1-й тур Прем’єр-ліги: фаворити стартують з перемог

Відбулись матчі 1-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. «Дніпро» стартував з виїзної перемоги над донецьким «Металургом», «Шахтар» завдав поразки запорізькому «Металургу», а «Динамо» здобуло мінімальну перемогу над «Ворсклою».

Дніпропетровський «Дніпро» та донецький «Металург» провели перший матч сезону 2014/2015 років. Незважаючи на спекотливу погоду, команди продемонстрували цікавий для вболівальників атакувальний футбол. Вже на 22-й хвилині зустрічі Матеус вийшов на ударну позицію і з 7-8 метрів розстрілював Бандуру, але воротар перевів м'яч на кутовий.

Наприкінці першого тайму вже донеччани мали нагоду відкрити рахунок. Бойко помилився на виході, але Прийма направляв м'яч у ворота, але Дуглас головою виніс м'яч майже з лінії. А вже за хвилину Матеус ледь не відправив м'яч у ворота зі штрафного. Послідував навіс на Зозулю, Роман ухилився - і «сфера» пролетіла у сантиметрах від стійки.

Перший гол у новому сезоні забив лідер «Дніпра» Євген Коноплянка, який на 64-й хвилині зі штрафного ударом на техніку відправив м'яч у сітку воріт. Підопічні Мирона Маркевича пішли великими силами уперед і за 6 хвилин відзначилися вдруге. Зозуля заробив пенальті, а Бандура не зумів врятувати свою команду після «пострілу» Матеуса.

На останній хвилині матчу Задерака постраждав від підкату Дугласа у районі 11-метрової позначки, і арбітр призначив пенальті у ворота «Дніпра». Але Бойко перевів м’яч у перекладину після удару Алешандре з «точки» - 0:2.

«Металург» (Донецьк) − «Дніпро» (Дніпропетровськ) - 0:2

Голи: Коноплянка (64), Матеус (71, пен)

Попередження: Чечер, Макрідіс - Матеус, Дуглас

На 90+1-й хвилині Алешандре не реалізував пенальті (воротар)

«Металург»: Бандура - Насонов, Чечер, Макрідіс, Алешандре, Шарпар, Нойок, Прийма, Нельсон, Лазіч, Дегтярьов (Акименко, 40; Задерака, 84)

«Дніпро»: Бойко - Чеберячко, Дуглас, Федецький, Коноплянка, Матос, Кравченко (Політило, 82), Канкава, Селезньов (Бруну Гама, 54), Зозуля, Матеус  (Калініч, 73)

Донецький «Шахтар» заробив перші три пункти на старті нового чемпіонату, здолавши опір запорізького «Металургу» з рахунком 2:0.

Свій перший гол у зустрічі «гірники» забили у рекордний термін − на 13-й секунді з моменту стартового свистка арбітра. Ракицький довгим пасом зі своєї половини поля запустив м'яч до штрафного майданчику «Металургу», де Адріано виявився найспритнішим.

Вже на 16-й хвилині Платон мав нагоду відновити паритет у матчі, але Платон не зумів вразити ворота «Шахтаря». Партнери вивели Руслана практично один на один з Каніболоцьким, але м'яч після удару нападника пройшов у сантиметрах від стійки. За 4 хвилини «Шахтар» ледве не забив другий гол, причому гольовий момент «гірники» створили «з нічого»: Срна послизнувся і впав під час подачі зі штрафного в центр воротарського, після чого м'яч від голови Гладкого влучив у поперечину.

І все ж Гладкому все-таки вдалося записати гол на свій рахунок. На 45-й хвилині Тайсон виконав прохід по лівому флангу і прострілив у центр штрафного, Луїс Адріано у дотик скинув м'яч Гладкому, якому залишалося тільки розстріляти ворота запорізької команди.

Другий тайм пройшов у більш спокійному руслі, лише Ракицький не використав гольову нагоду вже у компенсований арбітром час. Ярослав підключився до атаки і пробив з лінії штрафного - м'яч ледь не залетів у дальню «дев'ятку».

«Шахтар» (Донецьк) − «Металург» (Запоріжжя) - 2:0

Голи: Адріано (1), Гладкий (45)

Попередження: Сержіньо

«Шахтар»: Каніболоцький - Шевчук, Ордець, Срна, Ракицький, Фернандо, Степаненко, Ілсіньо (Марлос, 46), Гладкий (Болбат, 69), Тайсон, Луїс Адріано (Фред, 72)

«Металург»: Боровик - Пашаєв, Лисицький, Баліч, Нестеров, Прийомов, Штурко (Каплієнко, 78), Жураховський, Юсов, Сержіньо, Платон (Матяж, 46)

Київське «Динамо» з мінімальним рахунком обіграло вдома полтавську «Ворсклу». Підопічні Сергія Реброва досить потужно провели зустріч, забивши м’яч на 10-й хвилині поєдинку. Калітвінцев виконав подачу з кутового з правого флангу на дальню стійку, де Безус головою переправив м'яч у сітку воріт.

Другий тайм запам’ятався київським вболівальникам активністю Кравця в атаках «Динамо». В одному з епізодів на 76-й хвилині Кравець низовою передачею вивів Виду один на один із голкіпером, але той не зумів пробити Непогодова. На 82-й хвилині Рибалка вистрілив з правого краю чужого штрафного у дальній кут воріт, але воротар знову врятував свою команду. У підсумку − перша вікторія киян у новому сезоні.

«Динамо» (Київ) − «Ворскла» (Полтава) - 1:0

Гол: Безус (10)

Попередження: Макаренко, Кравець, Віда - Даллку

«Динамо»: Шовковський - Віда, Сілва, Драгович, Макаренко, Рибалка, Беланда, Гусєв (Тремулінас, 63), Безус (Велозу, 72), Калітвінцев (Ярмоленко, 79), Кравець

«Ворскла»: Непогодов - Сапай, Даллку, Є. Ткачук, Пердута, Чеснаков, Дедечко (Маркоскі, 85), Громов, А. Ткачук (Бараннік, 46), Турсунов, Янузі (Ковпак, 65)

Інші результати туру:

 

«Іллічівець» (Маріуполь) − «Волинь» (Луцьк) − 1:2

 

«Чорноморець» (Одеса) − «Олімпік» (Донецьк) − 4:0

 

«Говерла» (Ужгород) − «Карпати» (Львів) − 2:2

 

«Зоря» (Луганськ) − «Металіст» (Харків) − 1:2

Підписатися на новини