Відбулась презентація нової ігрової форми національної збірної України

У вівторок, 8 квітня, у Будинку футболу Федерація футболу України і компанія adidas презентували нову домашню ігрову форму національної збірної команди України.

При розробці нової екіпіровки дизайнери adidas керувались особливостями українського стилю, а також видами ігрової форми минулих років з національними кольорами України − жовтим і блакитним.

На церемонії презентації були присутні президент ФФУ Анатолій Коньков, голова правління ПРаТ «УФІ» Володимир Лашкул, головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко і старший спеціаліст зі спортивного маркетингу adidas Андрій Рябець.

«Всі попередники adidas екіпірували тільки національну команду країни, при цьому не зважали на проблеми інших команд. Іншими словами, був технічний партнер, але екіпіровкою на 100 відсотків нас не забезпечували. аdidas в цьому плані зробив крок вперед. Окрім екіпіровки ми отримуємо від компанії adidas ще й спонсорські кошти. Нажаль, ми не можемо розкрити цю цифру (комерційна таємниця), але вона - значна. Контракт з аdidas розрахований до 2016 року, сподіваємося, що співпраця буде продовжена», - зазначив Володимир Лашкул.

Після керманича «УФІ» слово взяв Михайло Фоменко: «Від імені тренерського штабу і гравців хочу подякувати аdidas за тісну і якісну співпрацю, за підтримку. Розумію, що ми минулого року не зуміли виконати головне завдання. Постараємося виправитися, щоб не тільки виглядати красиво у формі аdidas, але й вирішувати серйозні завдання і перемагати».

Представляли форму гравці національної збірної команди України Денис Гармаш, Едмар, Олександр Кучер, Артем Федецький та Євген Хачеріді. Футболісти також висловили свої думки щодо нової екіпіровки.

«У кожного футболіста є мрія грати за національну збірну і грати в жовто-синій футболці. Хочеться, щоб ця форма стала щасливою, і успішною», - сказав Федецький. А Олександр Кучер пообіцяв, що збірна намагатиметься робити все можливе, щоб ця форма була не тільки красивою, а й переможною.

Також Михайло Фоменко і Володимир Лашкул розповіли про майбутні товариські матчі збірної. Зокрема, про турне Південною Америкою, яке було заплановано у травні-червні цього року.

«Обговорили з хлопцями та тренерами доцільність контрольних матчів із запропонованими суперниками. Не всі хлопці погодилися з цим. Оскільки не було єдності - мотивація не та. Вирішили, що користі від таких спарингів не буде. Але попросили, щоб на 22-23 травня нам підшукали суперника. Правда, це буде складно зробити. Якщо навіть не знайдемо суперника, зберемося разом і проведемо двосторонку, переглянемо кандидатів», - зазначив Михайло Фоменко.

«Може відбутися товариський матч Україна - Каталонія. Це поєдинок, який каталонці пропонують провести роки три поспіль. Але вони пропонували незручну дату - 30 грудня. Плюс на території Каталонії ми не могли грати без дозволу ФІФА. Ми провели переговори і отримали всі дозволи, але в останній момент каталонці передумали. Зараз ця тема знову актуальна. Можливо, в травні зіграємо саме з Каталонією», - додав Володимир Лашкул.

Підписатися на новини