30-й тур Прем’єр-ліги: «Дніпро» здобуває срібло, «Металіст» - бронзу

Відбулись матчі 30-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. «Дніпро» обіграв вдома донецький «Металург» і забезпечив собі другу сходинку у турнірній таблиці, а «Металіст», здолавши опір «Ворскли», став володарем бронзових нагород.

Саме «Дніпро» і «Металіст» в останньому турі чемпіонату вирішували найголовніший спір кінцівки Всеукраїнських змагань з футболу, на кону була путівка до Ліги чемпіонів у сезоні 2014/2015 років.

Дніпропетровці, які потужно виглядали протягом усього сезону і складали конкуренцію «Шахтарю» за чемпіонський титул, але припустилися декількох осічок у матчах останніх турів, досить легко здолав опір донецького «Металургу» і вперше в історії завоював друге місце. Вже на 3-й хвилині матчу команда Хуанде Рамоса вийшла вперед у рахунку: після подачі зі штрафного від Кравченка м'яч опинився у Жуліано, і бразилець з восьми метрів влучно пробив повз Паньківа.

«Дніпро» продовжував нарощувати тиск на ворота донецької команди, і зусилля дніпропетровців увінчалися успіхом на 32-й хвилині. Жуліано першим встиг на підбір і з 17-ти метрів точно пробив у правий нижній кут, воротар «Металурга» дотягнувся до м’яча, але врятувати команду не зумів. Щоправда, вже за хвилину до перерви «Металург» відіграв один гол: О'Ді замкнув подачу Морозюка від кутового прапорця.

У другому таймі «Дніпро» закріпив перевагу у забитих м’ячах, вразивши ворота Паньківа на 55-й хвилині зустрічі. Коноплянка обіграв Пляцикаса на фланзі і віддав поперечну передачу на Матеуса, а бразилець спокійно переправив «сферу» у ворота.

Команди догравали поєдинок у меншості. На 83-й хвилині на полі зав’язався конфлікт: спочатку арбітр вилучив нападника «Металурга» Мораеса, а згодом червоне світло перед собою побачив захисник «Дніпра» Мазух.

«Дніпро» (Дніпропетровськ) − «Металург» (Донецьк) - 3:1

Голи: Жуліано (3, 32), Матеус (55) - О'Ді (44)

Попередження: Зозуля, Канкава, Бойко - Пляцикас

Вилучення: Мазух - Мораес

«Дніпро»: Бойко - Кулаков, Мазух, Дуглас, Стрініч (Федецький, 16), Канкава, Кравченко, Жуліано, Матеус (Селезньов, 74), Коноплянка (Чеберячко, 87), Зозуля

«Металург»: Паньків - Пляцикас, Чечер, О'Ді (Насонов, 66), Зотов, Макрідіс, Лазич, Морозюк, Казарян (Христов, 71), Болбат (Мутаре, 76), Мораес

Харківському «Металісту» вистачило одного забитого м’яча для мінімальної перемоги над полтавською «Ворсклою» і взяття бронзових нагород чемпіонату.

Вже на другій хвилині матчу «Ворскла» заробила і одночасно втратила чудовий шанс зіпсувати настрій господарям поля. Громов тікав один на один з Шустом і був збитий воротарем «Металіста». Дедечко пробив пенальті, але голкіпер у карколомному стрибку витягнув м'яч з лівого нижнього кута. «Не забиваєш ти, забивають тобі», саме так і сталося з «Ворсклою», яка за дві хвилини після цього виймала м’яч із власних воріт. Вільягра прострілив з правого флангу, а Шав'єр в підкаті одним дотиком переправив м'яч у дальній кут.

Після форсованого старту на полі запанувала рівна гра і великою кількістю боротьби у центрі поля. У середині тайму запам’ятався лише небезпечний удар Дедечка зі штрафного, який влучив у ближню стійку, але Романчук на добиванні не зумів переправити снаряд у ворота.

У другому таймі харків’яни віддали борг суперника: на 76-й хвилині Бланко подав з правого флангу, а Едмар після скидки Радченка пробив з 15-ти метрів у дальній кут − стійка! У підсумку − мінімальна перемога «Металіста» і третє місце у чемпіонаті.

«Металіст» (Харків) − «Ворскла» (Полтава) - 1:0

Гол: Шав'єр (6)

Попередження: Шуст, Ксьонз - Ткачук, Даллку, Баранник, Турсунов

На 3-й хвилині Денис Дедечко не реалізував пенальті (воротар)

«Металіст»: Шуст - Пшеничних, Азеведо, Вільягра, Гуйє, Шав'єр, Бланко, Краснопьоров, Ксьонз (Радченко, 64), Едмар, Гоменюк (Богданов, 87)

«Ворскла»: Богуш - Чеснаков, Сапай, Ткачук, Даллку, Романчук (Маркоскі, 46), Дедечко (Кривошеєнко, 80), Пердута, Громов, Турсунов, Баранник

Київське «Динамо», нещодавно здобувши Кубок України у Полтаві, закінчило сезон у чемпіонаті на мажорній ноті − столичні футболісти взяли верх над луганською «Зорею». Обидві команди розпочали матч агресивно, а вже на 7-й хвилині Ідейє опинився на ударній позиції після пасу з глибини, розібрався із захисником, але воротаря нігерійцю переграти не вдалося.

Луганська команда чекала свого шансі відзначитися у воротах «Динамо» і на 33-й хвилині ледве не досягла свого. Болі вийшов на ударну позицію після помилки Велозу, і лише неймовірний підкат Даніло Сілви врятував «Динамо» від неприємностей. За декілька хвилин «Динамо» відповіло супернику: Безус накинув м'яч в штрафний майданчик, а Ідейє головою відправив сферу під поперечину - Сантіні здійснив сейв, перевівши снаряд на кутовий.

Ударна п’ятихвилинка у середині другого тайму принесла успіх «Динамо». Все розпочалося на 69-й хвилині, коли пройшла розрізна передача від Беланда на Ідейє, нігерієць вискочив один на один із Сантіні, обіграв його і відправив м'яч у сітку. Через дві хвилини чергова атака киян завершилася ударом Беланда у руку Ярмашу. Ярмоленко забив пенальті, розвівши воротаря і м'яч по різних кутах. На 73-й хвилині Гармаш прийняв м'яч в центрі штрафного після дальньої передачі від Беланда і розстріляв Сантіні.

«Зорю» вистачило лише на гол престижу у кінцівці поєдинку. Селін в штрафному завалив на газон Даніло, який сам же і реалізував 11-метровий удар.

«Динамо» (Київ) − «Зоря» (Луганськ) - 3:1

Голи: Ідейє (69), Ярмоленко (71, пен), Гармаш (73) − Даніло (84, пен)

Попередження: Селін - Ярмаш, Вернидуб

«Динамо»: Рибка - Даніло Сілва, Віда (Сидорчук, 41), Селін, Цуріков, Велозу, Калитвинцев, Безус (Гармаш, 64), Беланда (Харатін, 79), Ярмоленко, Ідейє

«Зоря»: Сантіні - Каменюка, Шуніч, Вернидуб, Ярмаш, Грицай, Білий (Малиновський, 56), Хомченовський, Даніло, Любеновіч (Ліпартія, 83), Болі (Петряк, 61)

Інші результати туру:

 

«Таврія» (Сімферополь) − «Іллічівець» (Маріуполь) − 0:3

 

«Шахтар» (Донецьк) − «Волинь» (Луцьк) − 2:0

 

«Чорноморець» (Одеса) − «Карпати» (Львів) − 0:0

Підписатися на новини