25-й тур Прем’єр-ліги: двовладдя «Шахтаря» і «Дніпра», підніжка «Динамо» від «Карпат»

Відбулись матчі 25-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Дніпропетровський «Дніпро» здобув три очки у матчі із запорізьким «Металургом» і, скориставшись поразкою донецького «Шахтаря» від полтавської «Ворскли», оформив двовладдя у турнірній таблиці.

Донецький «Шахтар» втратив стратегічні турнірні очки у Полтаві у боротьбі за чемпіонський титул сезону 2013/2014 років. «Гірники» на останніх хвилинах поєдинку з «Ворсклою» пропустили м’яч і зазнали п’ятої поразки у сезоні.

«Ворскла», на відміну від багатьох суперників «Шахтаря» у цьому сезоні, не збиралася відсиджуватися у захисті, і з перших хвилин зустрічі дала бій донеччанам. «Шахтарю» ніяк не вдавалося налагодити комбінаційну гру, насамперед, через жахливий стан газону на стадіоні полтавської команди.

Єдиний у першому таймі небезпечний момент виник на 21-й хвилині у «Шахтаря»: Фред прострілив на одинадцятиметровий позначку, Луїс Адріано скинув під удар Тейшейрі, а Алекс трохи невлучно пробив з 20 метрів.

Після перерви команди вирішили змінити тактичний малюнок гри і почали шукати щастя біля воріт суперників за допомогою дальніх ударів. На 50-й хвилині Дедечко перевірив реакцію Каніболоцького, але голкіпер зіграв надійно. А вже через декілька хвилин Коста змарнував непогану нагоду, пробивши з 25-ти метрів вище воріт.

У другій половині другого тайму «гірники» підсіли, і «Ворскла» рішучіше пішла на ворота Каніболоцького. Мірча Луческу спробував врятувати необхідний для команди результат, випустивши на поле на останніх хвилинах замість захисника Шевчука нападника Феррейру. Але вже у наступній атаці забила саме «Ворскла». Яховіч з другої спроби пробив Каніболоцького після подачі Міщенка, який на той момент перебував на полі всього-на-всього десять хвилин. Таким чином, вдалі заміни допомогли «Ворсклі» домогтися необхідного результату, а «Шахтар» втратив дуже важливі очки у боротьбі за чемпіонство у нинішньому сезоні.

«Ворскла» (Полтава) − «Шахтар» (Донецьк) - 1:0

Гол: Яховіч (84)

Попередження: Дедечко - Бернард, Ракицький, Фред, Степаненко

«Ворскла»: Непогодов - Сапай, Даллку, Ткачук, Пердута, Дедечко, Чеснаков, Маркоскі (Міщенко, 74), Янузі (Баранник, 64), Турсунов, Яховіч (Скляр, 88)

«Шахтар»: Каніболоцький - Срна, Кривцов, Ракицький, Шевчук (Феррейра, 82), Степаненко, Фред, Дуглас Коста, Тейшейра, Едуардо (Бернард, 69), Луїс Адріано

Київське «Динамо» мало нагоду здобути перемогу на виїзді над львівськими «Карпатами» і скоротити розрив від донецького «Шахтаря» у турнірній таблиці до двох очок, але кияни своїм шансом не скористалися.

«Динамо» активніше розпочало матч, на 12-й хвилині Макаренко віддав хорошу передачу на вільний простір Ярмоленку, Андрій увійшов у штрафний майданчик і вистрілив у дальній кут − невлучно. Але вже у середині першого тайму львів’яни мали серію чудових нагод вразити динамівські ворота. На 25-й хвилині Костевич навісив з лівого флангу, Федорчук прийняв м'яч і пробив − Селін лише у карколомному підкаті врятував команду Олега Блохіна від неприємностей. А вже за мить ворота Олександра Рибки врятувала поперечина: після подачі кутового Рибка не спіймав «сферу», а удар Гладкого прийшовся у каркас воріт.

«Динамо» відвело гру від власних воріт і забило перший гол у зустрічі. На 33-й хвилині Ленс виконав ривок зі своєї половини поля, віддав передачу на Велозу, а португалець пробив лівою з 20-ти метрів і вразив дальній верхній кут.

