Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ФУТБОЛ

 

ТНК − офіційний паливний партнер Національної збірної команди України з футболу

Ffu.org.ua

09.08.10

Федерація футболу України та СП ТОВ «Кершер», що управляє торгівельною маркою ТНК, підписали договір про співробітництво

 У понеділок, 9 серпня, Всеукраїнська спортивна громадська організація «Федерація футболу України» та СП ТОВ «Кершер» підписали договір, згідно з яким компанія стала офіційним паливним партнером Національної збірної команди України з футболу на період до вересня 2012 року.

Цей стратегічний крок дозволить ТНК представити та зміцнити своє нове позиціонування на ринку, а також забезпечити емоційний зв’язок торгівельної марки з найбільш популярним серед українських автомобілістів спортом.

«Досягнення серйозних результатів у сучасному футболі неможливо без залучення партнерів. Особливо, коли вони розділяють наші цінності і допомагають створити необхідні умови для якісної підготовки спортсменів. У випадку з ТНК це ще й можливість популяризації футболу серед багаторазово помноженої кількості автошанувальників, серед яких, безперечно, знайдуться і потенційні вболівальники. Ми цінуємо підтримку компанії і розраховуємо, що разом зможемо діяти на благо спорту номер один ще більш ефективно», − зазначив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.

«Більшість наших клієнтів дуже цікавляться футболом. Партнерство з Національною збірною дає можливість запропонувати їм участь у захоплюючих маркетингових кампаніях, пов’язаних з цим чудовим видом спорту, зміцнити позиції нашого бренду на українському ринку, та, звичайно ж, підтримати гравців нашої збірної в усіх матчах. Адже ми «Взяли за правило вболівати за своїх!» Тепер це наш девіз!», − заявив генеральний директор спільного підприємства ТОВ «Кершер» Хюб Стокман.

Підтримати національну збірну України з футболу зможе кожен відвідувач АЗС ТНК. На заправках компанії відбуватимуться акції, переможці яких отримають можливість побувати не тільки на домашніх, але й на виїзних матчах команди, а також отримати безліч спортивних подарунків.

+++

Украина − Нидерланды покажет «Интер»

Terrikon.dn.ua

09.08.10

Чуть больше, чем за двое суток до начала матча, стало известно, какой телеканал покажет товарищеский матч между сборными Украины и Нидерландов. Встреча состоится на стадионе «Донбасс Арена», а транслировать ее будет телеканал «Интер» в прямом эфире, начиная с 20:50.

Добавим, что в Донецке «сине-желтые» играли трижды, но ни разу не побеждали и даже не забивали. В 2003 году на стадионе «Шахтер» уступили румынам в товарищеском матче − 0:2 и сыграли вничью 0:0 с североирландцами в отборочном цикле Евро-2004. Последний поединок в Донецке на «Донбасс Арене» в плей-офф чемпионата мира-2010 с командой Греции закончился поражением со счетом 0:1.

При этом все три матча под руководством Мирона Маркевича сборная Украины выиграла. Так что, какая-то из тенденций в Донецке будет прервана. Хотелось, чтобы негативная.

+++
ЕВРО-2012

Євро-2012 у фокусі польських ЗМІ

  

Юрій Банахевич

Укрінформ

09.08.10

Упродовж минулого тижня польські ЗМІ продовжували звертати увагу на підготовку України й Польщі до фінальної частин чемпіонату Європи з футболу 2012 року, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

  

Польське агентство преси (РАР) із посиланням на віце-прем'єра українського уряду Бориса Колеснікова повідомляє, що поступ в будівництві стадіону до Євро-2012 у Львові є очевидним. Водночас він наголосив, що на об'єкті потрібно розпочати важливий етап робіт − встановлення електричного і телекомунікаційного обладнання. «Поступ у виконанні робіт на стадіоні неозброєним оком можна буде спостерігати вже восени цього року. Через кілька днів ми також розпочинаємо облаштування території навколо спортивної арени»,− цитує слова Б.Колеснікова РАР. Інформагентство зі слів директора турніру Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського також інформує, що у Львові суттєво скорочено відставання в термінах спорудження стадіону до Євро-2012, і в експлуатацію її здадуть згідно з графіком − влітку 2011 року.

