21-й тур Прем’єр-ліги: «Дніпро» переміг в Ужгороді, «Динамо» уникнуло поразки в Одесі

Відбулись матчі 21-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. «Шахтар» переміг вдома «Таврію», «Дніпро» у гостях здолало «Говерлу», а «Динамо» на останніх хвилинах уникнуло поразки в Одесі.

З перших хвилин матчу на «Донбас-Арені» «Шахтар» взяв м’яч під тотальний контроль і не дозволяв гравцям «Таврії» навіть перейти центр поля. Спочатку Тейшейра увійшов до штрафного майданчику і намагався лівої пробити в дальній кут, але Даценко блокував удар бразильця. Одразу після цього Едуардо змістився з правого краю штрафного в центр, але пробити голкіпера не зміг.

Реалізувати свою перевагу «гірники» змогли лише через півгодини після стартового свистка: прорвався по лівому флангу Ракицький і здійснив навісну передачу − Бернард вразив кут воріт Кахрімана. Ще через шість хвилин донеччани подвоїли перевагу. Знову Ракицький подав в штрафний майданчик, а Едуардо головою невідпорно пробив у дальній кут воріт.

«Таврія» зуміла відквитати один м’яч у другому таймі, реалізувавши одну з нечисленних контратак. Буссаїді вивалився один на один з Каніболоцьким і підсік «сферу» над воротарем. «Шахтар» продовжив демонструвати звичний атакувальний футбол, але з ударами Хюбшмана і Дугласа Кости впорався Кахріман − 2:1.

«Шахтар» (Донецьк) − «Таврія» (Сімферополь) - 2:1

Голи: Бернард (30), Едуардо (36) − Буссаїді (61)

Попередження: Селіо

«Шахтар»: Каніболоцький - Кобін, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі (Срна, 73) - Хюбшман, Ілсіньо, Едуардо (Дуглас Коста, 65), Тейшейра, Бернард (Тайсон, 65), Адріано

«Таврія»: Кахріман - Пінту, Даценко, Селіо, Буссаїді, Гомес, Павленко, Путраш (Коробка, 80), Причиненко, Гуменюк (Сантрапінських, 89), Каяду

«Дніпро» зумів здобути важку перемогу в Ужгороді, двічі у другому таймі вразивши ворота «Говерли». У першому таймі ужгородці дуже обережно і вдало грали у захисті, позбавляючи простору прудконогих гравців «Дніпра». Перші 45 хвилин зустрічі запам’яталися глядачам хіба що небезпечною грою воротаря дніпропетровців Бойка. На 15-й хвилині після подачі у штрафний майданчик «Дніпра» Бойко  зіграв небезпечно коліном на виході і травмував румунського легіонера «Говерли» Ороса. У підсумку, футболіст покинув стадіон у кареті швидкої допомоги.

У другому таймі пішла зовсім інша гра, на полі розпочалося безкомпромісне протистояння обох колективів. Протягом перших 15-ти хвилин арбітр показав гравцям обох команд три жовті картки, а на 60-й хвилині навіть залишив дніпропетровців у меншості, вилучивши з поля Кравченка. Залишившись вдесятьох, «Дніпро» зумів забити гол. На 64-й хвилині Коноплянка зважився на прямий удар зі штрафного, Мазух з опонентом м'яча не торкнулися, дезорієнтували Шевченко, який незграбно пропустив «плямистого» у ворота.

На останніх секундах зустрічі «Дніпро» зловив суперника на контратаці. Коноплянка скористався помилкою Люльки, втік до воріт «Говерли», віддав поперечну передачу на Жуліано, а той переграв Шевченка − 2:0.

«Говерла» (Ужгород) − «Дніпро» (Дніпропетровськ) - 0:2

Голи: Коноплянка (64), Жуліано (90+4)

Попередження: Кочіш, Канкава - Коноплянка, Уоллас

Вилучення: Кравченко

«Говерла»: Шевченко - Люлька, Орос (Уоллас, 18), Лисицький, Акакпо, Хомин (Трухін, 72), Шарпар, Буяльський, Кочіш, Фещук, Шацьких (Ле Таллек, 73)

«Дніпро»: Бойко - Федецький (Кулаков, 46), Мазух, Дуглас, Стрініч (Селезньов, 46), Канкава, Ротань (Кравченко, 59), Матеус, Жуліано, Коноплянка, Зозуля

Київське «Динамо» на останніх хвилинах матчу уникнуло поразки від «Чорноморця» в Одесі. Дебют першого тайму ознаменувався рівною грою: на небезпечну атаку одеситів, яку завершував Аржанов, кияни відповіли пострілом Макаренка, але Безотосний продемонстрував відмінну реакцію. А вже на 18-й хвилині «моряки» вийшли вперед у рахунку завдяки блискучим індивідуальним якостям Антонова. Після зрізки Вукоєвича форвард «Чорноморця» вивалився майже один на один з воротарем, на замаху прибрав Драговича і лівою ногою перекинув Коваля. За десять хвилин одесити мали нагоду подвоювати рахунок, але з небезпечним ударом з гострого кута у виконанні Матоса впорався Коваль.

У другому таймі «Динамо» традиційно виглядало потужніше, аніж у першій половині зустрічі. На 56-й хвилині помилка на виході Безотосного ледве не призвела до голу, але Мбокані не зумів дотягнутися до м'яча. У наступній атаці Ярмоленко змістився з правого флангу в центр і пробив, але Безотосний зреагував на «постріл» лідера «Динамо».

На 77-й хвилині Ребенок прорвався по лівому флангу і прострілив у центр штрафного на Гая, який був зобов’язаний забивати другий гол, але влучив у воротаря київської команди. У підсумку, одесити поплатилися за марнотратство на передостанній хвилині поєдинку, коли Макаренко змістився з лівого флангу до штрафного майданчику і пробив правою у дальній кут - без шансів для Безотосного.

«Чорноморець» (Одеса) − «Динамо» (Київ) - 1:1

Голи: Антонов (18) − Макаренко (89)

Попередження: К. Ковальчук, Окріашвілі, Лео Матос - Макаренко, Беланда, Драгович, Ярмоленко, Мбокані

«Чорноморець»: Безотосний - Зубейко, Кутас, Тейку, Ребенок, Ковальчук, Гай, Окріашвілі, Аржанов, Матос, Антонов (Діденко, 90+3)

«Динамо»: Коваль - Данило Сілва, Драгович, Віда, Макаренко, Вукоєвич, Гармаш (Гусєв, 61), Беланда (Ідейє, 62), Ярмоленко, Мбокані, Ленс (Безус, 83)

Інші результати туру:

 

«Зоря» (Луганськ) − «Карпати» (Львів) − 2:2

 

«Севастополь» - «Металург» (Запоріжжя) − 5:0

 

«Іллічівець» (Маріуполь) − «Ворскла» (Полтава) - 1:2

 

«Волинь» (Луцьк) − «Металіст» (Харків) − 1:4

Підписатися на новини