Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ФУТБОЛ

 

 

Пляжний футбол: Україна − найкраща у Європі!

Ffu.org.ua

19.07.10

Збірна України з пляжного футболу стала переможцем кваліфікаційного турніру чемпіонату світу, фінальна частина якого пройде наступного року в Італії. Від Європи в ньому візьмуть участь лише п’ять національних команд. Підопічним Сергія Кучеренка вдалося впевнено подолати кваліфікаційні змагання, що пройшли в італійському місті Бібіоне. У фінальній зустрічі синьо-жовті у блискучому стилі перемогли збірну Португалії − 4:2.

Четверо плюс Італія

Відбірний турнір до світової першості проходив на узбережжі Адріатичного моря, в італійському Бібіоне. На Апеннінах наступного року відбудеться й фінальна частина змагань. Кваліфікаційний етап європейської зони зібрав 27 національних збірних. У тому числі − й команду господарів. Якщо б італійці, які автоматично є учасниками фіналу, пробилися в Бібіоне до квартету найсильніших, володаря ще однієї путівки до вирішального раунду довелося б визначати у додаткових стикових поєдинках. Та Скуадра Адзурра спростила завдання організаторів, вибувши ще в 1/8. Отже, право участі у чемпіонаті планети, окрім команди Італії, здобували четверо півфіналістів.

В оновленому складі

Українська команда під проводом наставника Сергія Кучеренка готувалася до головного старту сезону в оновленому складі в порівнянні з тим, що торік не зміг кваліфікуватися до ЧС у Дубаї. Зокрема, завершили виступи у збірній її багаторічні лідери − Олександр Пилипенко та Євген Варениця, залишилися поза заявкою досвідчені Сергій Боженко та Олег Войников. До Італії вирушили воротарі Віталій Сидоренко й Володимир Гладченко, польові гравці Андрій Євдокимов, Віталій Арановський, Олександр Корнійчук, Роман Пачев, Максим Назаренко, Антон Бутко, Андрій Борсук, Ігор Борсук, Олег Зборовський та Євген Рак.

Млинець глевкий, але корисний

Перший млинець у Бібіоне вийшов глевким для синьо-жовтих − поразка від збірної Угорщини з рахунком 6:7. Причому, маючи ігрову перевагу, наші земляки в середині матчу вели − 4:2, а в завершальній третині зустрічі − 6:4. Та суперники здійснили фантастичний фінішний спурт, вирвавши перемогу. Треба відзначити також упевнену та ефектну гру голкіпера Сидоренка, котрий, незважаючи на сім пропущених м’ячів, став одним із героїв матчу. Втім, як і його угорський візаві.

Подолали віце-чемпіонів світу

Осічка в другому турі − у протистоянні зі Швейцаірєю − була б для українців справді фатальною. Адже, згідно з регламентом змагань, до плей-офф виходили по дві найкращі команди від кожної з семи груп, а також дві з найкращими показниками серед тих, що посіли треті місця. Швейцарці ж, чинні віце-чемпіони світу, на чолі з найкращим гравцем першості планети 2009 року Деяном Станковичем, у стартовому матчі розгромили білорусів (7:3) й розраховували достроково оформити перепустку до 1/8 фіналу.

Примхлива Фортуна

Та з самого початку гри Фортуна немовби взяла українців під свою опіку. Одразу ж після розіграшу з центру поля влучний удар удався Ігорю Борсуку. Він же подвоїв гольовий доробок синьо-жовтих, а до першої перерви на гол швейцарця Леу відповів ефектним ударом «ножицями» Зборовський. Коли ж у другій 12-хвилинці відзначився Бутко, здавалося, нічого й ніхто вже не завадить нашим хлопцям виграти. Однак кілька помилок призвели до того, що альпійцям удалося зрівняти рахунок, причому четвертий м’яч влетів у ворота Сидоренка в той момент, коли українці грали в більшості!

