14-й тур Прем’єр-ліги: "Ворскла" дала бій "Дніпру" у Дніпропетровську

Відбулись матчі 14-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Донецький «Шахтар», харківський «Металіст» і київське «Динамо» здобули домашні перемоги, а дніпропетровський «Дніпро» втратив очки у матчі з полтавською «Ворсклою».

Донецький «Шахтар» без особливих проблем на своєму полі переграв луганську «Зорю» з рахунком 4:0.

Стартові хвилини матчу команди діяли на рівних, але як тільки господарі взялися за справу, все стало на свої місця. Перший гол організував Бернард: бразилець зібрав навколо себе трьох гравців «Зорі, а потім віддав чудову передачу на Степаненка, той пробив влучно між ніг Сантіні. Вже через п’ять хвилин найдорожчий гравець в історії «Шахтаря» забив сам. Бернард втік від Вернидуба і, не зближуючись з воротарем, більярдним ударом від стійки послав м’яч у ворота. За три хвилини, стрімка атака «гірників» знову завершилася взяттям воріт. Це Феррейра замкнув головою передачу з флангу від Срни.

У другій половині гри «гірники» не стали викладатися по повній, тому вболівальники «Донбас Арени» побачили лише один гол - дубль на рахунку Феррейри. Факундо отримав пас з глибини від Бернарда і ефектно перекинув Сантіні.

«Шахтар» (Донецьк) - «Зоря» (Луганськ) - 4:0

Голи: Степаненко (14), Бернард (19), Феррейра (22, 52)

«Шахтар»: Каніболоцький - Срна (Ілсіньо, 55), Ракицький, Кривцов, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Тейшейра (Нем, 46), Бернард, Едуардо (Адріано, 62), Феррейра

«Зоря»: Сантіні - Гордієнко, Шуніч, Вернидуб, Чайковський (Мягков, 34), Грицай, Малишев, Хомченовський, Любеновіч, Каменюка (Петряк, 54), Данило (Болі, 46)

Харківський «Металіст» вдома заробив три очки у матчі зі львівськими «Карпатами» - 2:1. Головний тренер «Металіста» Мирон Маркевич не перебував на тренерській лаві у матчі зі своєю колишньою командою через травму, отриману у тренувальному поєдинку своїх підопічних.

Команди вирішили не витрачати марно час на знайомство одно з одною і одразу розпочали організовувати небезпечні атаки. На 9-й хвилині Дієго Соуза підкараулив помилку захисників «Карпат» і завдав діагональний удар у ствір воріт суперника − Ілющенков перевів м'яч на кутовий. Але за чотири хвилини голкіпер «Карпат» нічого не зумів подіяти з «пострілом» Гомеса з-за меж штрафного майданчику.

«Металіст», забивши досить швидкий м’яч, великими силами пішов вперед і був нагороджений другим голом. На 20-й хвилині Девич відвернув увагу двох захисників та віддав коротку передачу на Сосу. Аргентинець змістився у район дуги штрафного майданчику і блискучим ударом відправив м'яч у «дев'ятку» воріт Ілющенкова.

У другому таймі «Карпати» мали декілька чудових нагод для того, щоб відігратися. На 52-й хвилині Васін і Федорчук вивалилися на голкіпера «Металіста» Дишленковича, але футболісти львівської команди не розібралися між собою, а боковий арбітр зафіксував положення «поза грою». Через чотири хвилини Ткачук небезпечно пробив після подачі з кутового, але Гуйє виніс м'яч з лінії воріт.

На 66-й хвилині Федорчук виборов м'яч у Гуйє і відпасував у вільну зону на лівому фланзі на Бартуловіча, звідки той відразу прострілив у воротарський майданчик. Гладкий поборовся з Азеведо, а м'яч від бразильця влучив у стійку воріт «Металіста». І все ж «Карпатам» вдалося забити один гол у цій зустрічі: на 72-й хвилині Бартуловіч з 30-ти метрів пробив по воротах господарів поля, а м'яч від правої стійки залетів у ворота.

«Металіст» (Харків) − «Карпати» (Львів) - 2:1

Голи: Гомес (13), Соса (20) − Бартулович (72)

«Металіст»: Дишленкович - Вільягра (Ксьонз, 73, Моледо, 84), Гуйє, Пшеничних, Азеведо, Дієго Соуза, Едмар, Соса, Бланко, Гомес (Краснопьоров, 75), Девич

«Карпати»: Ілющенков - Пашаєв, Пластун, Балажіц, Костевич, Федорчук, Голодюк, Зеньов, (Страшкевич, 88), Льопа (Ткачук), Бартулович, Васін (Гладкий, 53)

Київське «Динамо» вистраждало перемогу над маріупольським «Іллічівцем» у столиці України. Вже на четвертій хвилині матчу команда Олега Блохіна мала чудовий шанс відкрити рахунок. Худжамов, перервавши простріл Сидорчука, вибив м'яч точно на ногу Беланда, але той з лінії штрафного майданчику влучив у штангу.