  

Інтернет-портал Onet.pl передає, що футбольна дружба між українською та польською молоддю посилюється завдяки щорічному проведенню турніру «Європокоління-2012». Цьогоріч турнір між командами шести українських і шести польських міст, які від початку були кандидатами на організацію футбольного єврофоруму в обох країнах, проводиться вшосте. Нагадаємо, у нинішньому році його прийматиме Львів.

  

На думку директора турніру Євро-2012 у Польщі Адама Ольковича, «Європокоління-2012», яке проводитиметься вже вшосте, є однією з головних подій, яка популяризує майбутній чемпіонат. «У попередніх п'яти турнірах взяли участь понад 1,2 тис. молодих футболістів, найстарші з яких мають потенційну можливість зіграти на Євро-2012. Це є захід, в якому, крім суто спортивної складової, встановлюються дружні контакти, відбувається знайомство з нашими країнами»,− наголосив А.Олькович.

  

Як інформує «Газета Виборча», уряд Польщі вже третій рік поспіль знижує заплановані в бюджеті країни кошти на спорудження доріг на Євро-2012. Часопис інформує, що Головна дирекція національних доріг і автомагістралей (GDDKA) РП, планувала у поточному році виділити на їх будівництво рекордну суму − 27,6 млрд злотих (за нинішнім курсом − понад 9 млрд доларів США). Однак, до червня поточного року затвердила виділення лише 4,9 млрд злотих (понад 1,6 млрд злотих). Зазначається, що витрати на спорудження доріг цьогоріч можуть сягнути не більше 20,5 млрд злотих (понад 6,8 млрд доларів США), що на 7 млрд злотих (2,3 млрд доларів США) менше, ніж передбачалося. Крім того, до цього додалося й непередбачених раніше витрат на відновлення дорожньої інфраструктури після кількох хвиль повені в РП у розмірі щонайменше 1,1 млрд доларів (понад 360 млн доларів США), констатує «Газета Виборча».

  

Продовжуючи цю тему РАР інформує, що менша, ніж сподівалися раніше, кількість збудованих до ЧЄ-2012 доріг у Польщі не перешкодить належній організації чемпіонату в країні. За інформацією міністра інфраструктури Польщі Цезари Грабарчика, яку наводить інформагентство, до 2012 року в Польщі буде збудовано 1,6 тис. кілометрів нових автомагістралей і понад 2,4 тис. кілометрів швидкісних доріг. Водночас, для забезпечення якісного автомобільного сполучення між чотирма містами-учасниками Євро-2012 у Польщі потрібно збудувати ще 900 км автомагістралей, наголосив міністр.

  

У коментарі РАР аналітик транспортного ринку в РП Якуб Маєвський висловив думку, що контракти на всі потрібні до Євро-2012 автомагістралі в Польщі вже підписані, однак більшість доріг будуть збудовані вже після чемпіонату − у 2014-2015 роках. «Автодорожний рух під час Євро-2012 може бути навіть менш інтенсивним, ніж у період літніх відпусток. Не думаю, що будуть затори на дорогах, оскільки у таких містах, як Познань і Вроцлав відбудеться лише по три матчі. Крім того, більшість уболівальників із віддалених від Польщі європейських країн прилетять на турнір літаками. На місці вони не будуть масово брати напрокат автомобілі, а користуватимуться громадським транспортом»,− зазначив він. Експерт додав, що більшою проблемою може стати підготовка до чемпіонату громадського транспорту в містах-організаторах ЧЄ-2012. «Нашою найгіршою візитівкою можуть стати залізничні вокзали»,− підкреслив Я.Маєвський. Водночас він додав, що останнім часом тут є певні зрушення: розпочався ремонт центрального та східного залізничних вокзалів у Варшаві, ремонт вокзалу в місті Гдиня поблизу Гданська. Натомість досить незрозумілою залишається ситуація з ремонтом вокзалу в Познані, оскільки там ще не розпочалися активні роботи зі створення важливого комунікаційного вузла до чемпіонату, пояснив експерт.

