Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ФУТБОЛ

 

Володимир Васильєв: «В змаганнях ПФЛ помітна позитивна динаміка»

Pfl.ua

11.08.10

 Окрасою 4-го туру першості серед команд першої ліги став матч «Кримтеплиця» − «Львів».

Безкомпромісну боротьбу команд на футбольному полі отримали можливість переглянути шанувальники футболу по всій країні, адже матч транслювався в прямому ефірі по «Першому Національному». Як відмітив віце-президент кримського клубу Володимир Васильєв, організація трансляції стала черговим кроком вперед в процесі розвитку змагань ПФЛ.

− Володимире Олександровичу, для Вашого клубу трансляція матчу − це новий досвід. В процесі організації виникали якісь проблеми технічного характеру?

− Ні. Всі працювали злагоджено і тому обійшлося без проблем. Ми дуже вдячні президенту ПФЛ Мілетію Бальчосу, який особисто приїхав на матч і також допоміг в організації.

− Чи відбулися, на Ваш погляд, якісь зміни за час президентства Мілетія Бальчоса?

− Звичайно. І справа не тільки в трансляціях матчів. Ми отримали напрочуд позитивну динаміку розвитку змагань. Також є зміни і у фінансовому плані, ПФЛ зараз економить досить багато коштів. При цьому клуби від цього не страждають. Мілетій Володимирович справжній професіонал, який давно працює в футболі, зокрема в структурі ПФЛ. Приємно відзначити, що він не сидить весь час в кабінеті, а регулярно їздить на матчі першості, зустрічається з керівниками клубів та місцевими чиновниками. Таким чином, спільними зусиллями ми постійно розвиваємо змагання.

− Ви дивилися матч на стадіоні, але чи вдалося побачити хоч уривки трансляції?

− Так, я передивлявся повтор епізоду, коли було забито гол.

− А довелося вже чути відгуки тих, хто дивився гру по телевізору?

− В мене є товариші, які дивилися трансляцію, від них я чув тільки схвальні відгуки. Єдине побажання, щоб в майбутньому на стадіоні було більше камер.

− Тобто як для першого разу все пройшло на належному рівні?

− Саме так. Добре, що наші вболівальники, які не змогли потрапити на стадіон, змогли подивитися матч вдома.

− Футболісти «Кримтеплиці» зайвий раз не хвилювалися? Адже матч транслювався на всю країну.

− Можливо якесь хвилювання і було присутнє, особливо в молодих гравців. Але його не стало щойно пролунав стартовий свисток. Хоча, скоріш за все, наявність трансляції лише стимулювала грати краще.

− Який домашній матч «Кримтеплиці» в першому колі Ви б ще хотіли транслювати?

− Думаю, буде цікава гра 1 вересня, коли ми будемо приймати алчевську «Сталь». 3 вересня День народження президента клубу і гравці захочуть зробити йому подарунок у вигляді перемоги.

− Результатом матчу зі «Львовом» Ви не можете бути задоволені. А що можете сказати про якість гри?

− Нажаль і тут є нарікання. Гра проходила не так, як хотілося. Хоча я помітив, що гравці «Львова» дещо побоювалися нас. Але і наші футболісти діяли не зовсім впевнено. Тобто були присутня якась нервовість і через це не вдалося виконати настанову тренера побільше тримати м’яч. Все вже йшло до нічиєї, особливо гострих моментів не виникало ні в нас, ні у гостей. І в підсумку все вирішив стандарт біля наших воріт. Тут хочу сказати, що не дарма голкіпери скаржаться на м’ячі «Джабулані».

− Через це Ви не будете міняти м’ячі?

− Ні. Будемо до них звикати, все ж вони додають видовищності.

− Погода внесла свої корективи?

− Матч почався о 19:00 і було вже не так спекотно. В першому таймі, можливо, ще було важко, але після перерви вже ніщо не заважало грати в повну силу. В якійсь мірі така погода заважає тренуватися та грати. Але ми перебуваємо в однакових умовах зі своїми суперниками, тож це не може бути виправданнями поразці.

− Перед командою вже ставилися якісь задачі на сезон?

− Як і в попередніх сезонах в нас одна задача − перемагати в кожному матчі. Конкретних задач ми не ставимо.

− Так само і в Кубку України?

− Безумовно. Хочеться пройти якнайдалі. 18 серпня нас чекає непростий матч в Харкові проти «Геліосу». Ми зробимо все, щоб виграти. А потім, можливо, жереб дасть нам змогу зіграти з таким суперником як «Шахтар» чи «Динамо». Цікаво, коли приїжджає команда Прем’єр-ліги і, звісно, цікаво буде їх обіграти. В будь-якому разі це буде справжнє свято футболу для вболівальників.