Вдала кінцівка

І все ж кінцівка зустрічі була за синьо-жовтими. Диво-гол у падінні через себе провів Корнійчук, а невдовзі у воротах суперника розписався Євдокимов. Швейцарцям удалося лише скоротити рахунок до мінімуму − 6:5. Ця стратегічна перемога вимагала підтвердження в останній ігровий день, у матчі з Білоруссю. Наші сусіди поступилися в серії пенальті угорцям, основний час звівши внічию − 5:5. Але протиставити щось вагоме збірній України, яка набрала темп та відчула свою гру, вони не змогли.

Несподіваний успіх голландців

Долю поєдинку було вирішено фактично ще в першому таймі. Гольові дублі Арановського й Андрія Борсука, на які суперник відповів лише двома голами, забезпечили комфортну перевагу фавориту пари, а довершили справу Зборовський та Пачев. Незважаючи на перемогу швейцарців над Угорщиною з великим рахунком 10:4, першу сходинку − за рахунок особистої дуелі з альпійською командою − посіли українці. На перший погляд, опонент у 1/8 фіналу − команда Нідерландів − не відносилася до кола грандів, але ж по ходу групового турніру голландці обіграли грізних іспанців − 3:2.

Останній бар’єр − Румунія

Однак те, що не вдалося іспанцям, українці зробили з блиском, зовні провівши найпростіший для себе матч на турнірі. Досить сказати, що це був єдиний із восьми поєдинків першої стадії плей-офф, який приніс «сухий» рахунок − 6:0 на користь наших земляків! По два голи забили Пачев та Ігор Борсук, по одному − Андрій Борсук і Зборовський. А Сидоренко знову був непробивним у «рамці», у заключному таймі навіть парирувавши пенальті. В п’ятницю, у чвертьфіналі, на синьо-жовтих чекала румунська збірна, в дуелі з якою й належало виборювати путівку на чемпіонат світу.

Все буде Добре!

Вирішальна гра розпочалася для наших із прикрої помилки − вони дозволили румунам забити ударом безпосередньо з кутового! А згодом рахунок уже став 0:2. До перерви, щоправда, Назаренку та Зборовському вдалося вразити ворота суперника, однак на відпочинок українці все ж пішли з дефіцитом − 2:3. Та, як виявилося, ефектний гол Мачі «ножицями» став для карпатської команди останнім у зустрічі. Підопічні ж Сергія Кучеренка, виглядаючи більш свіжими, діючи більш злагоджено та самовіддано, відзначилися ще чотири рази − двічі це зробив А.Борсук, одного разу − Назаренко, а один м’яч влетів у ворота від румунського гравця із символічним для нас прізвищем Добре!

Не збавляючи темпу

Виконавши завдання-мінімум, команда Сергія Кучеренка продовжила свій переможний шлях аж до фіналу. У півфінальному протистоянні зі швейцарцями наші хлопці не дозволили віце-чемпіонам світу взяти реванш за поразку в групі. Ігровий час приніс нічию − 3:3 (у складі української збірної відзначилися Корнійчук, Назаренко та Євдокимов). А в післяматчевих пенальті вирішальним виявився сейв Володимира Гладченка, котрий парирував удар Майєра. Суперником по фіналу стала команда Португалії, яка переграла росіян − 6:5.

Перші − вперше

Навіть незважаючи на те, що на вирішальний поєдинок за формальний титул найкращої збірної Старого Світу (поки УЄФА розробляє проект офіційних чемпіонатів Європи) португальці вийшли без двох провідних гравців − Алана та Белхіора, вони являли собою грізну силу. Та на цю силу знайшлася інша − українська. Усе, що змогли зробити піренейці − це двічі поцілити у ворота Гладченка після штрафних. Наші ж забили чотири голи − двічі влучав Андрій Борсук, по разу − Зборовський і Євдокимов. Підсумок − 4:2 на користь збірної України.

Друга спроба

Отже, українська збірна з пляжного футболу вперше стала найкращою командою Європи та вдруге у своїй історії здобула право виступити у фінальному турнірі першості планети. Дебют припав на 2005 рік. Тоді наші земляки пробилися до чвертьфіналу, де поступилися тій-таки Португалії − майбутньому срібному призеру.

