Ліга Європи: "Дніпро" оформив вихід до 1/16 фіналу

У четвер, 7 листопада, відбулись матчі четвертого туру групового турніру розіграшу Ліги Європи 2013/2014. Київське «Динамо» і дніпропетровський «Дніпро» здобули перемоги над суперниками, а одеський «Чорноморець» в гостях зіграв внічию з болгарським «Лудогорцем».

Дніпропетровський «Дніпро» вдома здолав португальський «Пасуш Феррейра» та достроково забезпечив собі вихід із групи до 1/16 фіналу турніру. Початок гри видався спокійним, ніхто з команд не форсував подій на полі. На 17-й хвилині Матеус прострілив у центр штрафного майданчику, але Калінічу трохи не вистачило швидкості, щоб результативно завершити атаку.

На 29-й хвилині «Дніпро» мав реальну нагоду відкрити рахунок, але воротар продемонстрував дива реакції, відбивши «постріл» Гами з 14-ти метрів. І все ж підопічним Хуанде Рамоса вдалося порадувати «Дніпро-Арену» у першому таймі. На 43-й хвилині Матеус головою замкнув подачу Федецького на дальній стійці.

У другому таймі «Дніпро» продовжив атакувати ворота «Пасуша». Одразу ж гольовий момент створив Коноплянка Коноплянка, удар з 10-ти метрів якого Філіпе відбив. А на 66-й хвилині воротар португальської команди вже не зміг зарадити «пострілу» Коноплянки, який змістився з флангу у центр і пробив у дальній кут − 2:0.

«Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) − «Пасуш Феррейра» (Пасуш, Португалія) − 2:0

Голи: Матеус (43), Коноплянка (66)

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Чеберячко, Мазух, Влад, Канкава, Ротань (Політило, 71), Коноплянка, Гама (Зозуля, 46), Матеус (Жуліано, 66), Калініч

«Пасуш»: Філіпе - Валенте, Сантуш, Рікарду, Рібейру (Сержіу, 80), Леау, Мігель (Сері, 61), Антоніу, Анунсіасау, Іробісу, Жозе

Для того, щоб мати пристойні шанси на продовження боротьби у Лізі Європи, одеському «Чорноморцю» треба було обов’язково перемагати в Болгарії.

З перших хвилин матчу «Чорноморець» почав грати надзвичайно обережно − було видно, що найголовніше для «моряків» - не пропустити гол. Проте, перший небезпечний момент був саме біля їх воріт - Ешпінью після скидки головою від партнера пробив з лівого краю штрафного майданчику, але, на щастя, матч пройшов вище воріт. Після цього декілька реальних можливостей забити мав «Чорноморець», проте, Антонову  в декількох моментах не вистачило влучності. Тож, перший там так і закінчився без забитих м’ячів.

Проти вже на початку другого на «Чорноморець» чекало розчарування − на 47-ій хвилині «Лудогорець» повів у рахунку. Після забитого голу болгари ще більше оживилися та почали ще активніше атакувати, але не завжди встигали повертатися назад, за що і поплатилися. На 63-ій хвилині автором гола «Чорноморця» став Олексій Гай. Він же через декілька хвилин мав можливість подвоїти перевагу, проте йому не вистачило точності. Тож, глядачі більше забитих м’ячів у цьому матчі не побачили − 1:1.

«Лудогорець» (Разград, Болгарія) - «Чорноморець» (Одеса, Україна) − 1:1

Голи: Кішада (47), Гай (63)

«Лудогорець»: Стоянов. В - Барт,  Мінєв,  Моци,  Кайсара, Александров (Стоянов. І., 57), Ешпінью, Кішада (Бугзорг, 80),  Златінськи, Марселіньо (Безьяк, 86), Місіджан

«Чорноморець»:  Безотосний - Бергер, Фонтанелло, Мінейро (Матос, 59), Кутас, Ковальчук. К, Гай, Бобко, Рієра, Джа Джедже, Антонов (Діденко, 86)

Київське «Динамо» вдруге здолало швейцарський «Тун» і покращило свої перспективи на єврокубкову весну.

«Біло-сині» за невразливої гри продемонстрували характер та здобули важливих три очки. У перші хвилини поєдинку команди створили чимало небезпечних моментів, намагаючись забити швидкий гол. Але рахунок на табло залишався незмінним. На 16-й хвилині киян підвів Мбокані,  який за розмови з арбітром отримав другу жовту картку та був вилучений з поля. 

Після цього у господарів було ще кілька моментів для взяття воріт, проте все обернулося навпаки. На 28-й хвилині Ярмоленко у контратаці потужно прострілив з флангу, і захисник «Туна» зрізав м'яч у власні ворота.

Було помітно, що киянам важко, однак вони намагалися не показувати це супернику, й не забувати час від часу створювати небезпечні моменти. Але заспокоїтись змогли аж на 68-й хвилині, коли Ярмоленко прекрасно реалізував штрафний удар. В останні хвилини матчу у швейцарців були нагоди забити бодай м’яч престижу, але цього вечора фортуна була на боці гостей.

«Тун» (Тун, Швейцарія) - «Динамо» (Київ, Україна) - 0:2

Голи: Шенкель (28, автогол), Ярмоленко (68)

«Тун»: Фавр - Люті, Райнманн, Шенкель, Віттвер (Цуффі, 74), Саного, Хедігер, Кассіу (М. Шнойвлі, 70), Мартінес, К. Шнойвлі (Феррейра, 70), Садік

«Динамо»: Шовковський - Даніло Сілва, Хачеріді, Драгович (Віда, 60), Тремулінас, Велозу, Сидорчук (Вукоєвич, 46), Ярмоленко, Беланда, Гусєв (Макаренко, 89), Мбокані

Підписатися на новини