Маркевич дивиться вперед

Після нічиєї в домашньому товариському матчі проти Нідерландів (1:1) головний тренер збірної України Мирон Маркевич зазначив, що його підопічні не до кінця виконали установку на гру, але провели другий тайм краще, ніж перший.

«До перерви наші футболісти робили занадто багато передач поперек поля або назад, хоча ми напередодні казали їм − грати тільки вперед! Мабуть, хлопці нервували. Що ж, таких виконавців, як Олександр Романчук і Артем Федецький, я вперше включив у основний склад…  Утім, навіть попри це ми мали непоганий момент, коли на ударній позиції опинився Андрій Шевченко», − прокоментував дії синьо-жовтих у першій половині наставник господарів.

 

Маркевич відзначив, що після відновлення гри збірна України додала, і якби не надійні дії голландських оборонців та голкіпера, у ворота помаранчевих міг би залетіти більше, ніж один м'яч. Зокрема, тренер пригадав момент, втрачений Романчуком, та декілька дальніх «пострілів» Олександра Алієва. «Після того, як рахунок зрівнявся, я закликав команду йти вперед, і вона таки дійсно могла дожати суперника та вирвати перемогу. Якби трошки акуратніше зіграли Артем Мілевський та Євген Коноплянка…», − зітхнув він.

 

«Ми будуємо гру в обороні та в цьому напрямку сьогодні зробили невеличкий крок вперед. Сподобалося, як футболісти відпрацьовували у захисті. Взагалі, нині триває пошук оптимальних сполучень гравців у кожній ланці, тож треба почекати. Тим більше, що в цій зустрічі з об'єктивних причин я не зміг задіяти всіх виконавців − зокрема, Олега Гусєва, що відновлюється після травми, Дениса Гармаша та декількох його партнерів по «молодіжці», яка також виступала цього дня», − наголосив керманич збірної.

 

Зупиняючись на грі нападника київського «Динамо» Мілевського, Маркевич, підкреслив, що чекає від нього якісніших дій. «Вважаю, що Артем може грати краще, і тому покладаю на нього великі надії. У неділю його передача на Шевченка вирішила долю поєдинку проти донецького «Металурга». Не знаю, хто б ще міг так віддати», − навів фахівець приклад із поєдинку п'ятого туру чемпіонату України, в якому столичний клуб здобув домашню перемогу над донеччанами − 1:0.

 

Український тренер віддав належне супернику, визнавши, що його команді протистояв кваліфікований та дисциплінований колектив. «Голландська школа − цим усе сказано. Кожен із тих, хто грав проти нас, був мотивований, знав, що і коли робити. Хоча ми непогано рухалися, поблизу своїх воріт гості нам розбігтися не давали. Можливо, якщо б до Донецька приїхав основний склад збірної Нідерландів, нам би було легше», − резюмував Маркевич.

 

Зі свого боку керманич віце-чемпіонів світу Берт ван Марвейк виглядав задоволеним побаченим на «Донбас Арені», що і він і підтвердив під час спілкування з журналістами. «Не важливо, з ким би ми грали сьогодні − з Англією, Францією, чи з кимось іншим, я б волів бачити на полі саме цей склад. Про те, що я не збираюсь долучати до матчу учасників ЧС-2010, я попередив свою національну федерацію ще місяць тому», − зазначив він.

 

«Проти України грали дуже молоді хлопці. Звісно, вони почувалися дещо незвично, адже напередодні провели разом лише кілька тренувань. Я нагадав їм, що незабаром розпочнеться кваліфікація ЄВРО-2012, а отже щоб отримувати виклики на офіційні зустрічі, вони мають добряче попрацювати. То ж сьогодні гравці дійсно старалися і намагалися показати себе якнайкраще. Як наслідок, матч справив на мене дуже приємне враження», − підбив підсумок ван Марвейк.

Підписатися на новини