+++
ЕВРО-2012

Кернес проигрывает Евро

Дмитрий Хмельницкий

Obozrevatel.com

19.07.10

Кернес проигрывает Евро Харьковские власти не в состоянии даже складно соврать о своих «заслугах» по подготовке к Евро-2012

Харьковчане уже давно привыкли к тому, что городская власть раз за разом рапортует о своих мега-успехах в процессе подготовки слобожанской столицы к Евро-2012. Но при этом в качестве примеров приводит факты и цифры, к деятельности самой городской власти не имеющие никакого отношения. Весна пришла − ура, видите, как хорошо мэрия готовится к Евро-2012. Правительство утвердило титул стадиона − ура, видите, какой Кернес молодец. Ярославский (главный инвестор подготовки Харькова) досрочно достроил терминал аэропорта − ура, видите, какая у нас хорошая городская власть. Возможно, им можно было бы даже простить эту маленькую слабость − приписывать себе чужие успехи. Ничто человеческое не чуждо даже мелкотравчатым типам с комплексом Наполеона. Но ведь городские власти даже в своем хвастовстве со стабильной периодичностью умудряются садиться в лужу.

То, что было не со мной − помню

Чего стоит возня вокруг стадиона «Металлист». Как известно, УЕФА потребовала проделать ряд дополнительных работ, дабы никто из футбольных фанатов не отступился на лестнице или не сходил по нужде в неустановленном месте. Кабмин взял «под козырек» и утвердил новый титул (проект) реконструкции стадиона, выделив на это дело бюджетные деньги. Согласно этому документу все работы должны были быть завершены до конца текущего года. Но команда менеджеров Ярославского поднатужилась − и уже 23 июля «Металлист» сыграет первый домашний матч этого сезона на родном поле. Правда, вышла неувязочка − за неделю до официального обнародования этой даты городская власть в лице вице-мэра Христоева, с подозрительной регулярностью отчитывающегося перед СМИ о чужих успехах по подготовке к Евро-2012, заявила, что все будет готово не к концу года, а раньше (!) − к 1 октября. То бишь традиционно попала пальцем в небо. Наверное, все работы строители вели втихаря, под покровом ночи. Специально, чтобы поставить руководство города в неудобное положение…

Маленькая ложь и большое недоверие

Но дело даже не в том, что чиновники перепутали июль с октябрем. Это мелочь, но именно из таких мелочей и состоит процесс, который городская власть называет подготовкой к Евро-2012. Дьявол кроется в деталях. И эта деталь − лишь часть глобальной тревожной тенденции. Мэрские лизоблюды во главе лично с Геннадием Адольфовичем постоянно путаются в показаниях. Взять того же г-на Христоева, давно известного в чиновничьих кругах своим гибким позвоночником (несмотря на массивную конституцию) и психологией флюгера. Не далее, как в прошлом году, он на каждом углу кричал о том, что для открытия ОСК «Металлист» будут приглашены супер-пупер крутые массовики-затейники, уже успевшие поднатореть на «распиле» рекламных бюджетов в ЮАР. Тогда как на самом деле Ярославский, в системе которого любая мысль о крысятничестве карается по всей строгости, на корню обрубил всяческие попытки городской власти подзаработать на открытии и прекрасно обошелся своими силами.

И это только один, хотя и показательный пример. Мясистый дядя Христоев с комсомольским задором в поросячьих глазках и его патрон Кернес, которого харьковчане упорно ассоциируют с криминальным деятелем Гепой, ведут себя как шакалы. Трусливо и угодливо подбирают объедки львиной трапезы, растаскивают по саванне и делают вид, что они великие охотники. Судите сами − не успел Кабмин внести изменения в проекты реконструкции стадиона и аэропорта, как в горсовете уже надули щеки − как будто они уже и деньги достали, и объекты уже реконструировали, и чуть ли не Евро-2012 уже провели. «Мы имеем четкие результаты. Стадион «Металлист» − в стадии завершения работ по устранению замечаний представителей УЕФА. Реконструкцией аэропорта так или иначе занимаются все ветви власти…», − гордо заявил Кернес на одной из пресс-конференций.