+++

Калинівська «Зоря» зійшла з поля, не закінчивши гру

Promin.pl.ua

11.08.10

У черговому турі чемпіонату району з футболу стався прецедент: через надмір емоцій та несправедливе з точки зору калинівських футболістів суддівство, команда «Зоря» в матчі з ФК «Михайлівка» покинула поле на 60-й хвилині, не закінчивши гру.

На той момент рахунок складав нічию 1:1. Калинівці подали протест, з яким розбиратися буде футбольна федерація, але зазвичай така поведінка вважається неспортивною і карається зарахуванням технічної поразки — за будь-яких обставин матч треба грати до кінця.

Гра між кошманівською «Нивою» та ряськівською «Оріллю» перенесена через серйозну причину: кошманівці делегували команду, до якої ввійшла частина місцевих футболістів, на обласні змагання із гандболу до Зінькова.

Андріївське «Нове життя» приймало на районному стадіоні базилівщинців і перемогло із великим відривом 7:0. По два голи забили Денис Лагута, Дмитро Грозь та Олег Жамардій, ще один м’яч на рахунку Сергія Литвиненка.

«Коновалівське» приймало новотагамлицький «Альтаїр» і програло 2:7. Обидва коновалівські голи забив Сергій Сосюра. Від переможців три голи належать Віктору Бойку, два — Станіславу Криворучку, по одному забили Дмитро Бойко та Ігор Клименко.

Таким чином лідирує в чемпіонаті «Нове життя»: після 7 ігор команда має 18 очок (немає жодного «загубленого» очка). ФК «Михайлівка» після 6 ігор має 12 очок (крім останньої зірваної гри, є дві поразки). Базилівщинці після 7 ігор мають 12 очок. «Нива» після 5 ігор (дві не зіграних) — 9 очок, «Зоря» після 5 ігор також 9 очок, «Альтаїр» закінчив виступи в 1 колі і після 7 ігор має 6 очок. «Оріль» після 6 матчів (1 гра в запасі) має 3 очка. «Коновалівське» — на останньому місці турнірної таблиці, жодного очка не має.

+++

Украина — Нидерланды. Накануне

Football.ua

11.08.10

Среда, Донецк, стадион Донбасс Арена, 21.00, арбитр Дамир Скомина (Словения).

Прямая трансляция на телеканале Интер.

Тактика

Поскольку у Мирона Маркевича официальных матчей в сборной Украины нет, он может вовсю экспериментировать с составом. Однако думается в этом поединке он продолжит наигрывать некоторые связки, и не станет обращаться к крайним переменам в костяке, что уже наметился во время первого сбора.

В центре обороны сыграет связка Михалик − Чигринский, которую он в конце весны назвал оптимальной на данный момент. С тех пор ситуация только улучшилась, ведь Михалик стал играть в центре защиты Динамо, а Чигринский и вовсе вернулся в Шахтер, дабы получить регулярную игровую практику. А вот с фланги будут новыми. Олега Гусева решили поберечь, Василий Кобин только однажды вышел в нынешнем сезоне на поле, потому шансы занять место в старте имеют Артем Федецкий и Александр Романчук.

В центре полузащиты Маркевич также продолжит наигрывать новую связку Тимощук − Ракицкий. Но в отличие от обороны, тут ситуация сложнее. Тимощук пока еще в Баварии, где скудные минуты получает для игры, а Ракицкий свою попытку сыграть на позиции опорного хавбека в составе Шахтера провалил. Но все равно именно их следует ожидать с первых минут. Атакующими полузащитниками будут Александр Алиев и Евгений Коноплянка, одни из лучших украинских игроков в 2010 году. Во время предыдущего сбора команды они также доказали свою важность для сборной.

Впереди с первых минут следует ожидать дуэт ветеранов сборной Украины, набравшего великолепную форму капитана Андрея Шевченгко и дебютирующего под руководством нового штаба Андрея Воронина. Прошлый сбор московский динамовец пропустил, и теперь должен работать над установлением своего статуса в составе команды.

В сборной Нидерландов практически все новички и не имеют опыта выступлений в сборной, потому прогнозировать состав крайне непросто. Вот как раз Берт ван Марвейк предоставил себе возможность экспериментировать по полной.

Психология

С одной стороны сборная Украины при Маркевиче выиграла все три своих матча, но ведь в трех предыдущих встречах в Донецке желто-синие ни разу не смогли забить. Одна из серий сегодня точно оборвется, но вопрос какая?

