тиждень у столиці Данії.

Ліга чемпіонів

3-й кваліфікаційний раунд

«Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) − «Копенгаген» (Данія) − 0:0

Попередження: Матеус, Мазух - Занкі, Амартей

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Дуглас, Мазух, Лео Матос, Коноплянка, Політило, Матеус, Канкава (Кравченко, 54), Селезньов (Гама, 63), Калініч

«Копенгаген»: Андерсен - Хогла, Занкі, Нільссон, Бенгтссон, Аманква (Туту, 78), Амартей, Ділейні, Йоргенсен (Де Ріддер, 87), Корнеліус, Кадрий (Реммер, 71)

Підписатися на новини