«Динамо», «Дніпро» і «Чорноморець» вийшли до 1/16 фіналу Ліги Європи

У четвер, 12 грудня, відбулись матчі шостого туру групового турніру розіграшу Ліги Європи 2013/2014. Київське «Динамо», дніпропетровський «Дніпро» і одеський «Чорноморець» за результатами своїх матчів вийшли до 1/16 фіналу змагань.

Початок матчу продемонстрував, що футболісти віденського «Рапіда» приїхали до Києва не у якості туристів. Вже на 6-й хвилині пройшла контратака гостей: простріл від Бюргшталлера з лівого флангу знайшов у штрафному майданчику «Динамо» Бойда, який розстріляв Шовковського. Пропущений гол трохи загасив стартовий атакуючий порив київської команди, але вже на 16-й хвилині Вукоєвич мав непоганий шанс зрівняти рахунок у зустрічі − м’яч просвистів у сантиметрах від поперечини воріт «Рапіда».

На 22-й хвилині «Динамо» все ж запалило «одиничку» на табло НСК «Олімпійський»: навісна передача з правого краю дісталася Ленса, який нав'язав силову боротьбу Зоннляйтнеру і, опинившись перед воротами Новоти, відправив м’яч у сітку. Через сім хвилин Беланда, Ідейє та Гусєв організували другу результативну атаку київської команди − Олег не залишив жодних шансів голкіперу суперника.

Після цього на полі запанувала нервова гра «у гойдалки», забивати могло як «Динамо», так і «Рапід». На 36-й хвилині Шовковський врятував «Динамо» від вірного голу, відбивши удар Хофманна з близької відстані. Ще за п’ять хвилин воротар «Динамо» знову зіграв надійно, кулаком відбивши «постріл» того ж Хофманна.

На початку другого тайму Ярмоленко дивом не влучив у порожні ворота. Зоннляйтнер подарував м'яч Беланда, той обіграв голкіпера і віддав вздовж воріт, але удар Андрія оминув стійку. Переможну ж точку у матчі на 71-й хвилині встановив фантастичний гол Велозу зі штрафного у верхній дальній кут воріт «Рапіда» - 3:1.

«Динамо» (Київ, Україна) − «Рапід» (Відень, Австрія) − 3:1

Голи: Ленс (22), Гусєв (28), Велозу (71) − Бойд (6)

«Динамо»: Шовковський - Гусєв, Хачеріді, Драгович, Макаренко, Велозу, Вукоєвич, Ленс (Дуду, 72), Ярмоленко, Беланда (Безус, 83), Ідейє

«Рапід»: Новота - Тріммель, Зоннляйтнер, Дібон, Шраммель, Бошковіч (Берендт, 68), Пецос, Хофманн (Шауб, 69), Бюргшталлер, Сабітцер (Штаркль, 46), Бойд

Для того, щоб продовжити виступи в єврокубковій весні, «Чорноморцю» треба було лише перемагати «ПСВ» у Нідерландах. Проте вже на самому початку матчу одесити ледве не виявились в ролі наздоганяючи. Вже  на 40-й секунді Фонтанелло ціною жовтої картки зупинив Віллемса, який мчав до воріт Безотосного. Проте м’яч після штрафного у виконанні Депая влучив у «стінку».

Після цього навала на ворота «Чорноморця» продовжувалася, але Хендрікс, Депай і Махер свої моменти не реалізували. «Чорноморець» у першому таймі також мав декілька реальних можливостей відзначитися, щоправда, Гай та Антонов своїми моментами не скористались. Перший тайм так і завершився без забитих голів.

У другому таймі малюнок гри суттєво не змінився. Команди продовжували обмінюватись обопільними атаками, проте, на відміну від першого тайму, глядачі побачили забитий гол. На 59-й хвилині зразкова атака Антонова, Гая, Рієри і Джа Джедже в один дотик завершилася м'яким і влучним ударом головою останнього з 15 метрів.

«ПСВ» протягом останніх 30 хвилин матчу влаштував навалу на ворота команди Романа Григорчука, але одесити зуміли втримати переможний рахунок. Щоправда, за три хвилини до фінального свистка гості залишились у меншості після вилучення Рієри, а за мить до завершення матчу нападник «ПСВ» Тойвонен лише дивом не влучив у ворота «Чорноморця». Але саме Одеса побачить єврокубкову весну у 2014 році!

«ПСВ» (Ейндховен, Нідерланди) − «Чорноморець» (Одеса, Україна) − 0:1

Гол: Джедже, 59

Вилучення: Рієра, 87 («Чорноморець»)

«ПСВ»:  Зут -  Йоргенсен, Рекік,  Махер,  Локадія,  Аріас, Віллемс (Пак Чжи Сун, 66),  Нарсінг (Баккал, 80),  Депай,  Хільємарк (Тойвонен, 75), Хендрікс

«Чорноморець»: Безотосний - Зубейко, П. Ковальчук, Фонтанелло, Сантана, К. Ковальчук, Гай (Діденко, 79), Бобко, Рієра, Джедже (Леонардо, 81), Антонов (Кутас, 90+4)

Матч розпочався доволі жваво, і вже до 10-ї хвилини обидві команди мали по моменту для взяття воріт. Італійці більше контролювали гру, але першим відзначився «Дніпро». На 14-й хвилині Коноплянка після передачі від Ротаня відправив м’яч по дузі у дальній кут воріт. Після цього «Фіорентина» мала кілька моментів для того, щоб зрівняти рахунок, але вдало діяв на останньому рубежі Бойко. На 42-й хвилині Хоакін після навісу від Куадрадо головою вколотив м’яч у ворота.

У другому таймі підопічні Вінченцо Монтелли грали краще, а український клуб відійшов у захист, іноді проводячи у небезпечні контратаки. На 77-й хвилині Амброзіні поборовся біля штрафного майданчика дніпрян і віддав «сферу» на колумбійця Куадрадо, який свого шансу не втратив − 2:1.

Не дивлячись на поразку, підопічні Хуанде Рамоса зайняли друге місце у групі і вийшли до весняної частини Ліги Європи.

«Фіорентина» (Флоренція, Італія) - «Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) - 2:1

Голи: Санчес (42), Куадрадо (77) - Коноплянка (14)

«Фіорентина»: Нето - Рідер (Ілічіч, 76), Паскуаль, Амброзіні, Валеро, Санчес, Савіч, Фернандес (Пісарро, 70), Куадрадо (Аквілані, 81), Ронкалья, Родрігес

«Дніпро»: Бойко - Політило (Селезньов, 69), Федецький, Ротань, Гама (Кулаков, 63), Зозуля, Чеберячко, Коноплянка, Канкава, Мандзюк, Влад (Калініч, 77)

Підписатися на новини