Для нынешнего состава соперника украинцев этот матч может быть определяющим в дальнейшей футбольной жизни, все-таки другой возможности закрепиться в национальной команде может просто не быть. Конечно, в мастерстве они может и уступают тем ребятам, что ровно месяц назад боролись с Испанией в финале мундиаля, но в желании уж точно превосходство на стороне сегодняшней сборной.

Ключевые противостояния

Шевченко и Ко − Брума, Влаар

Хорошее испытание ожидает двух центрбеков голландцев, которые имеют хорошие шансы закрепиться в составе команды. Испытание Шевченко сейчас не каждый может пройти.

Тимощук, Ракицкий − Брама, Янссен

У связки украинцев есть проблемы с игровой практикой и могут быть трудности со взаимопониманием, тогда как связка опорников Твенте ничем подобным не страдает.

Алиев − Форм

Все прекрасно помнят, с каких расстояний забивал хавбек Локомотива прошлым соперникам нашей команды, потому к Форму сегодня будет обращено внимание всегда и везде.

Бееренс − Романчук

Вингера голландцев в юные годы называли смесью Неескенса и Роббена, но пока вернуть выданные авансы он не может. Такой шанс от ван Марвейка вполне возможно послужит дополнительной мотивацией.

Слова

Мирон Маркевич, наставний сборной Украины:

«Меня больше волнует, какую игру покажет наша сбрная. Нам важно продемонстрировать осмысленные действия и, конечно, достичь при этом позитивного результата. Также убежден, что через год-два никто не вспомнит, в каких составах выступали команды».

Андрей Шевченко, капитан сборной Украины:

«Честно говоря, для меня вообще нет особой разницы, кто приехал, резервисты или вице-чемпионы мира. Это пускай они сами решают, каким составом играть против нашей сборной. Мы будем смотреть только на свою игру».

Дмитрий Чигринский, защитник сборной Украины:

«В нашем случае определить реальную степень готовности команды будет сложно, если не сказать − невозможно. На товарищескую игру тяжело настроиться так же, как и на официальный матч. Мотивация, уровень ответственности − все это не пустые слова. Однако выбора у нас нет».

Анатолий Тимощук, полузащитник сборной Украины:

«Все только и говорят, вот Голландия приедет не сильнейшим составом. А я считаю, что это никого не должно волновать. Мы готовимся к чемпионату Европы, готовимся принять его дома».

Евгений Коноплянка, полузащитник сборной Украины:

«Голландия − звучит громко, каким составом она бы не играла».

Берт ван Марвейк, наставник сборной Нидерландов:

«Это прекрасная возможность для ребят показать себя. Каждый из них имеет шансы закрепиться в составе сборной и уже в официальных матчах выйти на поле».

Украина (ориентировочный состав): Пятов − Федецкий, Михалик, Чигринский, Романчук − Алиев, Тимощук, Ракицкий, Коноплянка − Воронин, Шевченко

Нидерланды (ориентировочный состав): Форм − Марселлис, Брума, Влаар, Анита − Брама, Янссен, Де Йонг − Бееренс, ван Вольфсвинкель, Эмануэльсон

+++

На «Донбас Арені» ще не знають, скільки вболівальників буде сьогодні

Ngo.donetsk.ua

11.08.10

Важко сказати, скільки вболівальників прийдуть сьогодні на матч Україна − Нідерланди. Про це повідомив керівник Медіа-центру «Донбас-арени» Андрій Бабешко.

«Повну картину з продажу квитків повинна мати ФФУ. Ми можемо лише сказати, що власники абонементів на матчі «Шахтаря» викупили 7 тисяч квітків», − сказав він.

Бабешко вважає, що складно спрогнозувати, чи буде на стадіоні більше людей, ніж під час гри із Грецією.

Також він висловив сподівання, що сьогодні буде хороший день для продажу квитків і вболівальники, як завжди, будуть більш активно купувати квитки ближче до початку гри.

«Щодо вболівальників з Нідерландів, то, згідно із попередньою заявкою, їх буде 200 чоловік», − додав він.

Матч відноситься до категорії підвищеної безпеки, втім на «Донбас-арені» впевнені, що все буде добре, і стадіон впорається з проведенням гри.

+++
ЕВРО-2012

Теорія закінчилася, − генсек УЄФА про Євро-2012

Zaxid.net

11.08.10

Треба переходити до практики, теорія вже закінчилася. Зараз ми перейшли до практичної реалізації цього проекту − проекту підготовки до Євро-2012. На кожному етапі ми складаємо списки потенційних проблем і надаємо поради, як краще їх вирішити, − заявив 11 серпня під час брифінгу у Львові генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно.

