Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет


ФУТБОЛ

Игорь Суркис: «До закрытия трансферного окна укрепим позицию центрального полузащитника»

Dynamomania.com

30.06.10

Президент «Динамо» Игорь Суркис дал вчера поздно вечером интервью программе «Третий тайм» телеканала ICTV, в котором осветил злободневные вопросы подготовки команды к новому сезону и комплектования

Игорь Михайлович, прокомментируйте, пожалуйста, заявление Олега Блохина о том, что он хотел бы стать главным тренером «Динамо».

Наверное, у Олега Владимировича самые большие амбиции, и он хотел бы работать именно главным тренером, а не просто работать в структуре «Динамо». Я не слышал это его интервью, но у меня есть на сегодняшний день главный тренер. По-моему, даже некорректно обсуждать этот вопрос.

Но, наверное, корректно будет поговорить о судьбе Кирилла Петрова, который скоро подпишет арендное соглашение с «Кривбассом». Ассоциируете ли Вы по-прежнему его с «Динамо»?

Мы однозначно ассоциируем и Воронкова, и Петрова с «Динамо» и надеемся на них, но для того, чтобы ребята играли уверенно и выполняли те задачи, которые стоят перед «Динамо», им надо набраться опыта. Я думаю, им надо давать шанс, и если они уже в определенном  возрасте и добились каких-то успехов, как Кирилл, надо уже играть и заявлять о себе. Он сможет понять, что такое Премьер-лига, поиграть на самом высоком уровне. Вполне возможно он обратит на себя внимание, и буквально через полгода мы его вернем.

Прокомментируйте ситуацию с возвращением в Киев Гильерме.

Тут все еще в стадии переговоров, но, думаю, мы договоримся. Есть четко прописанные условия перехода Гильерме в ЦСКА или его возвращения в «Динамо». У него аренда до 1 августа, так что в ближайшее время ситуация прояснится. 

Может быть, Вы владеете более детальной информацией о намерениях москвичей?

ЦСКА изъявляет желание его выкупить, и наши службы находятся в стадии переговоров. Еще буквально 2-3 дня, и вопрос будет решен.

Возможен ли переход в «Динамо» японского полузащитника Дайсуке Мацуи, информация о котором появилась в СМИ?

Эта информация не соответствует действительности − мы не обращали внимания на этого футболиста, хотя это очень хороший футболист. Однако у нас эта позиция закрыта.

А как насчет других позиций? До закрытия трансферного окна будут ли еще какие-то изменения в составе?

Вполне возможно, что мы укомплектуемся еще одним футболистом. У нас есть еще время − закончится чемпионат мира, улягутся страсти. Есть еще одна позиция, которую мы хотели бы укрепить, поэтому мы находимся сейчас в стадии переговоров.

А что это за позиция?

Центрального полузащитника.

Кто является Вашим фаворитом на чемпионате мира?

Я по-прежнему считаю фаворитом Аргентину, и очень жаль, что в четвертьфинале ей придется играть с Германией, которая мне тоже очень нравится, и кому-то придется уступить. Но кто это будет, говорить сложно, потому что Германия тоже вызывает восхищение своей игрой.

1 июля «Динамо» отправляется на Турнир Яшина в Москву. Какое значение имеет этот турнир для подготовки команды к сезону?

Перед стартом чемпионата Украины и в еврокубках, я считаю, это будет хорошая репетиция и возможность проверить себя на хорошем уровне. Тем более, турнир будет проходить на хорошем стадионе − в Химках. Наши матчи состоятся 2 и 3 июля в 19:00 и 16:00.

Пишут, что Шевченко может не присоединиться к команде в Москве...

Шевченко будет в Москве 1 июля. Он как обычно сделал небольшую паузу, поехал в Германию посмотреть свою проблемную спину, сделал необходимые процедуры и будет в Москве вовремя.

+++

Дати та час початку матчів 2-го туру

Fpl.ua

29.06.10

Дирекція ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ затвердила дати проведення та час початку матчів 2-го туру Чемпіонату України сезону 2010/2011 рр. відносно базового дня туру.

