18-й тур Прем'єр-ліги: "Динамо" виходить на друге місце

Відбулись матчі 18-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Харківський «Металіст» втратив очки у Маріуполі, а «Дніпро» зазнав поразки у Луганську.

Харківський «Металіст» втратив очки у матчі з «Іллічівцем» у Маріуполі. Команда Миколи Павлова вже на 7-й хвилині відкрила рахунок у зустрічі, відзначився Майкон. Полянський навісив зі стандартного положення, і Майкон підрізав м'яч у дальній кут воріт, дезорієнтувавши Горяїнова.

Після успішного старту маріупольські футболісти віддали ініціативу гостям у центрі поля і розпочали шукати щастя на контратаках. Якщо підопічні Мирона Маркевича і контролювали більше м’яч у спробах відновити паритет у матчі, то найкращий шанс забити мав саме «Іллічівець». Наприкінці першого тайму Федотов, вийшовши на побачення з Горяїновим, промахнувся із забійної позиції.

На 53-й хвилині «Металіст» все-таки зумів зрівняти рахунок: Соса обіграв одного захисника, втік від іншого гравця «Іллічівця» і віддав поперечну передачу на Девіча, якому залишалося лише влучити у порожні ворота. «Металіст» всією командою понісся на ворота Гальчука, але господарі поля самовіддано захищалися і навіть мали нагоду вирвати перемогу у поєдинку. На 86-й хвилині Федотову не вистачило холоднокровності переграти Горяїнова, який продемонстрував дива реакції і врятував свою команду від поразки.

На 94-й хвилині захисник «Металіста» Пшеничних отримав другу жовту картку і був вилучений арбітром з поля, а матч так і завершився внічию − 1:1.

«Іллічівець» (Маріуполь) − «Металіст» (Харків) − 1:1

Голи: Майкон (7) − Девіч (53)

«Іллічівець»: Гальчук - Бутко, Полянський, Ордець, Іщенко, Тотовицький (Кулач, 61), Довгий, Федотов (Мішньов, 90+2), Чурко (Шевчук, 84), Путівцев, Майкон

«Металіст»: Горяїнов - Азеведо, Пшеничних, Папа Гуйє, Ксьонз (Вільягра, 78), Соуза, Хав'єр, Бланко (Едмар, 46), Марлос (Гомес, 46), Соса, Девіч

Дніпропетровський «Дніпро» несподівано зазнав виїзної розгромної поразки від луганської «Зорі» з рахунком 0:3. Саме команда Хуанде Рамоса активніше діяла у дебюті матчу, і вже на 10-й хвилині Коноплянка подав з кутового на лінію воротарського, куди увірвався Мандзюк і потужно пробив по воротах головою - трохи вище воріт.

«Дніпро» більше контролював матч і регулярно турбував захисні редути луганської команди, але атаки дніпрян не знаходили логічного завершення. Натомість, «Зоря» на 39-й хвилині взяла участь у  найнебезпечнішому на той момент епізоді у матчі. Ліпартія прибрав зі свого шляху Канкаву і видав пас на Малишева, який сходу пробив у сторону воріт − дещо невлучно.

Другий тайм став бенефісом нападника «Зорі» Даніло, який відзначився дублем у воротах Бойка. Каменюка завантажив м'яч у штрафний майданчик з правого флангу, м’яч відскочив до Даніло, і футболіст з гострого кута потужним ударом увігнав його в сітку. Через п’ять хвилин «Дніпро» пропустив вдруге: Даніло знову приклався до м'яча, влучивши у лівий від себе кут, який не прикривав Бойко.

За десять хвилин до фінального свистка «Дніпро» залишився у меншості після вилучення Черебрячка, який збив Болі на підступах до штрафного і отримав другий «гірчичник».

Переможну крапку на 87-й хвилині встановив Болі, який відправив м'яч у сітку після флангової передачі Каменюки. На останній хвилині матчу Селезньов ще й примудрився не реалізувати 11-метровий удар.

«Зоря» (Луганськ) − «Дніпро» (Дніпропетровськ) − 3:0

Голи: Даніло (68, 73), Болі (87)

«Зоря»: Сантіні - Ярмаш, Вернидуб, Гордієнко, Каменюка, Малишев (Білий, 90+2), Грицай, Даніло (Худзік, 83), Ліпартія (Любенович, 71), Хомченовський, Болі

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Мандзюк, Чеберячко, Стрініч (Калініч, 69), Канкава, Ротань, Селезньов, Жуліано, Коноплянка, Матеус

Столичному клубу вкрай необхідно було реабілітуватися після несподіваної поразки у Лізі Європи від бельгійського «Генка». Гравці «Севастополя» також підійшли до цього матчу дещо у складному психологічному стані через фінансові ускладнення у клубі.

Перший гольовий момент у зустрічі створили динамівці. На 17-й хвилині пройшла діагональна передача вперед, Ленс виграв силову боротьбу у Міколюнаса, але з 15-ти метрів пробив повз правого від себе кута. А за хвилину Чуваев врятував свою команду від пропущеного м’яча. Драговіч закинув сферу до штрафного майданчику «Севастополя», Мбокані виграв верхову боротьбу і пробив головою, воротар «Севастополя» перевів м’яч у поперечину.

І все ж команда Сергія Коновалова не витримала атакуючого тиску «Динамо» і пропустила гол. На 19-й хвилині після прострілу Макаренко зліва захисники «Севастополя» не змогли розрядити ситуацію, Дуляй відкинув м'яч точно на Ленса, який не залишив шансів Чуваеву.

У середині першого тайму у Севастополі розпочалася справжня злива, яка, схоже, трохи остудила атакуючий порив гостей. «Севастополь» відігрався на останній хвилині першого тайму: удар Дуляя прийняв на себе один із захисників «Динамо», Коваль перевів м’яч у штангу після добивання Карнози, але Караваєв все ж відправив його у сітку.

На початку другого тайму Ленс втратив реальну можливість забити вдруге у ворота господарів поля. Захисники «Севастополя» дозволили голландцю вийти один на один з голкіпером після передачі Мбокані, але Джермейн не використав свій момент. На 64-й хвилині Кожанов і Міколюнас розігнали швидку атаку «Севастополя»,  а Макаренко ледве не відмітився авто голом, невдало замкнувши простріл кримської команди і влучивши у стійку власних воріт.

І все ж «Динамо» вирвало важку перемогу над непоступливим суперником. На 70-й хвилині Мбокані, зігравши на випередження, замкнув подачу Вукоєвича − 2:1.

«Севастополь» - «Динамо» (Київ) − 1:2

Голи: Караваєв (45+4) − Ленс (19), Мбокані (70)

«Севастополь»: Чуваєв - Miкoлюнaс (Фарлі, 77) Гвініанідзе, Новак, Федорів, Дуляй, Віценець (Крамар, 79 ), Карноза, Караваєв, Кожанов (Причиненко, 67), Будковський

«Динамо»: Коваль - Гусєв, Хачеріді, Драгович, Макаренко, Вукоєвич, Сидорчук (Велозу, 46) , Ярмоленко, Безус (Ідейє, 69), Ленс (Дуду, 86), Мбокані

Інші результати туру:

 

«Металург» (Донецьк) − «Ворскла» (Полтава) − 4:1

 

«Арсенал» (Київ) − «Карпати» (Львів) − матч не відбувся

 

«Говерла» (Ужгород) − «Таврія» (Сімферополь) − 2:1

 

«Волинь» (Луцьк) − «Металург» (Запоріжжя) − 2:0

Підписатися на новини