«Ми працюємо пліч-о-пліч з місцевою владою. В нас є досвід проведення попередніх футбольних чемпіонатів. Ми повинні разом працювати, щоб забезпечити проведення Євро-2012», − сказав генсек УЄФА.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи не викликає у нього хвилювання той факт, що його поїздка до України припадає на тиждень, коли буде п’ятниця 13-е, Інфантіно зауважив: «Тому спеціально я прилетів в Україну 11 серпня і відлечу 12, а не 13 − в п’ятницю. Як і більшість людей, пов’язаних з футболом, ми трішки забобонні, ми трішки віримо у значення цифр, дат тощо. Проте ніколи не знаєш, краще не перевіряти долю».

+++

Львів встигне збудувати до Євро-2012 новий автовокзал, − Колесніков

Zaxid.net

11.08.10

Віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков переконаний, що Львів встигне збудувати до Євро-2012 новий автовокзал біля аеропорту. Про це він заявив 11 серпня під час брифінгу у Львові.

«Щодо автовокзалу, суть проекту дозволяє його збудувати за 6-7 місяців. Навіть якщо обласна і міська влада затвердить проект в грудні 2010 року, то до кінця 2011 року, тобто до здачі нового Львівського аеропорту в експлуатацію, автовокзал буде збудовано», − запевнив Колесніков.

Як інформував ZAXID.NET , Львівський інститут «Містопроект» розробив проектну пропозицію будівництва автовокзалу поблизу нового терміналу Львівського аеропорту. Наразі ця документація проходить різноманітні погодження і очікує на обговорення під час громадських слухань.

+++

Львівський аеропорт буде працювати під час реконструкції до Євро-2012

Loda.gov.ua

11.08.10

Голова Львівської обласної державної адміністрації Василь Горбаль разом з делегацією УЄФА на чолі з генеральним секретарем Джанні Інфантіно, представниками центральних органів влади та президентом ФФУ у Львові, оглянув низку об’єктів, які будуються до Євро-2012.

Зокрема було оглянуто реконструкцію аеродрому, будівництво нового пасажирського вокзалу, а також львівський стадіон. Після відвідування цих об’єктів відбулася нарада −презентація про стан підготовки об’єктів Євро-2012.

За словами віце-прем’єр-міністра України Бориса Колеснікова, Президент України Віктор Янукович дав доручення, щодо продовження роботи Львівського аеропорту під час реконструкції.

«Нам доведеться на 300 метрів продовжити смугу. Якщо ми на 300 метрів продовжимо смугу, то це зовсім інші додаткові можливості для прийому дальньомагістральних літаків. Аеропорт закриватись не буде. Він буде працювати в режимі з регіональними літаками», − зазначив він.

Коментуючи питання реконструкції доріг у Львові та області до Євро-2012, віце-прем’єр-міністр підкреслив, що кільцева дорога, і траси міжнародного сполучення будуть готові у відповідні строки.

«А взагалі, до 2014-2015 року в Україні всі дороги будуть готові», − підкреслив Борис Колесніков.

+++

Дорогу від траси Київ-Чоп на Славське планують збудувати у 2011 році

Zaxid.net

11.08.10

Наступного року ми плануємо закласти в бюджет і збудувати автомобільну дорогу між трасою Київ-Чоп і смт.Славське, як до одного з центрів Олімпіади, якщо наша країна буде удостоєна такої честі, − заявив 11 серпня під час брифінгу у Львові віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков.

«До 2014-2015 року всі дороги нашої країни будуть абсолютно нової якості. Щодо Львівської області, Національний олімпійський комітет і Міністерство спорту за дорученням Президента України розробляє програму «Карпати-2022» (щодо зимової Олімпіади. − ZAXID.NET ). Плануємо поетапно готувати Карпати до Олімпіади. Заявка буде подаватися в 2014 році, рішення буде в 2015 році», − сказав Колесніков.

Водночас, розповідаючи про підготовку доріг Львівщини до Євро-2012, Борис Колесніков сказав: «Країна доволі довго була в кризі. Не найбільш грамотні були дії попереднього уряду, та ми про це не будемо говорити. Програма мінімум: стадіони, аеропорти, міські дороги, кільцеві дороги довкола приймаючих міст, зв’язки з державними кордонами, − буде виконана в межах європейських стандартів. Інші дороги будуть модернізовані та реконструйовані. Те, що ми пообіцяли УЄФА, буде виконано».

Як інформував ZAXID.NET , віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков переконаний, що Україна може підготуватися до проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році.

