«Квіточки» Сергія Ягодкіна

У рамках загальнонаціонального проекту «Футбольна країна», в циклі «Від Сяну − до Дону», продовжуємо презентувати Полтавську область.

Жіноча міні-футбольна команда «Ніка» − явище унікальне не лише для Полтави, а й для всієї України. Тримаючись виключно на ентузіазмі однієї людини − Сергія Ягодкіна − та, на жаль, не маючи серйозної фінансової та матеріально-технічної бази, «Ніка» встигла стати справжнім брендом у вітчизняному футзалі. За часів Незалежності полтавчанки здобули 10 титулів чемпіонок країни, чотири рази перемагали у національному кубку, гідно представляли нашу державу на престижних континентальних та світових футзальних форумах.

Прості складні питання

Багаторічний труд президента клубу та беззмінного головного тренера команди Сергія Ягодкіна не залишився безслідним. Ця людина за два десятиліття виховала вже декілька поколінь дівчат-футзалісток і продовжує готувати нову зміну, незважаючи на економічну кризу. Друзі іронічно кажуть Сергію Григоровичу: «Тобі простіше, ніж іншим. Для когось криза та брак коштів це шок, а для тебе − звичайна робоча ситуація».

Тренер і батько

Щотижня Сергій Ягодкін зайнятий простими буденними питаннями: де провести тренування, як знайти кошти на харчування дівчат, чим їхати на виїзний матч? Ходити з простягнутою рукою Ягодкіну доводиться вже багато років, адже він не бізнесмен, не олігарх, не депутат. Він − тренер та батько команди, і ніколи не опустить рук у пошуках грошей для утримання «Ніки».

Від хокею − до футболу

Свого часу Ягодкін серйозно займався хокеєм на траві, тренував жіночу команду. Але з часом зрозумів, що його справжнє покликання − футбол. Була цікава пропозиція з Чернівців, і буковинська столиця отримала гарний футбольний колектив. Проте Ягодкіну здалося, що для дівчат більше підходить футбол не великий, а маленький. І він зробив ставку на новий ще тоді вид спорту − футзал. І повернувся до Полтави, де «Ніка» почала свій поступовий злет.

Нова «Ніка»

Багато років полтавчанкам не було рівних в Україні, проте зараз команда Сергія Ягодкіна вже не є беззаперечним фаворитом змагань. У полтавському клубі − чергова зміна поколінь, і кістяк колективу складають дівчата 16-19 років. Ягодкін обіцяє, що невдовзі вони знову будуть чемпіонками країни. Але головне, на думку Сергія Григоровича, це стан розвитку спорту в державі, відношення влади до підростаючого покоління, до зміцнення спортивної інфраструктури.

Підписатися на новини