Но при этом городкие чинуши не только не знают сроков, как мы уже выяснили. Они не в курсе даже базовых цифр, а о долгах местного бюджета по реконструкции стадиона вообще предпочитают забыть. У г-на Христоева доработка стадиона требует то 100 млн. грн., то 140 млн. грн., а то и все 160 млн. грн. Хотя на самом деле, согласно новой редакции титула в 2010 году на счет дополнительных требований УЕФА из государственного бюджета должны поступить 137, 3 млн. грн., а из региональных − 49,3 млн. грн. Так что, с какого потолка берутся цифры, озвучиваемые чиновником − загадка. Особенно, если учесть, что в 2010 году Ярославскому приходится опять бросаться на амбразуру и закрывать своими деньгами бюджетные «дыры». И кстати, г-н Христоев опять же ни в одном из своих интервью не упоминает о том, что помимо текущих выплат местная власть должна еще вернуть то, что задолжала инвестору за прошлый год…

Медаль за невмешательство?

Подведем печальный итог. Городская власть активно пытается сохранить хорошую мину при плохой игре. Популистские заявления, громкие жесты, международные скандалы − и ни шагу в направлении реальных действий по подготовке. То есть они из всех сил стараются изображать причастность к подготовке страны к Евро-2012. Но при этом они даже не утруждают себя таким пустяком, как простое изучение информации об этой подготовке. Факт остается фактом: городская власть ВООБЩЕ не владеет ситуацией. Видимо, и об открытии стадиона в декабре прошлого года они узнали исключительно потому, что Ярославский, который в тот день справлял на «Металлисте» юбилей, позвал их в гости...

Поэтому можно понять опасения УЕФА, представители которого строчат в Харьков письмо за письмом. Европейские футбольные функционеры рвут на себе волосы и уже даже не просят, а умоляют городскую власть начать заниматься делом. В ответ им летят только пафосные заявления типа «Я не знаю, кто такой Лубкивский для Харькова» (цитата Кернеса о главе МОК Евро-2012 в Украине) и обвинения в том, что своими письмами организаторы турнира портят харьковским чиновникам электоральный рейтинг накануне местных выборов.

И мы уже не говорим о том, какую «свинью» харьковские власти подсунули Платини своими действиями в парке Горького. В те редкие моменты прояснения сознания, когда Кернес и сотоварищи решают чуть-чуть успокоить УЕФАшников, они просто начинают рассказывать об объектах, которые сооружают частные инвесторы. Но ведь, сколько веревочке не виться, конец все равно придет. УЕФА сегодня, конечно, поставлено харьковскими чиновниками в очень неудобную позу − ведь с учетом времени, оставшегося до турнира, назад дороги практически нет. Но это совсем не означает, что терпение футбольных функционеров безгранично. И останется Харьков без Евро-2012. А вместе с ним автоматически еще один город. И по совершенно невероятному стечению обстоятельств выбирать придется между Донецком и Львовом. Будто у шахтерской и западноукраинской столиц больше нет поводов для разногласий...

+++

Головні спортивні події тижня (12 − 18 липня)

Polskieradio.pl

19.07.10

ДО ПОЧАТКУ ЄВРО-2012 ЗАЛИШИЛОСЯ 690 ДНІВ

20 вересня 2010 року відбудеться офіційне відкриття першої в Польщі арени на Євро-2012 − Міського Стадіону в місті Познань. Цього дня на арені, окрім спортсменів, з’явиться світова рок-зірка − Стінґ, який виступить разом із Royal Philharmonic Concert Orchestra під керівництвом Стівена Меркуріо.

 

Познанський стадіон стане першим польським об’єктом повністю готовим на Євро-2012. Як зазначає президент міста Ришард Ґробельний, роботи на арені завершаться вже в кінці липня, а технічна перевірка триватиме близько одного місяця. На початку осені об’єкт буде нормально функціонувати, а 20 вересня на трибунах з’являться перші глядачі.

 

Міський Стадіон у Познані − це об’єкт класу «еlite», який відповідає всім вимогам організації футбольних матчів найвищого рівня. На чотирьох трибунах під дахом, поміститься 43 тисячі глядачів, але відповідно до критеріїв УЄФА, кількість місць під час Євро-2012 на цій арені буде обмежена до 41 тисячі.

