Збірна України здобула перемогу над командою США

В середу, 5 березня, національна збірна України в товариському матчу переграла команду США з рахунком 2:0.

Гра розпочалась з хвилини мовчання в пам'ять про жертв протистоянь в Україні. Незважаючи на те, що збірна України проводила матч на нейтральному полі, на трибунах «Антоніс Пападопулос» зібралось чимало українців, які протягом всього матчу підбадьорювали наших хлопців вигуками «Україна» та «Героям Слава!», створюючи по-справжньому домашню атмосферу нашій збірній.

Перші хвилини матчу проходили за рівної боротьби, обидві команди по черзі контролювали м’яч. Проте на 12-й хвилині нулі на табло змінились на користь збірної України − після передачі з центра поля, Гармаш, вийшовши один на один з воротарем, завдав удару, на який вдало зреагував Ховард, проте на добиванні першим виявився  Ярмоленко, який влучно відправив м’яч в сітку − 1:0 на користь України! За 3 хвилини українці спромоглися забити ще один гол, проте арбітр не зарахував його через офсайд.

Після забитого голу гра дещо заспокоїлась, проте ненадовго: трохи відпочивши, обидві команди повернули гру в звичне русло і вже на 25-й хвилині Брукс після прострілу Ярмоленка ледь не зрізав м’яч у власні ворота. За 4 хвилини той таки Ярмоленко, який був найактивнішим у складі українців, міг оформити дубль − після його удару м'яч просвистів біля дальньої стійки. А ще через 2 хвилини Денис Гармаш не реалізував вихід віч-на-віч з воротарем. Після цього гра знову заспокоїлась, українці навіть дозволили американцям створити небезпечний момент наприкінці першого тайму, проте рахунок на табло не змінився.

Другий тайм почався з активних дій номінальних гостей − спочатку на  49-й хвилині Демпсі завдав удару з льоту метрів з десяти, але Федецький врятував нашу команду від неприємностей, підставившись під цей потужний постріл. Відразу ж Алтідор виграв боротьбу у Федецького і небезпечно пробив головою по воротах Пятова, проте невлучно. Та і на цьому серія атак збірної США не припинилась − Демпсі втік від Кучера, вийшов один на один із Пятовим, але Андрій зіграв надійно, скоротивши кут для удару півзахисникові збірної США! 

Витримавши навалу на свої ворота, підопічні Михайла Фоменка зуміли вирівняти гру, а на 67-й хвилині взагалі подвоїли рахунок − Безус вивів на побачення с Хорвадом Девича, проте удар останнього воротар США парирував. М’яч знову відскочив до форварда збірної України, який з другої спроби не схибив − 2:0. Мали українці можливість і довести рахунок до розгромного − на 75-й хвилині Андрій Ярмоленко завдав потужного удару майже з центру поля, проте Ховард блискуче зреагував на удар нашого форварда.

Найреальнішу можливість провести гол-престижу американці мали на 87-й хвилині, коли після подачі кутового ледь не відзначився Йоханссон! Цей момент став останнім небезпечним епізодом в цьому матчі, тож фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу збірної України з рахунком 2:0.

Товариський матч

Україна − США − 2:0

Голи: Ярмоленко (12), Девич (67)

Попередження: Федецький, Безус - Демпсі

Україна: Пятов - Федецький, Хачеріді, Кучер, Шевчук (Макаренко, 80), Тимощук, Ротань (Едмар, 78), Гармаш (Безус, 46), Ярмоленко (Морозюк, 89), Коноплянка (Гусєв, 70), Зозуля (Девич, 65)

США: Ховард - Кемерон, Брукс, Оньєву, Кастільо (Ши, 63), Клєштан (Йоханссон, 63), Джонс (Вільямс, 79), Джонсон, Бедойя, Демпсі, Алтідор (Агудело, 88)

Підписатися на новини