17-й тур Прем’єр-ліги: лідери здобули домашні перемоги

Відбулись матчі 17-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Донецький «Шахтар», київське «Динамо» та дніпропетровський «Дніпро» здобули домашні перемоги над своїми суперниками.

Донецький «Шахтар» легко і прогнозовано обіграв середняка чемпіонату України − «Севастополь». Питання про переможця у матчі було знято вже у першому таймі.

Як і очікувалося, «гірники» з перших секунд захопили ініціативу. Тотальний контроль м'яча дав результат вже на 8-й хвилині: Тайсон обіграв кількох суперників і більярдним ударом вразив ворота Литовки. Другий гол на 23-й хвилині забив центральний захисник Дмитро Чигринський, який відгукнувся на подачу Дугласа Кости з лівого флангу. До слова, це лише друга поява Дмитра у цьому сезоні. Ще через три хвилини Луїс Адріано в один дотик переправив м'яч у ворота після прострілу Ісмаїлі. На 34-й хвилині Даріо Срна забив четвертий гол ударом зі штрафного.

Другу половину зустрічі господарі вже не так активно контролювали м’яч, дозволивши гостям трохи поатакувати, але гострих моментів біля воріт Каніболоцького не було. «Шахтар» теж мав ще кілька моментів аби зробити рахунок у матчі геть не пристойним, проте ні Тейшера, ні Ферейра, ні Нем не змогли вписати своє імя на табло «Донбас-Арени». У підсумку, легка перемога «гірників» напередодні важливого матчу у Лізі чемпіонів проти іспанського «Реал-Сосьєдаду». 

«Шахтар» (Донецьк) - «Севастополь» - 4:0

Голи: Тайсон (8), Чигринський (23), Адріано (26), Срна (34)

«Шахтар»: Каніболоцький - Кучер, Степаненко, Фред (Фернандо, 46), Адріано (Феррейра, 46), Коста (Нем 62), Чигринський, Тайсон, Тейшейра, Ісмаїлі, Срна

«Севастополь»: Литовка - Федорів, Карноза, Ярошенко, Левандовскі (Дуляй, 62), Кожанов (Міколюнас 88), Караваєв, Чижов (Фарлей 46), Симоненко, Гвініанідзе, Будківський

Дніпропетровський «Дніпро» без проблем розібрався із географічним сусідом − маріупольським «Іллічівцем». Команда Микола Павлова трималася на «Дніпро-Арені» 17 хвилин, після чого рахунок матчу був відкритий. Як і в останніх матчах «Дніпра», гольові атаки створював лідер команди Євген Коноплянка. Півзахисник «Дніпра» пасом по місцю лівого інсайда запустив Матеуса до штрафного майданчика суперника, той розхитав Бутко і сильно пробив у ближній кут.

Минуло п’ять хвилин, а підопічні Хуанде Рамоса вже встигли відсвяткувати друге взяття воріт у поєдинку. Коноплянка на фланзі «накрутив» Бутко і навісив у центр штрафного, і ніхто із захисників команди-гостей не завадив Жуліано головою переправити сферу у сітку.

Наприкінці другого тайму команди забили ще по одному голу: На 88-й хвилині розгромний рахунок встановив Гама. Гравець «Дніпра» отримав пас від Матеуса, увірвався до штрафного і пробив повз Худжамова. «Іллічівець» вистачило лише на м’яч престижу: Полянський могутнім ударом зі штрафного у дальній кут вразив ворота «Дніпра».

«Дніпро» (Дніпропетровськ) − «Іллічівець» (Маріуполь) − 3:1

Голи: Матеус (17), Жуліано (23), Гама (88) − Полянський (90 +1)

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Чеберячко, Мазух, Влад (В.Мандзюк, 79), Канкава, Ротань, Жуліано (Калініч, 66), Селезньов (Гама, 46), Коноплянка, Матеус

«Іллічівець»: Худжамов - Кулач (А.Мандзюк, 65), Іщенко, Ордець, Путівцев, Полянський, Довгий, Бутко, Фомін (Яворський, 89), Федотов, Майкон

Київське «Динамо» на класі зуміло переграти ужгородську «Говерлу» у столиці України. «Біло-сині» зі стартового свистка почали нагнітати обстановку біля воріт Надя і добилися свого на 22-й хвилині зустрічі. Після подачі кутового Хачеріді скинув м'яч на дальню стійку, звідки Мбокані точно пробив у ближній кут.

Через сім хвилин «Динамо» подвоїло свою перевагу у матчі завдяки голу Ленса. Беланда з лівого флангу вирізав м'яч у штрафний майданчик, а Ленс у падінні проштовхнув м’яч у  сітку. Ще до перерви кияни могли довести діло до розгрому, але Гусєв, вийшовши на побачення з Надем, не зумів переграти воротаря гостей.

Наприкінці матчу підопічним Олега Блохіна все-таки вдалося забити третій м’яч у ворота ужгородців. Сидорчук розігнав атаку «Динамо», зігрався у дотик з Мбокані і перекинув голкіпера, встановивши остаточний рахунок у зустрічі − 3:0.

«Динамо» (Київ) − «Говерла» (Ужгород) − 3:0

Голи: Мбокані (22), Ленс (29), Сидорчук (83)

«Динамо»: Шовковський - Данило Сілва, (Віда, 44), Хачеріді, Драгович, Макаренко, Вукоєвич, Сидорчук, Гусєв (Ярмоленко, 81), Беланда, (Безус , 63), Ленс, Мбокані

«Говерла»: Надь - Орош, Єзерський, (Данді, 78), Лисицький, Леандро, Кочіш, Савич (Іканде, 46), Трухін, Лисенко (Кополовець, 87), Ле Таллек, Нікулае

Інші результати туру:

«Металург» (Запоріжжя) − «Зоря» (Луганськ) − 1:1

 

«Ворскла» (Полтава) − «Чорноморець» (Одеса) − 0:1

 

«Карпати» (Львів) − «Металург» (Донецьк) − 2:2

 

«Таврія» (Сімферополь) − «Волинь» (Луцьк) − 2:2

 

«Металіст» (Харків) − «Арсенал» (Київ) − матч не відбувся

Підписатися на новини