 

Товариство Euro Poznań 2012 також цитує Міністра Спорту Польщі Адама Ґєрша, який розповів, що відкриття Національного Стадіону в Варшаві заплановане на 22 липня 2011 року. Стадіон PGE Arena Gdańsk почне діяти в квітні, а Міський Стадіон Вроцлава − наприкінці липня 2011 року.

Медична опіка, надання швидкої допомоги, безпека на об’єктах, робота волонтерів а також система та організація обслуговування, перевезення та розміщення гостей − саме ці сфери притягнули найбільшу увагу експертів з товариства PL.2012, які в липні відвідали ПАР.

 

 організацією та проведенням фінального турніру ЧС з футболу ознайомилися також організатори Євро-2012 з польських міст. Загалом Південну Африку відвідало кільканадцять осіб. Детальні звіти невдовзі потраплять на стіл Міністра спорту.

 

Портал sport.onet.pl повідомляє, що загальне враження польських спеціалістів − позитивне. Незважаючи на критику та сумніви, які панували перед турніром, господарі виконали свої зобов’язання та в більшості сферах досягли світових стандартів проведення великих спортивних заходів.

Ґданськ

Минулого тижня було підписано договір про оренду стадіону PGE Arena Gdańsk. Протягом 10 років оператором цього об’єкту буде консорціум, що складається з трьох фірм: «Lechia Operator», «SportFive» та «HSG Zander».

  

«Угода почне діяти 1 липня 2011 року, коли ми отримаємо стадіон «у свої руки». Перші місяці ми присвятимо підготовці, а далі − будемо прагнути, аби на цьому об’єкті «пульсувало життя». До того ж головний спонсор − Польська Енергетична Група PGE − зобов’язала нас до проведення на арені щонайменше 50 різних заходів на рік», − цитує голову фірми «Lechia Operator» Блажея Єнека Польське Пресове Агентство.

У Ґданську вже втретє гостили депутати з постійної парламентської підкомісії в справах Євро 2012. Політики відвідали об’єкти пов’язані з польсько-українським футбольним ЧЄ, зокрема будмайданчик PGE Arena Gdańsk.

  

«Серед усіх польських міст, в яких будуть проводитися матчі Євро, ми відвідуємо Ґданськ з найбільшою приємністю. Маю визнати, що два роки тому, коли ми в цьому самому місці проходили через хащі, я і не мріяв, що стадіон виглядатиме так, як сьогодні. Це місто також робить найбільше в справі розбудови інфраструктури, пов’язаної з чемпіонатом. Насиченість інвестиції в Ґданську а також виділені кошти роблять велике враження», − цитує депутата Сейму Анджея Бєрната сайт товариства PL.2012.

Через тропічну спеку, яка протягом останніх тижнів панувала над Польщею, було змінено графік робіт на будмайданчику ґданського стадіону. Перша зміна робітників з’являється на об’єкті о 4 годині ранку і працює до півдня. Друга зміна виходить на будову після того, як спека дещо спаде, − о 15 годині і працює до опівночі.

  

«Ми мусили провести такі зміни, адже спека робила неможливою нормальну роботу. Людина пітніє навіть коли просто стоїть, а що вона відчуває, коли фізично працює на такому сонці? Ця проблема стосується 1330 осіб, які щоденно будують гданську арену», − розповів голова Бюро Інвестицій товариства Euro Gdańsk 2012 Ришард Трикоско.

 

Цього року погода вже вдруге змінює плани будівельників PGE Arena Gdańsk. «Спочатку ми боролися з екстремальною зимою, а тепер − маємо справу з екстремальним літом. На щастя, рекордні як мінусові так і плюсові температури не вплинули негативно на темп будівництва стадіону», − додав голова Бюро Інвестицій.

Вроцлав

На будові Міського Стадіону вже можна побачити перший фрагмент з готовими ступенями трибун, до яких будуть монтуватися сидіння для вболівальників.

 

Тимчасом завершилися конструкційні роботи на другому рівні об’єкту. На даний момент встановлюються колони та стіни третього рівня арени. Тривають також праці в багатоповерховому гаражі, який будується по сусідству зі стадіоном.