  

РАР інформує, що воєвода Мазовецького воєводства Яцек Козловський видав дозвіл на створення на місці центру підготовки поліції в містечку Легіоново під Варшавою оперативного центру Євро-2012. «Проект передбачає модернізацію будівлі, де раніше розташовувалася пральня площею 712 кв. метрів, яка має три поверхи − один підземний і два наземні», − повідомила речник воєводи Іветта Бяли.

  

Під час Євро-2012 в цьому будинку функціонуватиме центр оперативного управління, який разом із центром обміну інформацією буде одним з елементів центральної системи управління безпекою під час турніру. У ході чемпіонату під час однієї зміни в центрі чергуватимуть понад 90 осіб − працівники поліції з Польщі та країн-учасниць Євро-2012, пожежної служби, агенції внутрішньої безпеки, прикордонної служби, а також представники міст-організаторів футбольного єврофоруму, зазначає РАР.

  

За інформацією інтернет-видання Sport.pl, на стадіону «PGE Arena Gdansk» розпочався монтаж телеінформаційних систем. «На сьогодні здійснюємо роботи навколо стадіону. На глибині 0,7 метра прокладаємо понад 5,5 км труб з електричними кабелями. Це буде основою для монтажу сучасних технологічних систем та інтегрованої системи управління. Ці кабелі створюватимуть систему електропостачання для кас, пунктів охорони і 450 камер відеомоніторингу стадіону, паркінгу і внутрішніх приміщень», − цитує РАР слова Збігнєва Клоновського − директора фірми «Trias S.A.», яка відповідає за установку цього обладнання. У вересні на стадіоні розпочнеться монтаж 450 км оптико-волоконних і мідних кабелів, а також 55 км електричних кабелів, інформує Sport.pl.

+++
Региональные печатные СМИ

ФУТБОЛ

 

 

К нам едут «фармацевты»!

 

Гарринальд Немировский.

Крымская правда (АР Крым)

07.08.10

 

Вчера в штаб-квартире УЕФА в швейцарском Ньоне состоялась жеребьевка стыкового раунда для команд, играющих в Лиге чемпионов и Лиге Европы. В первом турнире киевским динамовцам жребий дал в соперники голландский «Аякс». Во втором турнире своих соперников узнали сразу четыре наших клуба: харьковский «Металлист» сыграет с кипрской «Омонией», днепропетровский «Днепр» − с польским «Лехом», львовские «Карпаты» − с турецким «Галатасараем»,  а обладатель Кубка Украины 2009/10 гг. симферопольская «Таврия» − с немецким «Байером» из Леверкузена, который в Европе называют «фармацевтами» (владельцем клуба является фармацевтический концерн Bayer). По результатам двух поединков подопечных Сергея Пучкова с немцами выяснится, кто из них достоин сыграть еще шесть матчей в ходе группового этапа Лиги Европы.

Лига чемпионов

Начиная с конца июня в турнире состоялись уже три отборочных раунда. Двадцать команд смогли дошагать до стыкового раунда, из которого только десяти победителям посчастливится присоединиться к двадцати двум самым сильным клубам нашего континента, заранее названных в числе участников восьми групповых турниров. Среди них будет и новый чемпион Украины, обладатель Суперкубка страны донецкий «Шахтер». А вот серебряному призеру нашего национального первенства киевскому «Динамо» предстояло вступить в борьбу за главный приз Старого Света с третьего отборочного ранга, где ему в соперники был определен жребием впервые за последние годы пробившийся в призеры чемпионата Бельгии «Гент».

После двух побед в Киеве (3:0) и Генте (3:1) Валерий Газзаев и его команда смогли внести в копилку очкового коэффициента клубов страны сезона 2010/11 гг. шесть баллов. Напоминаем, что сумма очков, набранных шестью нашими «посланцами в Европу», затем будет разделена на шесть, что и даст Украине окончательный рейтинг сезона.

