19-й тур Прем’єр-ліги: «Шахтар» відсвяткував перемогу над «Динамо» у Києві

Відбулись матчі 19-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Донецький «Шахтар» відсвяткував виїзну перемогу над київським «Динамо», відчепивши столичну команду з чемпіонської гонки, а «Дніпро» розгромив луцьку «Волинь» у Дніпропетровську.

«Дніпро», який вперше в історії виступів у незалежній Україні має реальний шанс завоювати чемпіонські нагороди, камінь на камені не залишив від «Волині» на «Дніпро-Арені». Команда Хуанде Рамоса розпочала матч традиційно потужно, але , на диво, забити до перерви так і не зуміла. На 6-й хвилині Федецький підхопив м'яч біля правого краю штрафного, віддав його у центр, «сфера» відскочила до Коноплянки, і Євген пробив з гострого кута у Неділька. Воротар відбив точно на ногу Матеусу, але бразилець не влучив з 10-ти метрів по порожніх воротах. Ще за дві хвилини на допомогу голкіперу «Волині» прийшла поперечина, яка врятувала «Волинь» після удару Зозулі з лінії воротарського майданчику.

«Дніпро» продовжував атакувати великими силами, але, натомість, відзначитись вдалося саме луцькій команді. На 45-й хвилині швидка атака Волині по центру закінчилася голом: Селін проскочив повз Мазуха і Дугласа і з 18-ти метрів поцілив у ближню «дев'ятку».

На початку другого тайму наставник «Дніпра» випустив на заміну Євгена Селезньова, посиливши атакувальний потенціал команди на другу 45-хвилинку. Саме Євген за декілька хвилин після свого виходу на поле віддав передачу Коноплянці, який, щоправда, не реалізував вихід один на один з Недільком. На 55-й хвилині нарешті «Дніпро-Арена» вибухнула від позитивних емоцій: Коноплянка навісив на голову Ротаню, той з кількох метрів пробивув поперечину, від якої м'яч відскочив у ногу Селезньову і влетів у сітку воріт.

Після цього вболівальники побачили свято відкритого футболу з багатьма забитими м’ячами. На удар Бабатунде у стійку воріт «Дніпра» дніпропетровці відповіли голом Матеуса. На 66-й хвилині Матеус випередив захисника, проскочив повз воротаря і відсвяткував дубль. Захист «Волині» остаточно «посипався», що призвело до розгрому. На 70-й та 90-й хвилинах бразильський нападник «Дніпра» оформив «каре» і став першим гравцем дніпропетровського клубу, який забив чотири м'ячі в одному матчі в чемпіонатах України.

«Дніпро» (Дніпропетровськ) − «Волинь» (Луцьк) - 5:1

Голи: Селезньов (55), Матеус (57, 66, 70, 90) − Селін (45)

Попередження: Скоба

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Мазух, Дуглас, Стрініч, Канкава (Селезньов, 46), Ротань, Жуліано (Політило, 74), Матеус, Зозуля (Гама, 69), Коноплянка

«Волинь»: Неділько - Сімінін (Бабатунде, 51), Масло (Годований, 46), Приндета, Шиш, Скоба, Задерецький, Нємчанінов, Матей (Мемешев, 54), Рамон, Селін

Центральним матчем 19-го туру став беззаперечно став поєдинок у Києві, де місцеве «Динамо» на НСК «Олімпійський» приймало донецький «Шахтар».

Українське дербі розпочалося із швидкого голу, який вдалося забити «гірникам». На 11-й хвилині донеччани провели швидку та разючу контратаку: Тайсон зробив ривок на половину поля «Динамо», обігрався з Адріано, вивівши його один на один з Рибкою, і нападник «Шахтаря» вразив дальній кут воріт Рибки.

Після цього знайомство команд однієї з одною завершилося, розпочався справжній бій на кожному клаптику футбольного поля. У першому таймі головний арбітр зустрічі Анатолій Абдула встиг показати чотири жовті картки − по дві киянам і донеччанам. А поки гравці обох команд віддавали усі сили в єдиноборствах, «Шахтар» забив вдруге. Відзначитись команді Мірчи Луческу допоміг захисник «Динамо» Віда. На 34-й хвилині хорват, вибиваючи м'яч зі штрафного майданчику, влучив у Дугласа Косту. «Плямистий» відскочив до Адріано, і бразилець вдруге не залишив шансів голкіперу «Динамо».

Свій єдиний гольовий моменту  першому таймі «Динамо» створило на 42-й хвилині. Мбокані вивіреною передачею вивів Макаренка на ударну позицію на лівому фланзі атаки, Євген пробив з ходу низом, але Пятов зумів зреагувати на постріл динамівського захисника.

Другий тайм проходив у не менш запеклій боротьбі, але майже без небезпечних моментів біля воріт обох команд. «Шахтар», зробивши комфортній заділ, заспокоївся, а конструктивна гра «Динамо» залишала бажати кращого. У підсумку, дубль Луїса Адріано практично відчепив «Динамо» із чемпіонської гонки у чемпіонаті України сезону 2013/2014 років. Крім того, поразка «Динамо» від «Шахтаря» призвела до відставки головного тренера киян Олега Блохіна.

«Динамо» (Київ) − «Шахтар» (Донецьк) - 0:2

Голи: Адріано (11, 34)

Попередження: Вукоєвич, Данило Сілва, Беланда, Макаренко - Ракицький, Ілсіньо, Кучер

«Динамо»: Рибка − Данило Сілва, Віда, Драгович, Макаренко, Гармаш (Ідейє, 78), Сидорчук (Беланда, 40), Вукоєвич, Ярмоленко, Ленс (Гусєв, 59), Мбокані

«Шахтар»: Пятов - Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Ілсіньо, Степаненко, Дуглас Коста (Феррейра, 90), Алекс Тейшейра, Тайсон (Едуардо, 48), Луїс Адріано (Бернард, 88)

Інші результати туру:

 

«Металург» (Запоріжжя) − «Говерла» (Ужгород) − 0:1

 

«Металург» (Донецьк) − «Чорноморець» (Одеса) − 3:2

 

«Карпати» (Львів) − «Іллічівець» (Маріуполь) − 0:1

Підписатися на новини