Колліна приступив до роботи

Куратор системи суддівства у професійному футболі України П’єрлуїджі Колліна разом із помічником Лучіано Лучі розпочали роботу у своїх київських кабінетах. Вже на вихідних вони передивилися в прямому ефірі усі матчі Прем’єр-ліги. За словами італійського фахівця, ще зарано давати якісь конкретні оцінки. Але з того, що довелося побачити, деякі моменти в роботі арбітрів потребують покращення.

За результатами всіх матчів першого туру був зроблений аналіз помилок. П’єрлуїджі Колліна надіслав електронною поштою листи арбітрам з відео-матеріалами та аналітикою. В них куратор висловив настійну рекомендацію − більше уваги приділяти покаранням за грубу гру та серйозні порушення правил гри.

Синьйор Колліна наразі не вступатиме в жодні дискусії з клубами, оскільки найближчим часом за сприяння ФФУ та УФПЛ планує зустрітися з менеджерами клубів, щоб безпосередньо обговорити існуючі проблеми.

Зустріч із журналістами П’єрлуїджі Колліна планує після 19 липня, коли перші пропозиції щодо реформування системи арбітражу будуть розглянуті на засіданні Виконкому ФФУ. Причому, як зізнався сам куратор, він буде спілкуватися з мас-медіа не лише у форматі прес-конференцій і брифінгів, але й за «круглим столом», під час якого усі учасники мають рівні можливості подискутувати і вільно обмінятися думками. Отже, найближче засідання «Футбольного прес-клубу» обіцяє бути надзвичайно цікавим.

Перший робочий тиждень Колліни на новому місці буквально перенасичений його особистими контактами з широким колом фахівців, причетних до поки що чинної системи організації арбітражу у професійному футболі України. У планах куратора вже найближчим часом зустрітися з інспекторами Прем’єр-ліги. А після старту 17 липня першості країни під егідою ПФЛ − на черзі професійна розмова з суддями та інспекторами, які працюють на матчах першої та другої ліги. До речі, П’єрлуїджі уважно стежитиме за роботою рефері, котрі обслуговуватимуть ігри цих дивізіонів, аби мати повне уявлення про кадровий потенціал, на який він може розраховувати у процесі реформування арбітражу.

Підписатися на новини