Збірна України перемогла команду Франції на "Олімпійському"

Національна збірна команда України у першому матчі плей-офф кваліфікації Кубку Світу ФІФА 2014 року перемогла команду Франції з рахунком 2:0.

Перший тайм розпочався з обопільних атак команд. Першими про себе нагадали французи, які на 6-ій хвилині провела небезпечну атаку. Розмашиста атака «трикольорових» закінчилася подачею Дебюші з правого флангу і влучним ударом Жиру головою − м’яч полетів до рук Пятова. А вже за хвилину українці гідно відповіли гостям. Коноплянка віддав пас на Ярмоленка, той увійшов до штрафного майданчику і зробив обвідний удар по воротах, але Льоріс зіграв надійно.

Більш гостру атаку підопічні Дідьє Дешама провели за десять хвилин: Насрі знайшов шпарину у захисті «синьо-жовтих», відпасував на Рібері, а той прострілив на Жиру. Хачеріді в останню мить завадив Жиру зробити вивірений удар по воротах збірної України. На 25-й хвилині Ярмоленко справа на вході до штрафного майданчику навісив на Зозулю, але Роману трохи не вистачило зросту, щоб пробити по воротах.

Після цього українці дещо відвели французькі атака від власних воріт і розпочали активніше шукати щастя біля воріт Льоріса. На 30-й хвилині Ротань пройшов до володінь «трикольорових», зробив навіс на Едмара, а той у падінні пробив - м'яч лише просвистів біля дальньої стійки. Перед перервою мав шанс відзначитися Коноплянка. На 39-й хвилині Ярмоленко віддав хитру передачу на Едмара на правий фланг, той відпасував на Коноплянку, а удар Євгена з рикошетом від захисника оминув стійку воріт Льоріса.

У другому таймі збірна України знову віддала ініціативу суперника у центрі поля і проводила контратаки. На 57-й хвилині Коноплянка відірвався від опіки декількох гравців і пробив по воротах Льоріса, але воротар зіграв надійно. А на 61-й хвилині «Олімпійський» потонув у щасливому галасі вболівальників. Багатоходівка збірної України завершилася тим, що Зозуля прийняв м'яч у штрафному майданчику, обманним рухом перехитрив захисника і простим ударом у ближній кут відправив м’яч у сітку.

Франція відразу мала шанс відновити перевагу у матчі, але своєю нагодою на 66-й хвилині не скористався Насрі. На 82-й хвилині українська команда заробила право на 11-метровий удар − Абідаль у власному штрафному майданчику порушив правила на Зозулі. Ярмоленко впевнено виконав вирок − 2:0!

Вже у додатковий час арбітр залишив команди у менших складах, спочатку вилучивши Косельні за удар суперника по обличчю, а згодом − Кучера з другу жовту картку.

У підсумку, збірна України перемогла команду Франції на «Олімпійському» з рахунком 2:0 і зробила чудовий гольовий заділ напередодні матчу-відповіді команди Михайла Фоменка у Парижі.

КС-2014. Плей-офф. Перший матч

Україна - Франція - 2:0

Голи: Зозуля (61), Ярмоленко (83, пен)

Попередження: Шевчук, Федецький, Кучер - Жиру, Сіссоко

Вилучення: Кучер - Косельні

Україна: Пятов  Федецький, Хачеріді, Кучер, Шевчук, Степаненко, Ротань, Едмар (Безус, 76), Ярмоленко, Коноплянка (Гусєв, 90 +2), Зозуля (Селезньов, 86)

Франція: Льоріс - Дебюші, Косельні, Абідаль, Евра, Матюйді, Погба, Ремі (Сіссоко, 62), Насрі (Вальбуена, 80), Рібері, Жиру (Бензема, 70).


Підписатися на новини