 

Як повідомляє сайт товариства Wrocław 2012, на об’єкті вже замонтовано 24 зубчасті ригелі на західній та східній трибунах, а також тривають роботи над залізобетонною конструкцією технологічного каналу.

Познань

Познань виконав вимоги стосовно готельних номерів на потреби УЄФА на 103%. Про це повідомив президент міста Ришард Ґробельний.

 

Познань на даний момент вже має на потреби Європейської Футбольної Спілки 2859 номерів. За словами керівника групи, яка займається питаннями готелів, Себастіана Бедекєра, ця кількість збільшиться.

 

Вболівальники, які приїдуть до столиці Великопольщі на Євро-2012, також не мусять хвилюватися стосовно нічлігів. Потенціал готельної бази Познаня та регіону − близько 60 тисяч місць в готелях, пансіонатах та кемпінгах.

+++

Украина и Польша в рамках подготовки к Евро-2012 разработали «зеленый коридор» на автомобильных пунктах пропуска и в аэропортах принимающих мест

Rbc.ua

19.07.10

Украина и Польша в рамках подготовки к Евро-2012 разработали «зеленый коридор» на автомобильных пунктах пропуска и в аэропортах принимающих мест. Об этом заявил заместитель председателя Государственной таможенной службы Игорь Тимофеев, передает корреспондент РБК-Украина.

И.Тимофеев отметил, что такие специальные мероприятия направлены на ускорение процедуры пропуска на границе в ходе Евро-2012. Он добавил, что для этого обе страны разработали соответствующие нормативные акты.

И.Тимофеев подчеркнул, что эти мероприятия помогут существенно ускорить пропуск болельщиков. «Мы исходим из того, что люди, которые будут пересекать границу в качестве болельщиков, не будут двигаться с большим количеством вещей, чемоданов. Я не могу сказать во сколько раз повысится пропускная способность, но мы рассчитываем на то, что будет огромное количество людей, и для этого мы будем делать отдельные полосы, по которых пойдут только болельщики»,  − сказал он.

И.Тимофеев также добавил, что украинская и польская стороны на данное время разрабатывают правила одинакового перехода болельщиков по украинско-польской границе, не смотря на то, что на польской территории действуют одни нормы и правила, а на украинской − другие. «Мы в данный момент пытаемся это синхронизировать, пытаемся сделать все таким образом для людей, чтобы им было и поняло и быстро», − сказал он.

+++

Пункты пропуска по программе подготовки к Евро-2012 готовы на 30-70%, − Гостаможслужба

Rbc.ua

19.07.10

Пункты пропуска по программе подготовки к Евро-2012 готовы на 30-70%. Об этом заявил заместитель председателя Государственной таможенной службы Игорь Тимофеев, передает корреспондент РБК-Украина.

И.Тимофеев отметил, что в программу подготовки к Евро-2012 внесен 21 пункт пропуска, которые будут построены или реконструированы. «На текущий год общий план был порядка 295 млн грн, которые должны быть распределены, часть по тем объектам, которые уже в стадии серьезной готовности, − у нас те объекты, которые мы начали строить еще в прошлом году, есть порядка 30% готовности, есть порядка 70% готовности и есть объекты, по которым мы будем начинать тендеры и начнем строительство с тем, чтобы до 2011 г. закончить все наши объекты», − отметил он.

И.Тимофеев прибавил, что общая сумма строительства пунктов пропусков составляет 530 млн грн. Он отметил, что на сегодняшний день длится процесс определения количества и категории специалистов, которые будут проходить в том числе углубленную языковую подготовки для последующей своей работы на пунктах пропуска во время проведения Евро-2012.

И.Тимофеев заметил, что вице-премьер-министр Борис Колесников «внимательно относится к проблематике таможенной инфраструктуры» и в том числе для этого проводит регулярные совещания.

+++
Моніторинг телеефіру

 

Аналітичні програми

 

Неділя, 18.07.10 (запис)

 

1. Телерадіокомпанія «Україна»

Програма «Футбольний уїк-енд», 18.07.10, 22:20

 

1) Сюжет о переезде студии программы «Футбольный уикенд» из Донецка в Киев.