Отметим, что столь же уверенно прошли третий отборочный раунд сербский «Партизан», чешская «Спарта», словацкая «Жилина», швейцарский «Базель», норвежский «Русенборг», датский «Копенгаген», бельгийский «Андерлехт». С большими потугами рубеж этого этапа преодолели бронзовый призер чемпионата России петербургский «Зенит», взявший верх над румынской «Унирей» из городка Урвигань, и всемирно известный голландский «Аякс», оставивший за бортом турнира греческий ПАОК (1:1 и 3:3), и то лишь за счет количества голов, забитых на чужом поле.

К сюрпризам третьего раунда можно отнести прорыв в стыковой раунд швейцарского «Янг Бойза», выбившего из «большой игры» турецкий «Фенербахче» (2:2 и 1:0), и молдавского «Шерифа», который лишь в серии пенальти смог переиграть хорватское «Динамо» из Загреба (1:1 и 1:1, пенальти − 6:5).

Теперь на предпоследнем отборочном этапе к компании претендентов на участие в трехмесячных групповых турнирах присоединяются еще пять представителей чемпионатов Испании, Германии, Англии, Франции, Италии − соответственно «Севилья», бременский «Вердер», лондонский «Тоттенхэм», «Осер» и «Сампдория» из Генуи.

Лига Европы

И здесь остались позади три отборочных раунда, в которых уже успели сыграть два посланца Украины − львовские «Карпаты» и днепропетровский «Днепр». Прикарпатцы, ведомые белорусским наставником Олегом Кононовым, во втором раунде без особого напряжения разделались с исландским «Рейкьявиком» (3:0 и 3:2), а в третьем неожиданно столкнулись с техничными футболистами грузинского «Зестафони» (1:0 и 1:0) и доказали, что они достойны выступать в стыковом раунде более чем соперники. Вступив в сражение за главный приз Лиги Европы УЕФА с третьего раунда, руководимый Владимиром Бессоновым «Днепр» (завтра днепропетровцы в Симферополе играют с «Таврией» в матче чемпионата Украины) столкнулся с неожиданными трудностями в выездном матче в Сербии. По всей видимости, нынешний единоличный лидер национального чемпионата решил «малой кровью» выиграть у молодой команды «Спартак Златибор Вода» из Субботицы и, как это часто бывает, «прокололась» (1:2). Пришлось днепрянам на «Днепро-Арене» играть «на всю железку», чтобы сохранить реноме лидера, выиграть всухую (2:0) у упорного соперника и пройти в стыковой раунд.

В этой стадии второго по значению европейского турнира выступят и оказавшийся в Лиге Европы из-за неурядиц в национальных первенствах ряд клубов − постоянных участников Лиги чемпионов. Среди них: английский «Ливерпуль», португальские «Спортинг» и «Маритиму» (победивший уэльский «Бангор Сити» с разгромным счетом − 8:2), австрийские «Аустрия» и «Рапид», румынская «Тимишоара», итальянский «Ювентус», немецкий «Штутгарт», голландский «Алкмаар», турецкий «Галатасарай».

В отличие от прошлогодней Лиги Европы в стыковом раунде оказалось не только четыре украинских клуба, но и другие команды из стран СНГ: российская «Сибирь» из Новосибирска, белорусские «Днепр» из Могилева и «Динамо» из Минска, азербайджанский «Карабах». Им пришлось проявить волю и мастерство, чтобы в третьем раунде взять верх над достаточно авторитетными в Европе клубами: кипрским «Анортосисом» из Памагусты, чешским «Банником», израильским «Маккаби» из Хайфы, польской «Вислой» из Кракова. Но не они будут главными «закоперщиками» в стыковом раунде.

