Гол Ярмоленка приніс перемогу збірній України над Польщею

Національна збірна команда України у матчі відбірного циклу Чемпіонату Світу 2014 року перемогла команду Польщі з рахунком 1:0.

Початок першого тайму вийшов дуже нервовим, команди запропонували одна одній швидкий темп гри і досить жорстку боротьбу у центрі поля. Внаслідок цього вже у дебюті гри одразу двоє гравців команди Михайла Фоменка отримали жовті картки − Степаненко та Едмар. Едмар перед своїм порушенням встиг небезпечно пробити по воротах Боруца, але його «постріл» прийшовся трохи вище поперечини. На 13-й хвилині у Ярмоленка з’явився вільний простір у25-ти метрах від воріт польської команди, але з ударом Андрія легко впорався голкіпер.

Після цього підопічні Вальдемара Форналіка перехопили ігрову та територіальну ініціативу і почали створювати небезпечні моменти біля воріт Пятова. Найбільш небезпечним вийшов момент на 27-й хвилині, коли після кутового поляків лише Коноплянці вдалося врятувати свою команду від забитого голу. Євген в останню мить вибив «сферу» з лінії воріт. За хвилину українцям вдалася атака у відповідь: Шевчук змістився з лівого флангу у центр і завдав потужного удару, але м'яч просвистів біля хрестовини.

На 39-й хвилині польській збірній вдалася ще одна гостра атака. Левандовські один в один обіграв Ротаня, віддав м’яч на Соботу, але Пятов врятував свою команду після удару півзахисника команди гостей.

У другому таймі нервова боротьба у центрі поля продовжилася аж до моменту, коли Україні вдалося нарешті забити гол. На 64-й хвилині пройшла атака українців лівим флангом, Ярмоленко отримав навісну передачу у штрафному майданчику і обвідним ударом відправив м’яч у сітку воріт Боруца.

Польська збірна пішла відіграватися після пропущеного голу і мала нагоди для того, щоб зрівняти рахунок. На 75-й хвилині Межеєвські навісив з лівого флангу, але удар головою у виконанні Левандовські виявився трохи невлучним. Ще через хвилину Пешко дивом не влучив у ствір воріт після рейду Блащиковські до штрафного майданчику господарів.

Але кінцівка матчу залишилася за підопічними Михайла Фоменка. У «синьо-жовтих» почали виходити небезпечні контратаки завдяки тому, що у захисті суперники з’явилися вільні зони. На 81-й хвилині Коноплянка та Шевчук розігнали контратаку, але м'яч не дістався Девича через рикошет від захисника. За декілька хвилин до фінального свистка Девич прострілив з правого флангу, а Шукала в останню мить вибив сферу на кутовий. У підсумку, збірній Україні вдалося зберегти переможний рахунок та здобути вкрай важливу перемогу над командою Польщі у Харкові.

ЧС-2014. Кваліфікація

Україна — Польща - 1:0

Гол: Ярмоленко (64)

Україна: Пятов - Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Ротань, Едмар (Безус, 90+2), Ярмоленко (Гусєв, 90), Коноплянка, Зозуля (Девич, 62)

Польща: Боруц - Йєнджейчик, Глік, Шукала, Войтковяк, М. Левандовські (Зелінські, 77), Криховяк, Собота (Пешко, 61), Кліх (Межеєвські, 66), Блащиковські, Р. Левандовські

Попередження: Степаненко, Едмар, Ракицький, Хачеріді — Пешко, Шукала

Підписатися на новини