 

2) Сюжет о матче второго квалификационного раунда Лиги Европы «Рейкьявик» − «Карпаты».

 

3) Сюжет о жеребьевке квалификационных раундов Лиги Чемпионов и Лиги Европы. Комментарии представителей украинских команд.

 

4) Сюжет о возвращении Д. Чигринского в «Шахтер».

 

5) Ведущий: «Мегатрансфер провернула и сама Федерация футбола, за украинский  арбитраж будет отвечать сам Пьерлуиджи Коллина. Официальная должность − куратор, а вот главой судейского корпуса так и остался Вадим Шевченко. Пока не ясно, что даст такое назначение, так как бывать в Украине Коллина планирует только наездами. Кстати, зарплата итальянца, по слухам, 25 тыс. евро в месяц».

 

П. Коллина (в/к): «Добрый день и благодарю Вас».

 

6) Обзор матчей 2 туру УПЛ.

 

7) Сюжет об открытии музея ФК «Шахтер».

 

8) Рубрика «ФУ» «Прокол-Прикол».

 

+++

2. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Інший футбол», 18.07.10, 12:00

 

1) Сюжет про цікаві речі, які дізнався під час перебування в ЮАР спеціальний кореспондент М. Васильков.

2) Сюжет про те, як футболісти порушують правила дорожнього рухи та про штрафи ДАЇ.

3) Сюжет-перевірка футболістів на предмет знання правил дорожнього руху.

4) Сюжет про зірок футболу та шоу-бізнесу, які відвідали матчі ЧС-2010.

 

+++

 

3. Телерадіокомпанія «Київ»

Програма «Спортивний тижневик», 18.07.10, 21:00

 

1) Інформація про результат жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів. За результатами жеребкування київське «Динамо» зустрінеться з бельгійським «Ґентом». Коментарі президента столичного клубу І. Суркіса.

 

І. Суркіс: «Любой соперник на этом этапе представляет из себя силу. Почему? Потому что любой соперник хочет пройти дальше. Я думаю, что будет две непростые игры. Я знаю, что главный тренер, и я поставил такую задачу, чтобы мы прошли эту команду.

 

2) Інформація про результат першого матчу другого раунду кваліфікаційного етапу Ліги Європи «Рейк’явік» (Ісландія) − «Карпати» (Львів).

 

3) Інформація про результати жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи.

 

4) Огляд матчів другого туру УПЛ.  

 

+++

 

4.Телеканал «Перший діловий»

 

Програма «Тиждень спорт», 18.07.10, 21:30

 

1) Огляд матчів другого туру УПЛ.  

 

2) Сюжет про відкриття клубного музею донецького «Шахтаря» на «Донбас арені».

 

3) Сюжет про те, що головний тренер каталонської «Барселони» Хосеп Гвардіола продовжив контракт з клубом ще на два роки.

 

4) Огляд чвертьфінального матчу кваліфікаційного раунду Кубку світу з пляжного футболу, в якому зустрічалися збірні України та Румунії. 

 

+++
Моніторинг телеефіру

 

 

П’ятниця − понеділок, 16-19.07.10 (запис)

 

1. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 17.07.10, 03:15

1) Відеоогляд чвертьфінального матчу кваліфікаційного раунду Кубку світу з пляжного футболу, в якому збірна України зустрічалась з Румунією. Результат зустрічі 6:4 на користь українців. 

2) Огляд стартового поєдинку 2 туру УПЛ «Металург» (Д) − «Оболонь».

3) Інформація про результати жеребкування кваліфікаційних раундів Ліги Чемпіонів та Ліги Європи.

+++

2. Телеканал «5 канал»

 

Програма «Час спорту», 19.07.10, 03:15

1) Огляд матчу другого туру УПЛ, в якому зустрічалися запорізький «Металург» та донецький «Шахтар». Зустріч завершилася внічию 1:1.