В нем к тридцати шести лауреатам третьего раунда добавится мощная «команда», состоящая из призеров и обладателей национальных кубков, − всего двадцать три клуба из ведущих футбольных стран Европы. Весьма приятно в этой именитой компании рядом с английскими «Астон Виллой» и «Манчестер Сити», немецкими «Байером» и «Баварией», французскими «Лиллем» и ПСЖ, московскими «Локомотивом» и ЦСКА, итальянскими «Наполи» и «Палермо», испанским «Хетафе», голландскими «Эйндховеном» и «Фейеноордом», шотландским «Данди Юнайтед» видеть и нашу «Таврию». При этом поражает и одновременно настораживает, как хладнокровно готовится к европейским «смотринам» команда Сергея Пучкова, прежде всего в плане приобретения и потерь футболистов.

Кроме того, не следует забывать и о пятнадцати неудачниках третьего отборочного раунда Лиги чемпионов, перешедших с этого этапа в число претендентов на приз Лиги Европы. Они тоже постараются продолжить выступления на международной арене.

И последнее. Матчи стыкового раунда пройдут 19 и 26 августа. «Таврия» сначала играет в гостях в Леверкузене, а спустя неделю ответный поединок проводит в Симферополе.

 

+++

 

Гол Шевченко приносит «Динамо» победу

 

Левый берег (Киевская, Днепропетровская область)

09.08.10

«Динамо» в Киеве минимально обыграло донецкий «Металлург». Единственный гол в матче на 58-й минуте провел Андрей Шевченко, который забивает в пятом поединке подряд.

Перед игрой с «Металлургом» «Динамо» могло похвалиться отличной голевой серией − последние три матча киевляне выиграли с общим счетом 9:1, дважды по три мяча влетело в ворота «Гента», 3:0 был разгромлен «Севастополь». Единственное, что омрачало оптимизм команды Валерия Газзаева, так это жеребьевка в Лиге чемпионов, где на пути к групповому этапу вице-чемпион Украины должен будет померяться силами с «Аяксом». Так что в свете предстоящих матчей с голландцами, к поединку с «Металлургом» было приковано особое внимание. Газзаев в этом матче не мог рассчитывать на Маграо, который получил травму. Однако в составе киевлян дебютировал 25-летний македонский защитник Горан Попов. Кроме того, вместо Андрея Ярмоленко с первых минут вышел Роман Зозуля.

Донецкая команда, которая на старте чемпионата находится во второй части турнирной таблицы, в предыдущем туре пропустила три сухих мяча от «Металлиста». Казалось бы, и у «Динамо» особых проблем не будет, но подопечные Николая Костова, хоть и отдали инициативу хозяевам поля, но дальше своей штрафной их не пускали. При этом в составе гостей неплохо смотрелся выздоровевший Мгуни. На 16-й минуте Морозюк вывел зимбабвийца на свидание с Денисом Бойко, который неосторожно вышел из рамки, но форвард «Металлурга» пробил мимо пустых ворот. В другом эпизоде Мгуни чуть промахнулся, пробивая головой.

Киевляне же в первом тайме били-били, но так и не забили. Тщетно старались и Шевченко, и Еременко, и Милевский. Денис Гармаш в течение двух минут дважды наносил опасные удары из-за пределов штрафной.

После перерыва первый опасный момент на 52-й минуте создал Еременко, который пробил метров с 20-ти, но Непогодов перевел мяч на угловой. А спустя шесть минут именно Роман начал результативную контратаку своей команды. Мяч в центре попал к Милевскому, Артем отпасовал дальше на Андрея Шевченко. Капитан вышел один на один с вратарем и уверенно отправил мяч в дальний угол − 1:0.

У «Динамо» и «Шахтера», который в пятом туре 5:0 разгромил «Севастополь», теперь по 13-ть очков. Лидером чемпионата по-прежнему остается «Днепр», одержавший пятую победу кряду. В Симферополе команда Владимира Бессонова минимально обыграла «Таврию». Голкипер «Днепра» Антон Каниболоцкий при счете 0:0 парировал пенальти от Ковпака, а автором победного гола стал Руслан Ротань.

