Наслідки єврокубків

У неділю Андрій Шевченко із Євгеном Коноплянкою обстукали перекладини воріт «Дніпра» та київського «Динамо», але залишили поле без забитих голів.

У центральному матчі 7-го туру української прем'єр-ліги київське «Динамо» та дніпропетровський «Дніпро» розійшлися миром − 0:0, і цей рахунок найбільше влаштував їхнього спільного суперника − донецький «Шахтар». Підопічні Мірчі Луческу тепер на три очки випереджають дніпропетровців і на п'ять − столичний клуб.

«Динамо» і «Дніпро» зустрілися на стадіоні імені Лобановського у проміжку між важливими матчами єврокубків − відповідно Ліги чемпіонів і Ліги Європи УЄФА, де обидва представники України нині перебувають не в кращому становищі. У національній першості останнім часом їхні справи також йшли не найкраще − у попередньому турі й ті, й інші програли.

Однак цього разу ворота киян та дніпропетровців залишилися на замку, хоча моментів у суперників було більше, ніж достатньо. Так, до перерви хавбек гостей Євген Коноплянка ударом з-за меж штрафного майданчику ледь не вразив ціль, але Максим Коваль перевів м'яч у поперечину.

«Динамо» за традицією сильніше провело другий тайм, завдавши чимало клопоту Антону Каніболоцькому. Утім, кіпер «Дніпра» зіграв також без помилок, відбивши небезпечні удари Андрія Ярмоленка і Тараса Михалика. А коли і він був безсилий врятувати свою команду, на допомогу дніпрянам приходив фарт.

Приміром, після рикошету від ноги Милоша Нинковича і Гільєрмо, що зіграв першу гру після повернення з московського ЦСКА, м'яч прокотився уздовж лінії воріт. А «постріл» зі штрафного Андрія Шевченка вже в компенсований час знову ж прийняла на себе поперечина.

«Дуже шкода, що ми не виграли, − сказав після гри наставник киян Валерій Газзаєв. − У цілому гра була цікавою. Не можу висловити претензії жодному зі своїх гравців − усі зробили, що могли. Не вистачило лише одного − реалізації. Що стосується відсутності сьогодні Бертольо та Мілевського, то перший отримав травму, а другий поки не формі, я його навіть до заявки не включив».

«Гра вийшла цікавою і в атаці, і в обороні, − погодився із своїм візаві Володимир Безсонов, головний тренер «Дніпра». − У першому таймі домінували ми, могли реалізувати кілька нагод. Ну а в кінцівці перевагою володіло вже «Динамо», яке мало можливості вирішити долю матчу. Тож, думаю, результат закономірний − по очку заслужили обидві команди».

Несподівано завершився поєдинок у Харкові, де ще один учасник Ліги Європи «Металіст» поступився криворізькому «Кривбасу» − 3:4. Двічі по ходу зустрічі ведучи в рахунку, господарі дозволили по два рази відзначитися нападаючим суперника Олександру Іващенку та Андрію Варанкову. У слобожан теж забивали форварди − двічі Марко Девіч, але тільки один раз Андрій Воробей.

Львівські «Карпати», ледве не ставши однією з головних сенсацій єврокубкового четверга, у неділю виставили на гру із «Севастополем» другий склад, але все-таки здобули перемогу − 2:1. Тут вирішальним виявився результативний укол гравця основи Олега Голодюка.

Виграла і «Таврія», чия міжнародна одісея, судячи з усього, підійшла до завершення. Удома сімферопольці із великими складнощами поклали на лопатки запорізький «Металург» − 2:0. Голи Дениса Голайда та Руслана Платона припали на 88-ту та 90-ту хвилини.

Підписатися на новини