Сенсаційний 15-й тур Прем’єр-ліги

15 тур української Прем’єр-ліги став щедрим на сенсації − всі лідери втратили очки − «Шахтар» та «Динамо» зазнали поразок, а «Металіст» та «Дніпро» зіграли внічию.

Програму 15-го туру відкривав матч «Волинь» - «Шахтар». 

З перших хвилин поєдинку стало зрозуміло, що «гірники» діятимуть першим номером. Постійні атаки у бік воріт Неділька інколи завершувалися небезпечними моментами, але до голів справа ніяк не доходила. Натомість господарі на 29-й хвилині після розіграшу стандарту зуміли пробити Каніболоцького. Відзначився Мемешев. Команда Луческу доклала значних зусиль, щоб зрівняти рахунок ще до перерви, але м’яч вперто не хотів залітати в ворота Неділька, який до слова показав у цьому матчі чудову гру, і на відпочинок суперники так і пішли за рахунку 1:0.

У другому таймі кардинально нічого не змінилося. «Волинь» продовжувала свою героїчну гру в захисті, а «Шахтар» накочував хвилі своїх атак раз за разом. Проте, вся гострата біля воріт господарів була на підступах до штрафного майданчику. Було видно, що «Шахтарю» не вистачає в центрі креативного гравця, такого, як Тейшера. Подекуди підопічним Кварцяного вдавалися гострі контрвипади.

Кульмінація матчу припала на 68-му хвилину матчу. Лучани отримали право на пробиття штрафного в метрах 25-ти від воріт. Шиков пробив низом і м'яч після серії рикошетів потрапив до Мемешова, який з близької відстані розстріляв Каніболоцького - 2:0, так «Волинь» зробила вагому заявку на перемогу.

«Гірники» зробили все, щоб уникнути третьої поразки в чемпіонаті. Особливо тяжко довелося «Волині» в останні 10 хвилин, коли Недільку довелося витягувати м'ячі з нижніх і верхніх кутів, відбивати дальні удари і добивання впритул.

У підсумку все так і завершилося з рахунком 2:0. Таким чином, «Волинь» створила сенсацію та додала інтриги у боротьбі за призові місця чемпіонату України.

«Волинь» - «Шахтар» - 2:0

Голи: Мемешев (24, 69)

«Волинь»: Неділько, Сімінін, Шиков, Масло, Скоба (Шершун, 67), Нємчанінов, Бабатунде (Задерецький, 46, Шіш, 46), Шумахер, Мемешев, Матей, Ерік

«Шахтар»: Каніболоцький, Срна, Кучер, Кривцов, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Коста (Феррейра, 46), Бернард (Ілсіньо, 63), Едуардо, Адріано (Тайсон, 60).

Після поразки головного переслідувача «Шахтаря» в Луцьку, харківський «Металіст» мав можливість збільшити свій відрив в турнірній таблиці, проте цією можливістю не скористався. В Полтаві підопічні Мирона Маркевича не втримали перевагу над місцевою «Ворсклою». З перших хвилин господарі почали доводити, що цей матч не стане для харків’ян легкою прогулянкою, створивши відразу декілька небезпечних атак. Проте, скористатися своєю перевагою полтавчани так і не зуміли, натомість наприкінці тайму ще й пропустили − на 43-ій хвилині відзначився Моледо.

Другий тайм знову розпочався з атак «Ворскли, та реальну можливість забити мав знову ж таки «Металіст» - проте удари Бланко та Девіча мети не досягли. Натомість на 68-ій хвилині фортуна нарешті посміхнулась «Ворсклі» - Денис Дедечко після розіграшу штрафного вколотив м’яча в сітку − 1:1. Після цього, обидві команди мали ще декілька 100-відсоткових можливостей відзначитись − проте до забитого голу справа так і не дійшла. Тож 1:1 − «Металіст» втрачає очки в Полтаві.

