Юрій Калитвинцев: «Знаємо, над чим треба працювати»

На прес-конференції після матчу зі збірною Чилі виконувач обов‘язків головного тренера Юрій Калитвинцев зазначив, що українці заслужили перемогу. При цьому наставник виокремив проблемні моменти у грі «синьо-жовтих».

Позитивних моментів − більше

Передусім тренер проаналізував дії своїх підопічних: «Відбулося те ж саме, що й у матчі з Польщею: епізодично ми створювали моменти, але не було цілісності. Менше з тим, позитивних моментів все ж більше, аніж негативних. В атаці хлопці намагалися робити те, про що ми домовлялися на установці. На мій погляд, в обороні ми сьогодні зіграли більш надійно, ніж в матчі з поляками. Щодо «валідольної» кінцівки, то, не вважайте за «відмазку», далося взнаки те, що через два дні на третій грати все ж важко. З іншого боку, згадайте перший тайм − які моменти не були використані. До речі, реалізація − це ще одна проблема, над якою треба працювати. Дякувати Богу, що все закінчилося позитивним рахунком. Повторюся, ми знаємо над чим слід працювати і як виправляти наявні проблеми». Після гри тренер подякував гравцям за ставлення до гри і за ставлення до тренувань: «Хлопці прагнуть схопити те, що ми їм намагаємося привити. Наскільки швидко схоплять, покаже час»

Єдиний напрям Чилі

У своєму коментарі Юрій Калитвинцев також зупинився на виконанні суперника:

«Ми очікували від чилійців такої гри. Незалежно від складу, вибраного тренером на матч, це − технічна, навчена команда. У Чилі є загальний напрям, що підтримується на багатьох рівнях. Тому в разі запрошення нових виконавців до національної команди, наставнику лише слід внести невеликі корективи. Загалом же гравці знають, що саме від них вимагає тренер. Додам, що чилійці, як і ми, серйозно поставилися до гри, оскільки цілеспрямовано до неї готувалися упродовж 10-денного збору». «Коуч» зазначив, що віддає перевагу у підготовці іграм з європейськими збірними, однак переконаний, що спаринг з такою командою, як Чилі, принесе велику користь. Відтак при виборі суперника перш за все варто враховувати рівень команди і якість її гри.

Від Алієва очікуємо більшого

На прохання журналістів Калитвинцев дав характеристику грі Алієва: «Я не скоро буду задоволений виконанням Олександра. Оскільки, маючи такий потенціал, показувати те, що зараз − замало. Однак найголовніше, що Алієв сам розуміє ситуацію. Ми багато розмовляли з ним на цю тему й він не мав жодних образ на мене за те, що не потрапив до основного складу. Це класно, що він забиває зі штрафних, чудово, що забив сьогодні, але є й інші компоненти в грі. Ми не можемо чекати, коли він заб‘є один, а «з-під нього», скажімо заб‘ють два. Але наголошу, що Сашко саме усе розуміє й хоче перейти на інший, більш якісний рівень.

Шевченко створює атмосферу

В.о. головного тренера відповів на запитання про ігрову форму капітана команди Андрія Шевченка: «На сьогодні я бачу Андрія гравцем збірної. Крім ігрових якостей, він є людиною, котра створює атмосферу в команді. І робить це чудово. Не називатиму прізвищ, але коли до збірної приїхали деякі молоді футболісти, вони перш за все кинулися до Шевченка по автографи. Це добре, коли в команді є сплав молодості й досвіду. Але саме ставлення Андрія до молодих гравців і до мети, якої, я впевнений, ми досягнемо, свідчить про те, що він не хоче бути лише учасником Євро-2012, а прагне чогось досягти на цьому Євро. Добре грає Шевченко чи ні, гадаю, ми не маємо суворо судити. Бо незалежно від того, що він робить на полі, його присутність − це вже великий плюс».

Потрібен спаринг на 12 жовтня

Наступний матч збірна України зіграє 8 жовтня проти Канади. На гру 12 жовтня суперника поки не затверджено. Юрій Калитвинцев розповів про наявні варіанти: «Ведуться перемовини з федерацією футболу Болгарії, але не лише з нею. Нам слід обов‘язково знайти спаринг-партнера на 12-те, в іншому разі збір буде неповноцінним: зіграємо 8-го з Канадою і що тоді робитимемо? Ось якщо не було б опонента на восьме число, це не було б страшно − ми би просто мали більше часу на підготовку до гри, призначеної на 12 жовтня. Однак я впевнений, що у нас у будь-якому разі буде спаринг-партнер на цю дату. Хто саме − тепер сказати важко. До речі, на сайті ФІФА з‘явилася інформація, що Аргентина знову вступила з нами у перемовини щодо товариської гри. Видно після того, як ми відмовили їм у запрошуваній сумі, вони подумали й вирішили отримати хоч що-небудь. Але тепер подумаємо вже ми».

Підписатися на новини