28-й тур Прем’єр-ліги: нічия «Чорноморця» і «Металіста» в Одесі, розгромна перемога «Карпат» у Дніпропетровську

Відбулись матчі 28-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. "Чорноморець" і  "Металіст" завершили матч результативною нічиєю, а "Карпати" сенсаційно розгромили у гостях "Дніпро".

У матчі «Чорноморця» і «Металіста» в Одесі вийшла справжня битва двох сильних українських колективів. Перший тайм звітної гри пройшов майже без гольових моментів, воротарі «Чорноморця» і «Металіста» практично не мали роботи біля своїх воріт. Однак на 42-й хвилині під час стрімкої атаки «Чорноморця» одесити несподівано вийшли вперед у рахунку. Лео Матос зробив простріл у воротарський майданчик на Ксьонза, який, знаходячись під пресингом Антонова, зрізав м'яч у власні ворота.

Харків’янам вдалося відігратися вже у дебюті другої 45-хвилинки: Алехандро Гомес зі штрафного навісив на Юссуфа, який ударом головою змусив Безотосного капітулювати. Після цього команди відвели м’яч від воріт, і, переважно, вели бій у центрі поля. Підтвердженням цього є значна кількість попереджень, показаних як «Чорноморцю», так і «Металісту» головним арбітром зустрічі − 4. 

«Металіст» не використав свій єдиний шанс вирвати перемогу у кінцівці поєдинку. На 80-й хвилині Безотосний перед собою відбив удар Гомеса з лінії штрафного майданчику, Шав'єр мав нагоду добити «сферу» у сітку, але у бразильця вийшов незграбний удар − 1:1.

«Чорноморець» (Одеса) − «Металіст» (Харків) - 1:1

Голи: Антонов (42) − Юссуф (52)

Попередження: Лео Матос, Окріашвілі - Гоменюк, Вільягра, Гомес

«Чорноморець»: Безотосний − Кутас, Тейку, Зубейко, Лео Матос (Данченко, 90+4), Ребенок, Аржанов, Ковальчук, Окріашвілі (Діденко, 86), Гай, Антонов

«Металіст»: Дишленкович - Вільягра, Гуйє, Пшеничних, Шав'єр, Бланко, Краснопьоров, Ксьонз (Юссуф, 42), Богданов (Шелаєв, 84), Гомес, Гоменюк (Нойок, 90+2)

Донецький «Шахтар», продемонструвавши не найяскравішу гру у цьому сезоні, здобув важливу перемогу над маріупольським «Іллічівцем» на «Донбас-Арені» і знаходиться вже на крок від успішного захисту чемпіонського титулу.

Хоча перша половина першого тайму була дещо нервовою для «гірників», оскільки поле, зважаючи на дощ, було занадто вологим для комбінаційної гри, притаманної «Шахтарю». І все ж вже на 23-й хвилині поперечина зіграла за «Іллічівець» після удару Срни. А ще за три хвилини «Шахтар» забив свій перший гол у матчі: Срна зробив пас на Тейшейру, який в дотик зіграв на Ілсіньо. Бразилець прострілив уздовж з правого флангу на Адріано, який відправив м'яч майже у порожні ворота. Щоправда, забитий м’яч було записано як авто гол Іщенка. Перед свистком на перерву захисника «Іллічівця» врятував свою команду, в останній момент перервавши пас Срни на Тайсона.

У другому таймі «Іллічівець» пішов в атаку на ворота донецької команди і зумів відновити паритет у зустрічі: Тотовицький головою з-під Ракицького замкнув навіс Чурко з правого флангу. Але встояти під натиском постійних атак «Шахтаря» азовський клуб не зміг, гостей вистачило всього на 8 хвилин. Адріано прийняв м'яч після пасу Срни з правого флангу і з-під Іщенко низом відправив м'яч у сітку.