«Ворска» − «Металіст» − 1:1

Голи:  Моледо (43), Дедечко (68)

«Ворскла»: Непогодов, Ткачук, Чеснаков, Скляр,  Маркоскі (Громов, 68), Дедечко,  Сапай,  Пердута, Ребенок, Янузі, Яхович (Баранник, 92)

«Металіст»: Горяїнов, Моледо, Папа Гуйе, Азеведо, Едмар, Соуза, Гомес, Ксьонз, Бланко (Хав'єр, 71), Соса, Девіч (Гоменюк, 81)

Після осічки «Шахтаря» у Луцьку, дніпропетровський «Дніпро» міг вийти на 2-гу позицію в турнірній позиції, проте своїм шансом не скористався, розділивши очки з «Металургом» у Донецьку. Хоча на початку нічого не віщувало біди − обидві команди без розвідки пішли вперед і, якщо «Металургу» свої моменти реалізувати не вдалось − то дніпряни зусиллями Євгена Коноплянки вже на 13 хвилині повели в рахунку. Цей гол там і залишився єдиним в першому таймі.

Після перерви, господарі почали більш між жваво, створюючи момент за моментом біля воріт «Дніпра», і на 59-ій хвилині фортуна їм таки посміхнулась − Чечер, скориставшись помилкою захиснів дніпрян після подачі кутового рахунок в матчі зрівняв − 1:1. Після цього моменту обидві команди мали ще чимало моментів, проте відзначитися вдалось хіба що Роману Зозулі , проте не голом, а вилученням наприкінці матчу. Тож, фінальний свисток арбітра зафіксував нічию у цьому протистоянні.

«Металург» (Д) − «Дніпро» − 1:1

Голи: Коноплянка (13), Чечер (59)

«Металлург»: Бандура,  Насонов, Чечер,  Прийма, Зотов, . Макріддіс (Барановський, 90+3), Нельсон,  Лазич, Александре (Даніель, 82),  Морозюк (Даніло, 31), . Мораєс

«Дніпро»:  Бойко, Мазух, Мандзюк, Канкава (Калінич, 61), Джуліано, Коноплянка, Селезньов (Матеус, 54), Чеберячко (Федецький, 82), Стрінич, Зозуля, Ротань

Зустріч розпочалася з активних дій киян на половині поля суперника. З перших хвилин гравці "Динамо" демонстрували свою перевагу. Спочатку Мбокані віддав пас на Ленса і той пробив, проте м'яч пролетів в метрі від воріт Сантіні. Згодом динамівці не змогли реалізувати штрафний, чим зуміли скористатися футболісти "Зорі", вдало розігравши контратаку, яка завершилася голом Даніло, котрий з 10 метрів поцілив у ближній кут воріт суперника - 1:0. Пропустивши гол, кияни відчутно занервували. Проте вже за кілька хвилин, через помилку Білого, Олег Гусєв зумів пройти до штрафного майданчика, віддати пас на Ленса, який не зміг дотягнутися до м'яча, що знаходився в кількох метрах відворіт луганців. В другій половині першого тайму гра вирівнялася. Мбокані скористався провалом в обороні "Зорі", вийшов один на один з воротарем і точно пробив  по воротах, але Сантіні в черговий раз виручив свою команду, дивом відбивши м'яч. Наприкінці першої половини зустрічі "Динамо" мало чудову нагоду зрівняти рахунок: Ленс виходив один на один з Сантіні, і ледь не забив гол.

Другу половину матчу кияни знову розпочали на половині поля "Зорі", проте оборона луганців була бездоганною. Знову "Динамо" створило небезпечний момент − Велозу віддав пас на Мбокані, проте тому знову не вистачило кількох сантиметрів, щоб дістатися м'яча. Згодом гравці "Зорі" розіграли контратаку, Болі вийшов один на один з Шовковським, який не розрахував позицію і м'яч опинився в сітці воріт "Динамо" - 2:0. Після другого голу динамівці почали активно пресингувати, проте оборона господарів залишалася непохитною.

Наприкінці основного часу другої половини зустрічі Гусєв знову отримав непоганий шанс вразити ворота суперника, проте невдало прийняв м'яч біля лінії воротарського майданчика після навісу Мбокані. Фіналький свисток арбітра зафіксував остаточний рахунок матчу - 2:0. Цього вечора  перемогу заслужено святкував Луганськ.

"Зоря" - "Динамо" - 2:0

Голи: Даніло (9), Болі (65)

"Зоря": Сантіні, Шуніч, Гордієнко, Ярмаш, Вернидуб, Грицай, Білий (Малишев, 88), Любеновіч, Хомченовський, Даніло, Болі (Ліпартія, 73)


"Динамо": Шовковський, Сілва, Велозу  (Ідейе, 84), Драгович, Ленс (Дуду, 75), Сидорчук, Гусєв, Макаренко, Хачеріді,  Мбокані, Беланда.


Підписатися на новини