На початку другого тайму «Карпати» порадували свого тренера, забивши м’яч у відповідь. Бартулович пробив зі штрафного, Рибка невдало відбив м’яч перед собою, а Федорчук відправив «плямистого» у сітку. Вболівальники «Карпат» на трибунах влаштували таке піротехнічне свято, що арбітру зустрічі Жабченку довелося призупинити гру.

І все ж, незважаючи на димову завісу, глядачі побачили ще два забитих м’ячі у цьому матчі. На 60-й хвилині після навісу Даніло Сілви з правого флангу, Мбокані головою переправив м'яч під дальню стійку. Відразу після цього Ярмоленко мав шанс забивати третій гол, але з його ударом впорався Підківка. Натомість, саме «Карпатам» вдалося зрівняти рахунок у зустрічі. Підківка розпочав атаку господарів поля, Гладкий прийняв м’яч, обігрався з Бартуловичем, зблизився з Рибкою і ударом з гострого кута змусив голкіпера капітулювати.

«Карпати» (Львів) − «Динамо» (Київ) - 2:2

Голи: Федорчук (59), Гладкий (77) − Велозу (33), Мбокані (60)

Попередження: Бартулович, Голодюк - Мбокані

«Карпати»: Підківка − Балажіц, Гітченко, Костевич, Бартулович, Даушвілі (Зеньов, 46), Федорчук, Голодюк, Чачуа (Бохашвілі, 78), Мірошниченко, Гладкий (Габовда, 90+5)

«Динамо»: Рибка - Віда, Селін, Данило Сілва, Макаренко, Велозу, Сидорчук (Ідейє, 90+2), Гармаш (Аруна, 79), Ленс (Гусєв, 90+1), Мбокані, Ярмоленко

Дніпропетровський «Дніпро» скористався осічками донецького «Шахтаря» і київського «Динамо» і покращив свої шанси на завоювання чемпіонських нагород у цьому сезоні. Команда Хуанде Рамоса вирішила не відкладати справи у довгий ящик і з перших хвилин заволоділа ігровою ініціативою. На 3-й хвилині «Дніпро» розіграв кутовий, після якого Селезньов головою пробив поруч зі стійкою. Ще через декілька хвилин Коноплянка зі штрафного навісив на Калініча, а той замість акцентованого удару вирішив зробити передачу, яка до Селезньова не дійшла.

На 30-й хвилині після стандартного положення біля лівого краю воріт Селезньов пробивав у ближній кут, але Старцев в стрибку відвів загрозу. Через п’ять хвилин Селезньов вдало розвернувся біля воріт «Металургу» і відразу пробив, але Старцев продемонстрував дива реакції і витягнув «сферу» з ближнього кута. Серйозний тиск «Дніпра» протягом усього першого тайму завершився небезпечним ударом у виконанні Коноплянки, але Старцев вкотре зумів впоратися із загрозою.

У другому таймі «Дніпро» продовжив численні атаки на ворота суперників і врешті-решт домігся свого. На 75-й хвилині Зозуля мав забивати після відмінної передачі Канкави, але Старцев виручив команду. Щоправда, форвард «Дніпра» поборовся до кінця, зумів віддати м’яч на Селезньова, який з близької позиції розстріляв ворота.

«Дніпро» (Дніпропетровськ) − «Металург» (Запоріжжя) - 1:0

Гол: Селезньов (75)

Попередження: Рудика, Каплієнко

«Дніпро»: Бойко - Федецький (Матеус, 71), Дуглас , Чеберячко, Стрініч, Політило (Ротань, 54), Канкава, Коноплянка, Селезньов, Жуліано, Калініч (Зозуля, 59)

«Металург»: Старцев - Сахневич, Рудика, Нестеров, Каплієнко, Гавриш, Йокіч, Сержіньо (Матяж, 80), Лео (Татарков, 68), Прийомов (Шевчук, 84), Юсов

Інші результати туру:

 

«Іллічівець» (Маріуполь) − «Волинь» (Луцьк) − 1:0

 

«Металург» (Донецьк) − «Севастополь» - 3:0

 

«Зоря» (Луганськ) − «Чорноморець» (Одеса) − 1:0

 

«Металіст» (Харків) − «Таврія» (Сімферополь) − 1:0

Підписатися на новини