ДЮФЛУ (U-14): тріумф «Шахтаря»

У суботу, 10 липня, в Саках визначилася найсильніша команда чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги України серед наймолодшої вікової категорії − гравців 1996 року народження (U-14).

У матчі за перше місце зійшлися київський РВУФК та вихованці Академії донецького «Шахтаря», котрі завершили змагання в своїх групах на верхніх щаблях таблиць. Однак у фіналі боротьби, як такої, не вийшло. Юні гірники протягом майже всієї зустрічі володіли перевагою, яку втілили у гол на 17-й хвилині зусиллями Віктора Коваленка, який реалізував пенальті. А ще через 12 хвилин влучний удар Віталія Янка після розіграшу кутового зміцнив перевагу донеччан. Переможну крапку у матчі, оформивши дубль, встановив найкращий гравець фінальної стадії змагань Коваленко − 3:0. У поєдинку за бронзові нагороди зустрічалися харківський «Металіст» та запорізький «Металург», який, забивши єдиний гол у зустрічі, забрав їх до Запоріжжя.

П’яту сходинку посіли вихованці столичного «Динамо», які завершили двобій з одеським «Чорноморцем» внічию 1:1, але витягли щасливий квиток під час пробиття післяматчевих 11-метрових − 4:3. Доля сьомого місця вирішилася в поєдинку між «Львовом» та BRW-BIK з Володимир-Волинського, в якому сильнішими виявилися представники міста Лева − 2:1.

Підсумкова класифікація

1. «Шахтар» (Донецьк)

2. РВУФК (Київ)

3. «Металург» (Запоріжжя)

4. «Металіст» (Харків)

5. «Динамо» (Київ)

6. «Чорноморець» (Одеса)

7. «Львів» (Львів)

8. BRW-BIK (Володимир-Волинський)

Індивідуальні нагороди

Найкращий голкіпер турніру − Вадим Солдатенко («Металург»).

Найкращий захисник − Іван Затько («Металіст»).

Найкращий півзахисник − Денис Арендарук («Металург»).

Найкращий нападаючий − Євген Шевченко («Динамо»).

Найкращий гравець фінального турніру − Віктор Коваленко («Шахтар»).

Підписатися на новини