 

2) Інформація про те, що збірна України з пляжного футболу перемогла у кваліфікаційному турнірі до Кубку світу. У фінальній зустрічі українці з рахунком 4:2 перемогли португальців. Зазначимо, що кваліфікаційний раунд являється неофіційним чемпіонатом Європи. 

 

3) Огляд матчів 13 туру російської прем’єр-ліги.

 

+++

 

3. Телеканал «Новий канал»

 

Програма «Спорт репортер», 18.07.10, 22:30

 

1) Інформація про те, що збірна України з пляжного футболу перемогла у кваліфікаційному турнірі до Кубку світу. У фінальній зустрічі українці з рахунком 4:2 перемогли португальців. Зазначимо, що кваліфікаційний раунд являється неофіційним чемпіонатом Європи. 

 

2) Огляд матчів 2 туру УПЛ, що були зіграні у п’ятницю.

 

+++

 

4. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 17.07.10, 01:40

 

1) Відеоогляд чвертьфінального матчу кваліфікаційного раунду Кубку світу з пляжного футболу, в якому збірна України зустрічалась з Румунією. Результат зустрічі 6:4 на користь українців. 

 

2) Інформація про результати жеребкування кваліфікаційних раундів Ліги Чемпіонів та Ліги Європи.

 

3) Сюжет про відкрите тренування донецького «Шахтаря», напередодні матчу 2 туру проти запорізького «Металургу». 

 

4) Коментарі головного тренера львівських «Карпат» Олега Кононова після матчу другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти ісландського «Рейк’явіка».

 

5) Сюжет про те, що головний тренер мадридського «Реалу» Жозе Моуріньйо провів перше тренування команди. 

 

+++

 

5. Телеканал «ICTV»

 

Програма «Факти спорт», 18.07.10, 19:10

1) Огляд матчів другого туру УПЛ.   

2) Інформація про результат матчу 1/2 фіналу кваліфікаційного раунду Кубку світу з пляжного футболу, в якому зустрічалися збірні України та Швейцарії. Основний час матчу завершився внічию 3:3, а в серії післяматчевих пенальті сильнішими були українці − 5:4.

+++

6. Телерадіокомпанія «Футбол»

 

Програма «Футбол news», 16.07.10, 22:30

1) Відеоогляд матчу другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи «Рейк’явік» (Ісландія) − «Карпати» (Львів). Фрагменти післяматчевої прес-конференції головного тренера львів’ян О. Кононова. 

2) Сюжет про результати жеребкування кваліфікаційних раундів Ліги Чемпіонів та Ліги Європи. Коментарі представників українських команд.

3) Анонс матчів другого туру УПЛ.

+++

 

7. Телерадіокомпанія «Футбол»

 

Програма «Футбол news», 17.07.10, 22:30

 

1) Огляд матчів другого туру УПЛ, що були зіграні у суботу.

 

2) Відеоогляд півфінального матчу кваліфікаційного раунду Кубку світу з пляжного футболу, в якому збірна України зустрічалась зі Швейцарією. Основний час матчу завершився внічию 3:3, а в серії післяматчевих пенальті сильнішими були українці − 5:4.

 

3) Сюжет про відкрите тренування донецького «Шахтаря», напередодні матчу 2 туру проти запорізького «Металургу». 

 

+++

 

8. Телерадіокомпанія «Футбол»

 

Програма «Футбол news», 18.07.10, 22:30

 

1) Огляд матчів другого туру УПЛ, що були зіграні у неділю.

 

2) Відеоогляд фінального матчу кваліфікаційного раунду Кубку світу з пляжного футболу Україна − Португалія. Зустріч завершилася перемогою українців з рахунком 4:2.

 

3) Огляд матчів 9 туру Чемпіонату Бразилії.

 

+++

 

9. Телерадіокомпанія «Київ»

 

Програма «СТН спорт», 16.07.10 ,21:25

 

1) Огляд матчу 2 туру чемпіонату України з футболу серед молодіжних команд, в якому зустрічалися «Динамо» та запорізький «Металург». Зустріч завершилась перемогою «динамівців» з рахунком 2:0. Післяматчеві коментарі тренера дублю «Динамо» В. Мунтяна.

Підписатися на новини