+++

Джанні Інфантіно: «Україна і Польща зможуть провести цю надзвичайну футбольну вечірку»

City-adm.lviv.ua

11.08.10

Сьогодні із офіційним візитом Львів відвідує генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно. В рамках свого візиту пан Джанні ознайомився з ходом будівництва нового терміналу львівського аеропорту, побував на будівельному майданчику стадіону до ЄВРО 2012 та оглянув фан-зону неподалік театру імені Соломії Крушельницької. Після огляду об’єктів генеральний секретар здійснив підхід до преси.

«Попереду дуже багато роботи, тому не можна просто розслабитися, поїхати на пляж загоряти на сонечку, чи піти у відпустки. Я дивлюся на пана Маркіяна Лубківського, голову місцевого організаційного комітету, ми повинні разом докласти зусиль, щоб провести надзвичайну футбольну подію.

А зараз можу сказати, що я впевнений в тому, що і Україна, і Польща зможуть провести цю надзвичайну футбольну вечірку», − зауважив генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно.

Візит генерального секретаря УЄФА здійснюється напередодні засідання Наглядової ради УЄФА ЄВРО-2012, яке пройде наприкінці вересня цього року в Ньоні, а його результати ляжуть в основу звіту і стануть предметом обговорення керівництвом УЄФА та проекту Євро-2012.

Метою візиту є ознайомлення зі станом підготовки інфраструктури до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року, обговорення з представниками уряду України та міст-господарів ходу реалізації проектів, що здійснюються в рамках підготовки до фінального турніру УЄФА ЄВРО 2012.

Після Львова делегація з УЄФА вирушила в Донецьк. Наступного дня, 12 серпня, делегація відвідає Харків та Київ.

Нагадаємо, що це перший візит Джанні Інфантіно в Україну та у Львів на новій посаді.

+++

Колесніков у Львові порадив не перейматися «сюрпризами Другої світової»

Zaxid.net

11.08.10

«Минуло вже 65 років з закінчення Другої світової війни, і всюди ми знаходимо ці сюрпризи. Це нікого не має бентежити», − наголосив 11 серпня під час брифінгу у Львові віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков, коментуючи те, що 9 серпня у Львові на території будівництва стадіону до Євро-2012 під час виконання земляних робіт було виявлено мінометну міну.

Водночас, як заявив голова Федерації Футболу України Григорій Суркіс, понад 10 років тому при реконструкції поля стадіону «Динамо» також було знайдено міну. «А на цьому полі грали десятки років після закінчення війни», − наголосив Суркіс.

Своєю чергою Колесніков пожартував: «Якщо на «Динамо» знайшли міну, то це − не «Шахтар».

Як інформував ZAXID.NET , йдеться про мінометну міну (82мм) часів ІІ Світової війни.

+++

Міська рада дала згоду на здійснення запозичення до міського бюджету на закупівлю автобусів і тролейбусів у рамках підготовки до ЄВРО-2012

City.kharkov.ua

11.08.10

Харківська міська рада дала згоду на здійснення запозичення до міського бюджету на закупівлю автобусів і тролейбусів у рамках підготовки до ЄВРО-2012. Таке рішення було прийнято сьогодні на сесії міської ради.

Як повідомила в.о. заступника міського голови-директора Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, в рамках підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу відповідними програмами передбачено оновлення парку тролейбусів і автобусів у містах, в яких будуть проходити матчі чемпіонату. Для цього планується залучення до міського бюджету міста Харкова запозичення у формі отримання кредитної лінії. Загальна сума передбачуваного запозичення складає 350,0 млн.грн., з отриманням коштів щомісяця в рівних частинах до кінця поточного року, на період до 4-х років, з погашенням суми кредиту до 30 квітня 2013 року.

Прийняття міською радою рішення про здійснення запозичення буде сприяти не тільки своєчасній та якісній підготовці міста до чемпіонату Європи 2012 року з футболу, але і подальшому розвитку міської транспортної інфраструктури.

+++

«Металіст Холдинг» отримав пільги з плати за землю на 2010 рік

City.kharkov.ua

11.08.10

Сьогодні на позачерговій 46 сесії Харківської міської ради депутати ухвалили рішення надати пільги по платі на землю ТОВ «Металіст Холдинг». З 1 липня 2010 по 31 грудня 2010 року підприємство звільнене від плати за землю в розмірі 99% від суми, що надходить до бюджету м. Харкова.

 

 Згідно з рішенням депутатів Харківської міської ради вивільнені кошти будуть направлені на капітальний ремонт, а також на інші витрати, пов'язані з фінансово-господарською діяльністю підприємства.

Підписатися на новини