Гол Степаненка приніс перемогу Україні над Нігером

У четвер, 22 травня, національна збірна команда України у товариському матчі обіграла команду Нігеру із рахунком 2:1.


Збірна України із перших хвилин зустрічі шукала щастя біля воріт команди Нігеру. Але гольових моментів у стартовий відрізок часу майже не було, команди знайомилися із можливостями одна одної. Лише Гармаш на 4-й хвилині відгукнувся на флангову передачу Антонова і головою пробив по воротах Дауди, але м’яч пішов вище воріт.


Перший по-справжньому гольовий момент біля воріт африканської команди завершився взяттям воріт. На 20-й хвилині команда Михайла Фоменка заробила кутовий: Ярмоленко виконав навіс у штрафний майданчик, а дебютант збірної України Ордець головою переправив м’яч у сітку воріт. У наступній атаці збірна України знову відзначилася голом, але арбітр зафіксував положення «поза грою» у Ярмоленка.


Найбільш продуктивною в атаці для збірної України видалася остання п’ятнадцятихвилинка першого тайму зустрічі. У ці хвилини рахунок міг стати розгромним на користь «синьо-жовтих», але господарям поля відверто не щастило у завершальній стадії атак. На 31-й хвилині Ярмоленко віддав гостру передачу на Гармаша, отримав м'яч у відповідь і пробив у дальній нижній кут − м’яч просвистів біля стійки.


Аналогічною можливістю не скористався Гармаш хвилиною пізніше, Денис отримав м'яч у 20-ти метрах і низовим "пострілом" відправив його у сантиметрах від дальньої стійки. Ще через дві хвилини мав забивати Коноплянка. Українці подали кутовий, Євген підібрав м’яч на вході до штрафного майданчику і пробив, але його удар у ближній кут відбив воротар.


На 36-й хвилині на користь гостей зіграла поперечина: Коноплянка виконав простріл з лівого флангу у штрафний майданчик, де Гармаш, випередивши голкіпера, пробив у каркас воріт.


У другому таймі обидва наставники провели ряд замін, надавши можливість багатьом гравцям, присутнім у заявках збірних, показати свої здібності. Й інтригу було поновлено на 56-й хвилині, коли гості несподівано зрівняли рахунок у матчі. Штрафний з лівого флангу захисту збірної України завершився навісною передачею на дальню стійку, де ніким не прикритий Умару переправив "сферу" у сітку.


Збірна України одразу підвищила темп гри, намагаючись відновити перевагу у рахунку, але більшість атак «синьо-жовтих» завершувалася невдалими останніми передачами і невлучними ударами по воротах збірної Нігеру. Гра українців в атаці пожвавішала із появою ще одного дебютанта національної команди − Сергія Болбата. На 67-й хвилині Болбат загострив ситуацію на лівому фланзі, віддав передачу на Зозулю, той пропустив м’яч на Ярмоленка із подальшим підключенням Федецького. Артем пробивав з гострого кута, але Дауда врятував свою команду від вірного голу.


І все ж збірній України вдалося вирвати перемогу у цій товариській грі. За десять хвилин до фінального свистка чергове загострення Болбата на фланзі допомогло нашій команді забити таки гол у ворота збірної Нігеру. Сергій виконав навісну передачу на Степаненка, а Тарас влучним ударом головою не залишив шансів воротарю − 2:1.

Товариський матч

Україна - Нігер - 2:1

Голи: Ордець (20), Степаненко (80) - Умару (56)


Україна: Пятов - Селін, Кучер, Степаненко, Ярмоленко, Коноплянка (Болбат, 62), Федецький, Гармаш (Девіч, 46, Безус, 87), Антонов (Зозуля, 46), Ордець, Едмар (Макаренко, 73)


Нігер: Дауда - Чікота, Лансіна, Кудізе (Сулейман, 88), Умару (Мутаре, 61), Бурейна, Мохамед, Дела Саку, Сіссе, Якуба (Нумау, 73), Курума


Попередження: Едмар, Ярмоленко - Сіссе, Бурейна, Лансіна

Підписатися на новини