Чемпионат Украины. 5 тур

«Ильичевец» − «Металлург» З − 0:0

«Шахтер» − «Севастополь» − 5:0

«Металлист» − «Ворскла» − 2:3

«Волынь» − «Заря» − 0:1

«Оболонь» − «Кривбасс» − 1:1

«Карпаты» − «Арсенал» К − 2:1

«Таврия» − «Днепр» − 0:1

«Динамо» К − «Металлург» Д − 1:0

+++

Дебютант зазнає розгрому від чемпіона

Юрий Назаркевич

Високий Замок (Львівська область)

08.08.10

Віталію Кварцяному з «Волині» усі у всьому заважають…

Діючий чемпіон «Шахтар» на своєму полі з рахунком 5:0 обіграв дебютанта чемпіонату − ФК «Севастополь». А «Ворскла» у Харкові здобула вольову сенсаційну перемогу (3:2) над «Металістом».

Подією матчу на «Донбас Арені» став дебют хорватського новачка «Шахтаря» Едуардо (на фото − справа). А розгром «Севастополя» розпочав Фернандиньо, головою пробивши у ворота новачка кримчан, екс-воротаря ФК «Львів» Мар’яна Марущака. Потім уже Едуардо після штрафного у виконанні Жадсона випередив захисників та воротаря. На початку другого тайму Луіс Адріано реалізував свій рейд до штрафного кримчан, а згодом Дуглас головою замкнув пас Тейшейри. На зміну «бразильським» голам настала черга болівійського, коли Марсело Морено пробив здалеку впритул зі штангою...

«Металіст» востаннє програвав «Ворсклі» ще 4 грудня 2005 року, і також у Харкові. Цього разу гості знову першими відкрили рахунок, коли Євген Краснопьоров реалізував вилазку до воріт Максима Старцева. Але ще до перерви Андрій Воробей, встигнувши на добивання, провів свій перший гол за харківську команду (і 102-й у чемпіонатах). У другому таймі Марко Девіч заробив пенальті, сам його реалізував. Після цього почали забивати лише підопічні Миколи Павлова. За іронією долі, зрівняв рахунок орендований у «Металіста» Євген Селін. Скористався помилкою оборони «Металіста» і Йован Маркосакі, провівши переможний гол. У грі не брав участі форвард «Металіста» Жажа Коельо (61 матч у лізі − 30 голів), який уже покинув клуб і став гравцем турецького «Трабзонспора».

«Волинь» після повернення до еліти і у третій домашній грі не змогла провести бодай одного гола. Цього разу поступилась «Зорі» − 0:1. Першу у чемпіонаті перемогу луганчанам приніс влучний удар головою Олександра Касьяна. Кримський арбітр Володимир Сіренко спочатку вилучив з тренерської лави головного тренера волинян Віталія Кварцяного, а згодом побачили червоні картки і гравці обох команд: Леонардо − у господарів та Вадим Милько − у гостей. Сам Кварцяний після гри зробив сенсаційну заяву: «Я вирішив подати у відставку! Близько 20-ти років я пропрацював у клубі. Хотів щось зробити, але багато чого не вдалось. Хочу сказати, що мені весь час заважали працювати. І зараз заважають − усі, за винятком президента клубу».

«Родзинкою» матчу «Оболонь» − «Кривбас» було то, що наставник криворіжців Юрій Максимов у минулому році тренував і «Оболонь». Першими відкрили рахунок гості, коли Олександр Максимов добив м’яч у порожні ворота. А врятував підопічних Сергія Ковальця від поразки Іван Котенко, який свій дебют у чемпіонаті відзначив голом, замкнувши передачу Сергія Сибирякова − 1:1.

У Маріуполі, в матчі «Іллічівця» та запорізького «Металурга», глядачі голів так і не дочекалися − 0:0.

Учора відбулися заключні матчі туру: «Карпати» − «Арсенал», «Таврія» − «Дніпро» та «Динамо» − «Металург» Д.

Підписатися на новини