22-й тур Прем’єр-ліги: «Дніпро» шокував «Шахтар» на «Донбас-Арені»

Відбулись матчі 22-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Київське «Динамо» вдома не залишило шансів запорізькому «Металургу», а дніпропетровський «Дніпро» здобув перемогу над донецьким «Шахтарем» на «Донбас-Арені».

Перший тайм матчу між «Динамо» та «Металургом» пройшов майже без небезпечних моментів. Першу по-справжньому небезпечну атаку кияни провели лише на 27-й хвилині, коли Ярмоленко прострілив з кута штрафного, а Коротецький, випередивши суперника, ледь не відзначився авто голом. Глядачі вже збиралися йти на відпочинок після 45-ти хвилин зустрічі, як команда Олега Блохіна відзначилася голом у компенсований арбітром час. Данило Сілва подав з правого флангу, Мбокані виграв боротьбу на другому поверсі і змусив капітулювати воротаря «Металурга».

Після перерви гості активізувалися і вже на 48-й хвилині мали шанс повернути інтригу у гру. Пісоцький прострілив з правого краю штрафного майданчику, Юсов виявився на самоті на лінії воротарського, але влучив у Рибку. Вже через десять хвилин забутий захисниками Ленс замикав дальню стійку після подачі Ярмоленка, але його удар відбив Боровик. На 67-й хвилині Мбокані випередив Боровика і пробив головою після м'якого навісу зліва − «Металург» врятувала лише поперечина.

На 74-й хвилині Олег Блохін випустив на поле джокера «Динамо» Олега Гусєва, який вже на другій хвилині після своєї появи забив гол у ворота «Металурга». Аруна віддав ідеальний пас в розріз, Ярмоленко пропустив м'яч далі на Гусєва, який вийшов один на один і легко переграв голкіпера.

На останніх хвилинах «Динамо», спіймавши кураж, забило у ворота суперників ще два м’ячі. Після удару від воріт Аруна головою скинув м'яч на Гусєва, який втік від захисників і оформив дубль. А вже у наступному епізоді захисники втратили Гусєва на фланзі, Олег прострілив на Мбокані, який з семи метрів вразив ближній кут − 4:0.

«Динамо» (Київ) − «Металург» (Запоріжжя) − 4:0

Голи: Мбокані (45+1, 89), Гусєв (76, 87)

«Динамо»: Рибка - Сілва, Віда, Макаренко, Драговіч, Гармаш (Вукоєвич, 79), Велозу, Беланда (Аруна, 67), Ярмоленко, Ленс (Гусєв, 74), Мбокані

«Металург»: Боровик - Коротецький, Нестеров, Сахневич, Баліч, Прийомов (Годін, 73), Рудика, Пісоцький, Юсов (Платон, 77), Сержіньо (Штурко, 65), Гавриш

Центральним матчем туру був поєдинок донецького «Шахтаря» і дніпропетровського «Дніпра», які наразі беруть участь у чемпіонській гонці. Команди розпочали матч обережно, не форсуючи подій на полі. Знайомство команд закінчилося вже на 12-й хвилині, коли після навісу Стрініча з лівого флангу Селезньов виграв верхову боротьбу у Ракицького, але головою пробив точно до рук Пятова.

Протягом першого тайму Дуглас Коста і Тайсон ще декілька разів потурбували дальніми ударами Дениса Бойка. У свою чергу, дніпропетровці відповіли небезпечними атаками, які завершували Матеус, Коноплянка та Жуліано, але Пятов раз за разом був еталоном надійності. На 45-й хвилині, коли команди вже готувалися йти до роздягалень, «Дніпро» реалізував «стандарт». Ротань подав до лінії воротарського майданчику, Федецький відірвався від опікуна і головою підрізав м'яч у ворота повз П'ятова.

Мірча Луческу зробив корективи у перерві і одразу ж після поновлення матчу випустив на поле Ілсіньо замість Фернандо. Саме бразилець мав найреальнішу нагоду на 70-й хвилині встановити паритет у матчі. Ілсіньо обіграв Мазуха і опинився один перед голкіпером, але його удар виявився дуже невдалим, і м’яч пішов повз ворота.

За десять хвилин до завершення гри «Шахтар» втратив Ракицького, який отримав травму, рятуючи власні ворота від небезпечного удару у виконанні Зозулі. У підсумку, «гірники» догравали матч у меншості і пропустили вдруге у власні ворота. На 83-й хвилині Стрініч виконав подачу з флангу, Зозуля пропустив «сферу» на Матеуса, а бразилець своїм шансом майстерно скористався − 2:0.

«Шахтар» (Донецьк) − «Дніпро» (Дніпропетровськ) - 0:2

Голи: Федецький (45), Матеус (83)

Попередження: Хюбшман, Ракицький - Федецький, Коноплянка, Бойко, Канкава

«Шахтар»: Пятов - Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Хюбшман (Едуардо, 74), Фернандо (Ілсіньо, 46), Дуглас Коста, Тейшейра, Тайсон (Бернард, 56), Адріано

«Дніпро»: Бойко - Федецький (Лобжанідзе, 90+1), Мазух, Чеберячко, Стрініч, Канкава, Ротань, Матеус, Жуліано, Коноплянка (Політило, 87), Селезньов (Зозуля, 76)

Інші результати туру:

 

«Чорноморець» (Одеса) − «Таврія» (Сімферополь) − 0:0

 

«Зоря» (Луганськ) − «Металург» (Донецьк) − 0:4

 

«Волинь» (Луцьк) − «Ворскла» (Полтава) − 0:0

 

«Говерла» (Ужгород) − «Карпати» (Львів) − 1:0

 

«Севастополь» - «Металіст» (Харків) − матч перенесено

Підписатися на новини