Після цього донеччани розслабилися і вже почали догравати матч, але на 74-й хвилині гості ледве не забили вдруге. Мандзюк міг зіпсувати настрій «гірникам» ударом з 7-8 метрів після довгої передачі з правого флангу, але зумів вдало підставити голову під м'яч. Переможний гол забив Коста, який змістився з правого флангу в центр і пробив у дальній нижній кут − 3:1.

«Шахтар» (Донецьк) − «Іллічівець» (Маріуполь) - 3:1

Голи: Іщенко (26, автогол), Адріано (66), Коста (82) − Тотовицький (58)

Попередження: Ракицький - Мандзюк, Яворський, Шевчук

«Шахтар»: Пятов - Соболь, Кривцов, Ракицький, Срна, Тейшейра (Бернард, 68), Фернандо (Коста, 63), Фред, Тайсон, Ілсіньо (Степаненко, 77), Адріано

«Іллічівець»: Гальчук - Бутко, Іщенко, Ордець, Путівцев, Гречишкін, Шевчук (Цюпа, 85), Яворський (Мішньов, 72), Мандзюк, Чурко (Кисіль, 67), Тотовицький

Дніпропетровський «Дніпро» сенсаційно програв з розгромним рахунком 1:4 львівським «Карпатам» на «Дніпро-Арені». Зі стартового свистка гра проходила у невисокому темпі. «Дніпро» володів невеликою територіальною перевагою, але «Карпати» впевнено грали у захисті. На 24-й хвилині Жуліано з правого флангу навісив на дальню стійку, а Ільющенкову довелося в акробатичному стрибку грати на виході і в паніці виносити м'яч в поле. На 32-й хвилині Коноплянка зважився на прямий удар зі штрафного, м'яч полетів під поперечину, але голкіпер знову зумів зорієнтуватися і парирувати удар. Свій найкращий момент для взяття воріт «Дніпро» мав на 39-й хвилині, коли Селезньов пробив з трьох метрів точно у воротаря «Карпат».

Команда Хуанде Рамоса спромоглася відзначитися у воротах «Карпат» лише після перерви. Ротань закинув м'яч на лівий фланг на Коноплянку, Євген прострілив на дальню стійку, і Селезньов без проблем розпечатав ворота Ільющенкова. Але вже за 6 хвилин Чеберяко і Мазух порушили правила у власному штрафному проти Чачуа. Бойко вгадав напрям удару Зеньова з «точки», але м'яч влетів точно у кут воріт.

На 63-й хвилині «Карпати» вийшли вперед у рахунку. Мазух невдало виконав довгу передачу, і Чачуа пасом зі своєї половини поля запустив по лівому флангу Мартинюка. Той прострілив у штрафний майданчик, звідки Льопа потужним ударом в дотик пробив у дальній кут.

Питання щодо переможця зустрічі остаточно зняв Гладкий, який відзначився дублем у воротах «Дніпра». На 84-й хвилині Олександр реалізував контратаку львівської команди, а вже у додатковий час форвард втік на побачення з Бойком і впевнено переграв голкіпера «Дніпра» - 1:4.

«Дніпро» (Дніпропетровськ) − «Карпати» (Львів) - 1:4

Голи: Селезньов (49) − Зеньов (56, пен), Льопа (63), Гладкий (84, 90+8)

Попередження: Чеберячко - Даушвілі, Гладкий

«Дніпро»: Бойко - Федецький (Кулаков, 62), Мазух, Чеберячко (Зозуля, 61), Влад, Ротань, Політило, Жуліано, Селезньов, Коноплянка, Калініч (Матеус, 66)

«Карпати»: Ільющенков - Пашаєв, Балажіц, Гітченко, Костевич, Даушвілі, Чачуа, Зеньов (Васін, 79), Мартинюк, Льопа, Гладкий

Інші результати туру:

 

«Севастополь» - «Зоря» (Луганськ) − 0:2

 

«Металург» (Запоріжжя) − «Ворскла» (Полтава) − 0:1

 

«Таврія» (Сімферополь) − «Металург» (Донецьк) − 0:1

 

«Говерла» (Ужгород) − «Волинь» (Луцьк) − 6:0

Підписатися на новини