26-й тур Прем’єр-ліги: вольові перемоги «Шахтаря» і «Динамо», осічка «Дніпра» в Одесі

Відбулись матчі 26-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Донецький «Шахтар» і київське «Динамо» здобули вольові перемоги над донецьким «Металургом» і полтавською «Ворсклою», відповідно, а дніпропетровський «Дніпро» втратив стратегічні очки у матчі з «Чорноморцем» в Одесі.

«Шахтар» здобув важку перемогу над «Металургом» у донецькому дербі. Матч розпочався відносно спокійно, першу реальну небезпеку донеччани створили лише на 21-й хвилині: Тейшейра замикав фланговий простріл Ілсіньо і з трьох метрів не влучив у порожні ворота. Ще через декілька миттєвостей воротарю «Металурга» довелося відбивати м'яч перед собою після дальнього удару Ілсіньо, Чечер в останній момент не дав можливості Адріано відзначитися. На 35-й хвилині Ілсіньо мав найкращу можливість відзначитися у першому таймі, але м'яч після його удару влучив у стійку воріт Паньківа.

Другий тайм, на відміну від першого, став більш результативним, причому відразу після перерви «Металург» вийшов уперед у рахунку. Відбулась подача з кутового, і Прийма майже з лінії воротарського майданчику вразив ворота Пятова. «Шахтар» відразу збільшив оберти, і у воротаря донецького «Металургу» збільшилося роботи. Спершу Тейшейра, а потім Коста буквально впритул пробивали по  воротах гостей, але чудова реакція Паньківа врятувала команду від неприємностей.

На 56-й хвилині «Шахтар» все ж дотиснув суперника: Кривцов на дальній стійці замкнув простріл партнера. Через декілька хвилин «гірники» провалилися у захисті, Болбат вийшов один на один з Пятовим, але Андрій не дав можливості гравцю «Металурга» себе обіграти. «Шахтар» забив переможний м’яч на 63-й хвилині, коли Луїс Адріано точно пробив головою після подачі зі штрафного.

«Шахтар» (Донецьк) − «Металург» (Донецьк) - 2:1

Голи: Кривцов (56), Адріано (62) − Прийма (49)

Попередження: Срна, Ілсіньо, Тейшейра - Болбат, Чечер

«Шахтар»: Пятов − Срна, Кривцов, Ракицький, Шевчук, Ілсіньо, Степаненко (Фред, 53), Коста  (Бернард, 75), Тейшейра, Тайсон (Едуардо, 71), Адріано

«Металург»: Паньків - Пляцикас, Чечер, Прийма, Зотов, Макрідіс (Христов, 82), Лазіч, Морозюк (Мутаре, 65), Алешандре (Казарян, 58), Болбат, Мораес

Київське «Динамо» провело перший офіційний матч без Олега Блохіна, якого було звільнено з посади головного тренера команди після домашньої поразки від донецького «Шахтаря». Свій перший матч у якості виконуючого обов’язки наставника команди провів Сергій Ребров. І перший млинець Реброва не став гливким, хоча «вікторія» «Динамо» коштувала господарям поля великих зусиль.

Свій перший небезпечний момент кияни створили на 14-й хвилині, коли Беланда знайшов передачею Мбокані у штрафному майданчику «Ворскли», той позбувся опіки суперника і пробив - повз ближнього кута. На 23-й хвилині поперечина зіграла за гостей. Після подачі Гусєва зі штрафного Мбокані виграв верхову боротьбу, але влучив м'ячем у каркас воріт. Відразу після цієї атаки Віда головою скинув «сферу» на дальню стійку, але Вукоєвич з трьох метрів пробив поруч з воротами. Натомість, «Ворскла» створила один-єдиний гольовий момент за півгодини гри і одразу ж його реалізувала. Турсунов з глибини поля закинув м'яч за спини центрбекам «Динамо», а Яховіч ледь помітним дотиком пробив повз Коваля.

У другому таймі Сергій Ребров зважився на експеримент, випустивши на поле у складі київської команди другого нападника − Брауна Ідейє. Крім того, у середині другого таймі полтавська команда залишилася у меншості: Дедечко стрибнув у ноги Мбокані, за що отримав другу жовту картку, яка автоматично перетворилася у червону.