Згодом гра вирівнялася, і за 20 хвилин вже гості почали загрожувати воротам Шовковського. Хачеріді та Драгович не встигли за Майконом, і той у дотик пробивав після подачі з лівого флангу, перекидаючи Шовковського, але Олександр в останню мить перевів м'яч на кутовий.

Другий тайм ознаменувався великою кількістю боротьби у центрі поля, фолів та карток від головного арбітра матчу. На 70-й хвилині «Динамо» залишилося у меншості. Ємельянов у підкаті вибив м'яч на фланзі у Ярмоленка, а Андрій наступив на суперника і отримав пряму червону від арбітра.

Але кияни зуміли мобілізувати сили на останній штурм і все-таки видряпали перемогу. Спочатку на 73-й хвилині Мбокані переправляв м'яч у ворота після прострілу Гусєва, але дива реакції продемонстрував Худжамов. На 81-й хвилині чудову проникливу передачу на Гусєва віддав з центра поля Аруна, Олег втік на побачення з Худжамовим, обіграв його і заробив 11-метровий удар. Сам Гусєв і привів вирок у виконання, відправивши м'яч у ліву від себе «дев'ятку».

«Динамо» (Київ) − «Іллічівець» (Маріуполь) - 1:0

Гол: Гусєв (83, пен.)

«Динамо»: Шовковський - Сілва, Хачеріді, Драгович, Макаренко, Велозу, Сидорчук, (Аруна, 67), Беланда, (Ленс, 64), Гусєв (Вукоєвич, 89), Ярмоленко, Мбокані

«Іллічівець»: Худжамов - Іщенко, Полянський, Ордець, Путівцев, Довгий, Ємельянов, Шевчук (Кулач, 85), Федотов (Чурко, 90 +2), Фомін (Мандзюк, 85), Майкон

З перших хвилин матчу «Дніпро» ввімкнув швидкості, і для гравців «Ворскли» це стало великою проблемою. На 16-й хвилині Євген Коноплянка подав кутовий прямо на голову Матеусу. Після удару бразильця м’яч потрапив у поперечину і відлетів в поле знову до Євгена. Гравець «Дніпра» і збірної України за допомогою фірмового фінта змістився ближче до центру штрафного майданчика, влучно вистріливши по воротах Непогодова − 1:0. До речі, не обійшлося без невеличкого рикошету від футболіста «Ворскли». Підопічні Хуанде Рамоса продовжили атакувати, і через сім хвилин Дуглас, скориставшись метушнею у воротарському майданчику полтавчан, подвоїв рахунок у матчі.

Друга половина зустрічі розпочалась з атак «Дніпра», і Джуліано мав чудову нагоду зняти всі питання про переможця матчу, але пробив над поперечиною. Через кілька хвилин «Ворскла» змогла скоротити рахунок. Це Дедечко потужно пробив здалеку − 2:1. Після серії замін від Василя Сачка полтавчани посилили тиск на ворота Бойка. І на передостанній компенсованій хвилині Йован Маркоскі зробив навіс у штрафний майданчик господарів, а захисник «Дніпра» Мазух зрізав м’яч у власні ворота.

«Дніпро» (Дніпропетровськ) - «Ворскла» (Полтава) - 2:2

Голи: Коноплянка (16), Дуглас (23) − Дедечко (54), Мазух (90+5, автогол)

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Мазух, Дуглас, Стрініч, Ротань, Політило, Джуліано (Канкава, 62), Коноплянка (Кобахідзе, 88), Селезньов (Мандзюк, 80), Матеус

«Ворскла»: Непогодов - Сапай, Даллку, Ткачук (Кривошеєнко, 89), Пердута, Чеснаков, Дедечко, Громов (Маркоскі, 65), Міщенко, Ребенок, Яхович (Янузі, 71)

Інші результати туру:

«Таврія» (Сімферополь) − «Арсенал» (Київ) − 3:0

 

«Металург» (Запоріжжя) − «Металург» (Донецьк) − 0:0

 

«Севастополь» - «Волинь» (Луцьк) − 2:1

 

«Чорноморець» (Одеса) − «Говерла» (Ужгород) − 2:1

Підписатися на новини