Ліга Європи: українські клуби – без перемог

У четвер, 3 жовтня, відбулись матчі другого туру групового турніру розіграшу Ліги Європи 2013/2014. Українські клуби залишились без перемог у цей ігровий день: «Динамо» втратило перемогу над «Рапідом», а «Дніпро» та «Чорноморець» зазнали домашніх поразок.

Дніпропетровський «Дніпро» на рідному стадіоні поступився італійській «Фіорентині» з рахунком 1:2. Командам довелося грати за складних погодних умов у Дніпропетровську, а газон «Дніпро-Арени» був у жахливому стані. Через це і «Дніпру», і «Фіорентині» було складно демонструвати конструктивну гру протягом першого тайму зустрічі.

Але, незважаючи на накопичення мокрого снігу на полі, дніпропетровці мали нагоди відзначитися у воротах Нето. На 14-й хвилині воротар італійської команди помилився на виході після прострілу Федецького з правого флангу, але Коноплянці не вдалося відправити м’яч у ворота. Ще через вісім хвилин рейд Коноплянки закінчився ударом по воротах, однак Нето потягнув і цей м'яч.

У перерві працівники стадіону привели газон у порядок, і глядачі побачили забиті м’ячі. Спочатку суперники обмінялися голами з 11-метрових ударів. На 52-й хвилині Ротань порушив правила на Матосі у штрафному майданчику, а Родрігес не залишив шансів Бойко. Вже через чотири хвилини Пісарро зіграв рукою у штрафному майданчику гостей. Пенальті виконав Селезньов, розвівши м’яч і голкіпера по різним кутам.

Але на 73-й хвилині італійці забили переможний гол: Валеро на лівому фланзі переграв на швидкості Матеуса і навісив на Амброзіні, який влучним ударом головою вразив ворота Бойка.

За чотири хвилини до завершення матчу арбітр показав Пісарро другу жовту картку, яка перетворилася у червону. Але зрівняти рахунок у зустрічі «Дніпру» більше не вдалося.

«Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) − «Фіорентина» (Флоренція, Італія) − 1:2

Голи: Селезньов (57, пен) − Родрігес (53, пен), Амброзіні (73) 

«Дніпро»: Бойко - Мандзюк (Бруно Гама, 79), Мазух, Чеберячко, Стрініч, Ротань, Канкава, Федецький (Матеус, 58), Коноплянка, Селезньов, Зозуля

«Фіорентина»: Нето - Ронкалья, Родрігес, Компер, Пісарро, Куадрадо (Хоакін, 77), Бакич (Борха Валеро, 55), Амброзіни, Алонсо, Матос, Фернандес (Томович, 85)

І «Динамо», і «Рапід» у першому турі зазнали поразки, тому в цій грі обидві команди були налаштовані тільки на перемогу. В першій 20-хвилинці складно було віддати перевагу комусь із суперників - гра відбувалась між штрафними майданчиками. Але в середині тайму індивідуальний клас гравців «Динамо» дався взнаки. Тремулінас пролетів лівим флангом і зробив простріл в район 11-метрової позначки. Першим на м’ячі був капітан киян Андрій Ярмоленко, який в один дотик влучно пробив в кут воріт «Рапіда».

А за декілька хвилин рахунок було подвоєно. Це Мбокані та Беланда своїми активними діями змусили помилитися захисників віденського клубу, і м’яч рикошетом від захисника закотився у ворота. За час, що залишився до кінця першої половини, чудовий шанс остаточно поховати надії «Рапіда» мав Мбокані, але конголезець не влучив у кут воріт з вигідної позиції.

На другий тайм австрійська команда вийшла мобілізованою, чого не можна було сказати про підопічних Олега Блохіна. «Рапід» закрив  киян на їх половині поля і це принесло свої плоди. Лівий захисник господарів виконав навіс і першим на дальній штанзі був Бургшталлер, який свій шанс не змарнував. Після цього у «Рапіда» було ще кілька можливостей зрівняти рахунок, але Максим Коваль вдало діяв на останньому рубежі.

У середині тайму «Динамо» вирівняло гру і повинно було забивати не один м’яч, але ударам Аруни, Мбокані та Ленса не вистачало влучності. А от команді з Відня таки вдалося вдруге відзначитись. Черговий навіс з лівого флангу втілив у гол Тріммель.

«Рапід» (Відень, Австрія) − «Динамо» (Київ, Україна) − 2:2

Голи: Ярмоленко (30), Дібон (34, автогол) − Бургшталлер (53), Тріммель (90+4)

«Рапід»: Новота - Тріммель, Зоннляйтнер, Дібон, Палла, Пецос, Беренд, Бургшталлер (Грозурек, 74), Бойд, Шауб, Сабітцер

«Динамо»: Коваль - Сілва, Хачеріді, Драгович, Тремулінас, Велозу, Сидорчук (Вукоєвич, 46), Ярмоленко, Беланда (Аруна, 74), Ленс (Гусєв, 87), Мбокані

Після вдалого старту в груповому етапі Ліги Європи одеському «Чорноморцю» належало  зіграти на домашнього стадіоні з фаворитом своєї групи − голандським «ПСВ». На жаль, продемонструвавши гарну гру, «моряки» так і не зуміли здобути бодай очко у цій зустрічі.

Долю матчу вирішили два необов’язкових  голи. Перша ж атака голландців на 12-й хвилині матчу призвела до забитого гола − Депай відправив м’яч у сітку метрів з 20-ти. Протягом гри «Чорноморець» володів перевагою та мав декілька можливостей зрівняти рахунок, але під завісу матчу пропустив ще один гол − на 87-й хвилині Йозефзон остаточно поховав інтригу у поєдинку.

«Чорноморець» (Одеса, Україна) - «ПСВ» (Ейндховен, Нідерланди) - 0:2

Голи: Депай (12),  Йозефзон (87)

«Чорноморець»: Безотосний - Бергер, Бобко, Фонтанелло, Сантана, Гай (Самодін, 83), Ковальчук К., Бакай (Лео Матос, 56), Джа Джедже, Антонов,  Рієра (Прийомов, 82)

«ПСВ»: Титонь - Брума, Віллемс, Тойвонен, Локадія, Махер (Хільємарк, 80), Схарс, Аріас, Баккалі (Йозефзон, 73), Депай, Хендрікс

Підписатися на новини