«Динамо» продемонструвало волю до перемоги в останні десять хвилин зустрічі. На 82-й хвилині Ярмоленко отримав м'яч в штрафному майданчику «Ворскли», віддав передачу на Ідейє, а той у  боротьбі із Ткачуком потужно вистрілив по діагоналі низом і зрівняв рахунок. І майже відразу «Динамо» вийшло вперед у рахунку: Ярмоленко, отримавши м'яч від Мбокані, вирізав «плямистого» точно під дальню стійку − 2:1.

«Динамо» (Київ) − «Ворскла» (Полтава) - 2:1

Голи: Ідейє (82), Ярмоленко (85) − Яховіч (30)

Попередження: Мбокані - Яховіч, Дедечко, Даллку

Вилучення: Дедечко

«Динамо»: Коваль - Данило Сілва, Віда, Драгович, Макаренко, Вукоєвич, Гармаш, Ярмоленко (Сидорчук (90), Беланда (Ідейє, 62), Гусєв (Ленс, 62), Мбокані

«Ворскла»: Непогодов - Сапай, Даллку, Ткачук, Пердута, Чеснаков, Дедечко, Маркоскі (Баранник, 46), Міщенко (Скляр, 76), Турсунов, Яховіч (Кривошеєнко, 87)

«Дніпро» дещо сенсаційно втратив очки у матчі з одеським «Чорноморцем» і повернув інтригу у чемпіонську гонку у чемпіонаті України сезону 2013/2014 рр. Підопічні Хуанде Рамоса з перших хвилин матчу почали турбувати воротаря «Чорноморця» Безотосного, а на 12-й хвилині навіть вразили ворота одеситів, але гол не було зараховано. Селезньов завдав дальнього удару, Безотосний відбив м’яч у поперечину, Матеус добив «сферу» у сітку воріт, проте лайнсмен зафіксував положення «поза грою».

Незважаючи не ігрову перевагу дніпропетровців, забити у середині першого тайму вдалося саме «Чорноморцю». На 34-й хвилині Матос виконав простріл справа, Чеберячко і Федецький не дотягнулись до м'яча, а Окріашвілі з кількох метрів поцілив у ворота. На 41-й хвилині на полі стало гаряче. Селезньов забив гол, але арбітр його не зарахував. Гравець «Чорноморця» вибив м’яч в аут через травму одного з футболістів, гравці «Дніпра» вкинули його з-за бокової, відбувся простріл, у результаті якого Євгену вдалося відмітився результативним ударом. Головний тренер «Чорноморця» Роман Григорчук кинувся з'ясовувати стосунки з наставником «Дніпра» Хуанде Рамосом, вимагаючи від «Дніпра» грати за принципами «Fair Play». У підсумку, сутичку вдалося припинити, а гол «Дніпра» так і не було зараховано.

У другому таймі «Дніпро» продовжив масовані атаки на ворота «Чорноморця». На 59-й хвилині Безотосний парирував удар головою Селезньова після кросу від Стрініча, а ще за десять хвилин Матеус зі штрафного потужно пробив лівою у дальній кут, але удару бразильця трохи бракувало влучності. На 72-й хвилині Окріашвілі мав шанс подвоїти рахунок і остаточно поховати інтригу у цьому матчі, але удар гравця «моряків» прийшовся у стійку воріт Бойка.  «Дніпро» пішов на останній штурм під завісу гри, але удари Коноплянки і Матеуса цілі не досягли.

«Чорноморець» (Одеса) − «Дніпро» (Дніпропетровськ) - 1:0

Гол: Окріашвілі (34)

Попередження: Лео Матос, Аржанов - Канкава, Стрініч, Чеберячко, Шахов

«Чорноморець»: Безотосний - Ребенок, Кутас, Тейку, Зубейко, Гай, Ковальчук, Аржанов, Лео Матос, Окріашвілі (Діденко, 78), Антонов

«Дніпро»: Бойко - Стрініч (Кравченко, 68), Чеберячко, Мазух, Федецький (Кулаков, 59), Ротань, Канкава (Калініч, 35), Коноплянка, Матеус, Жуліано, Селезньов

Інші результати туру:

 

«Говерла» (Ужгород) − «Іллічівець» (Маріуполь) − 1:2

 

«Таврія» (Сімферополь) − «Карпати» (Львів) − 0:1

 

«Волинь» (Луцьк) − «Зоря» (Луганськ) − 0:2

 

«Металург» (Запоріжжя) − «Металіст» (Харків) − 0:3

Підписатися на новини