27-й тур Прем’єр-ліги: «Металіст» зупинив «Дніпро», «Динамо» програло у Донецьку

Відбулись матчі 27-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. «Металіст» у рідних стінах здолав опір «Дніпра», наблизивши «Шахтар» до чемпіонського титулу, а «Динамо» поступилося «Металургу» у Донецьку.

Харківський «Металіст» здобув важливу домашню перемогу над дніпропетровським «Дніпром» і надав шанс донецькому «Шахтарю» уникнути «золотого» матчу і захистити чемпіонський титул. Перші півгодини точилася жорстка боротьба на кожному клаптику футбольного поля стадіону «Металіст», м’яч переважно тримався у центрі поля, і до небезпечних моментів біля воріт обох команд діло не доходило. Але усе змінилося на 36-й хвилині, коли Гомесу посміхнулася вдача. Футболіст «Металісту» підібрав м'яч після обрізки гравців «Дніпра» і чудово пробив з 25-ти метрів, влучивши точнісінько у «дев’ятку».

Команді Хуанде Рамоса вкрай необхідно було відіграватися, а тому у другому таймі пішла більш відкрита гра. Одразу після свистка на перерву Бойко блискуче зреагував на удар Бланко з рикошетом від Чеберячко, встигнувши виставити руку. А вже на 61-й хвилині Пшеничних зрізав м'яч у середину власного штрафного майданчику, а Зозуля примудрився не влучити головою у рамку воріт. 

За 15 хвилин до завершення гри головний тренер «Дніпра» випустив на заміну Калініча і перейшов на гру у два нападники. Ця тактична зміна принесла результат вже за п’ять хвилин: Гуйє рукою завалив на газон Селезньова, арбітр одразу показав на 11-метрому позначку. Калініч впевнено розвів «сферу» і Дишленковича по різних кутах.

Розв’язка у цьому протистоянні наступила на 87-й хвилині, коли Бланко, обігравшись на фланзі з Богдановим, переправив м'яч у сітку воріт «Дніпра» і приніс перемогу «Металісту» - 2:1.

«Металіст» (Харків) − «Дніпро» (Дніпропетровськ) - 2:1

Голи: Гомес (36), Бланко (87) − Калініч (81, пен)

Попередження: Стрініч, Жуліано, Бойко, Матеус

«Металіст»: Дишленкович - Вільягра, Гуйє, Пшеничних, Азеведо (Богданов, 56), Ксьонз, Краснопьоров, Бланко (Юссуф, 90 +1), Шав'єр, Гомес, Гоменюк (Шелаєв, 78)

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Мазух, Чеберячко (Політило, 64), Стрініч (Калініч, 75), Канкава (Селезньов, 46), Ротань, Жуліано, Коноплянка, Матеус, Зозуля

Київське «Динамо» поступилося на виїзді донецькому «Металургу», а виконуючий обов’язки головного тренера столичного клубу Сергій Ребров вперше програв у якості наставника команди.

Не дивлячись на підсумковий результат, кияни розпочали матч активніше, заволодівши м’ячем і проводивши більше часу в атаках на ворота Паньківа. Вже на 10-й хвилині Ідейє на швидкості прорвався у штрафний майданчик з лівого флангу атаки, прострілив у центр на Ленса, але захисник в останній момент не дав голландцю переправити «плямистого» у ворота. За десять хвилин гольовий момент виник в Аруни, але удар нігерійця після подачі зі штрафного з 15-ти метрів влучив у одного із захисників «Металурга».

На 27-й хвилині найактивніший у складі «Динамо» у першому таймі Ленс прорвався у штрафний майданчик «Металурга» з лівого флангу, навісив на Гусєва, але той пробив головою поруч зі стійкою. За декілька хвилин до завершення першого тайму нагоду відзначитися у воротах донеччан втратив Драгович: Гусєв виконав вивірену подачу з кутового з правого флангу, а Драгович пробив головою, але прямо в руки Паньківу.

Відразу після перерви все пішло шкереберть для «Динамо», на 47-й хвилині Мораєс відзначився у воротах Рибки. Алешандре виконав подачу з кутового з правого флангу, послідувала скидка головою на Мораєса, а той ударом в дотик з лінії воротарського переправив м'яч у сітку. Цей гол позитивно подіяв на «металургів», які перехопили ініціативу і вже за сім хвилин могло подвоювати рахунок. Мораєс передав м'яч Алешандре в центральній зоні, а той потужним ударом перевірив на міцність поперечину воріт «Динамо».

На 61-й хвилині Ленс закинув м'яч з лівого флангу атаки на дальню стійку, звідки Ідейє пробив у дотик, але Паньків виручив свою команду у цьому епізоді. На 74-й хвилині спрацювала заміна Реброва, який замість Сілви випустив на поле у середині другого тайму Калітвінцева. Владислав увійшов з правого флангу у штрафний майданчик після передачі низом від Ідейє, потужно пробив, і м'яч після рикошету від Чечера залетів у ворота «Металурга».

Але саме «Металургу» судилося святкувати перемогу у цьому протистоянні, а Мораєсу − стати героєм зустрічі у Донецьку. На 84-й хвилині нападник «Металурга» обіграв Віду і потужно пробив, а м'яч рикошетом від спини Драговича залетів у кут воріт Рибки − 2:1.

«Металург» (Донецьк) − «Динамо» (Київ) - 2:1

Голи: Мораєс (46, 85) - Калітвінцев (74)

Попередження: Прийма, Морозюк, Алешандре - Аруна, Сидорчук, Драговіч

«Металург»: Паньків - Пляцикас, Чечер, Прийма, Зотов, Макрідіс, Алешандре (О'Ді, 89), Лазіч, Болбат (Казарян, 78), Морозюк (Насонов, 90 +2), Мораєс

«Динамо»: Рибка - Даніло Сілва (Калітвінцев, 59), Віда, Драгович, Селін, Аруна (Гармаш, 58), Вукоєвич, Сидорчук (Безус, 71), Гусєв, Ленс, Ідейє

Інші результати туру:

 

«Іллічівець» (Маріуполь) − «Севастополь» - 0:0

 

«Зоря» (Луганськ) − «Говерла» (Ужгород) − 1:0

 

«Карпати» (Львів) − «Металург» (Запоріжжя) − 2:2

 

«Ворскла» (Полтава) − «Таврія» (Сімферополь) − 2:2

«Волинь» (Луцьк) − «Чорноморець» (Одеса) − 1:2

Підписатися на новини