16 липня (п'ятниця)

Металург Д. − Оболонь 19:00

17 липня (субота)

Севастополь − Металіст 16:00

Ворскла − Іллічівець 18:00

Динамо − Таврія 20:00

18 липня (неділя)

Зоря − Арсенал 16:00

Дніпро − Волинь 17:00

Металург З. − Шахтар 18:00

Кривбас − Карпати 20:00

+++
ЕВРО-2012

Євро-2012 у фокусі польських ЗМІ

Юрій Банахевич

Укрінформ

30.06.10

Упродовж минулого тижня польські ЗМІ продовжували відстежувати підготовку України і Польщі до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

З посиланням на УКРІНФОРМ Польське агентство преси (РАР) цитує слова віце-прем'єр-міністра українського уряду Бориса Колеснікова про те, що Україна виконає усі свої зобов'язання перед УЄФА щодо організації Євро-2012. «Немає жодних сумнівів, що усе обіцяне Україною УЄФА − стадіони, авіаційна інфраструктура, пасажирські термінали тощо − буде збудовано вчасно», − заявив Б.Колесніков, підсумовуючи 100 днів діяльності нового уряду. Він зауважив, що у зв'язку з підготовкою до турніру в Україні буде створено багато нових місць праці, особливо в авіаційній сфері, управлінні спортивними об'єктами. «Якщо плануємо збільшити в найближчі два роки кількість пасажирів в аеропортах на 5-6 млн, то це означає, що українці отримають додатково 20-25 тис. добре оплачуваних місць праці. Проблемою є лише забезпечення високої кваліфікації цього персоналу», − наводить слова віце-прем'єра РАР.

Польське інформагентство також акцентує увагу на тому, що український уряд прийняв рішення спростити процедуру перетину кордону у період підготовки і проведення чемпіонату − з 25 травня до 15 липня 2012 року. Розпорядження стосуватиметься насамперед працівників УЄФА, фірм, які братимуть участь у підготовці до турніру, комерційних партнерів, журналістів та інших офіційно акредитованих осіб, а також організованих груп уболівальників. Згідно з новими умовами, іноземцям не потрібно заповнювати імміграційні декларації. Передбачається також підписання угод з авіакомпаніями щодо проведення перевірки документів іноземців у місцях початку подорожі. Крім того, для пришвидшення перевірки на кордоні можливим буде проведення контролю безпосередньо під час подорожі, наприклад − у потязі чи автобусі.

Крім того, РАР інформує своїх читачів, що депутати Львівської міськради затвердили цільову програму підготовки і проведення у місті ЧЄ-2012. Її загальний кошторис становитиме 11,5 млрд грн. При цьому з держбюджету на підготовку Львова до турніру буде виділено близько 5,5 млрд грн, з місцевого бюджету − 1,8 млрд грн, а з інших джерел − понад 4,2 млрд грн. Понад 1,6 млрд грн з цих коштів буде витрачено на будівництво стадіону до Євро-2012, а близько 215 млн грн. − на реконструкцію п'яти існуючих львівських стадіонів, які використовуватимуться як тренувальні бази для учасників футбольного єврофоруму. Водночас, на будівництво і реконструкцію необхідної готельної бази у Львові та прилеглих містах заплановано витратити 3,7 млрд грн, передає РАР.

Польські ЗМІ активно висвітлювали й підготовку до чемпіонату у Польщі. РАР повідомляє, що на стадіоні PGE Arena Gdansk у столиці Поморського воєводства 24 липня планують завершити монтаж сталевих конструкцій. «Сподіваємося, що вдасться вкластись у терміни. Погода нам сприяє, тому триває активна робота на будівництві», − цитує інформагентство заступника керівника Бюро інвестицій Євро Гданськ 2012 Адама Калату.

Монтаж сталевої конструкції на спортивній арені столиці Поморського воєводства РП розпочався 2 квітня цього року. На сьогодні на стадіоні вмонтовано 24 опори, на які згодом кріпитимуться полікарбонатні листи різних відтінків бурштину. Конструкція об'єкту загалом складатиметься з 82 опор завдовжки 100 метрів й вагою 66 тонн, кожна з яких включає вертикальний і горизонтальний елементи.

Польське інформагентство повідомляє, що УЄФА оголосив конкурс на вибір оператора, який займатиметься розподілом і продажем квитків на Євро-2012. РАР нагадує, що реалізація квитків є виключною прерогативою Союзу європейських футбольних асоціацій, а їх кількість, як правило, значно менша від кількості бажаючих відвідати місця футбольних баталій.

До 2020 року економіка Польщі від проведення Євро-2012 додатково отримає 28 млрд злотих (за нинішнім курсом близько 8,5 млрд доларів США). Як повідомляє інтернет-видання Gazeta.pl, про це свідчать дані дослідження, проведеного спільно експертами Варшавської школи економіки, Лодзького та Ягеллонського університетів на замовлення відповідальної за підготовку до чемпіонату в РП спілки PL.2012. В документі зазначається, що під час турніру в червні 2012 року Польщу відвідає 820 тис. туристів, з яких половина перебуватиме в країні довше, ніж один день. Загалом шанувальники футболу витратять на той час у Польщі 845 млн злотих (понад 256 млн доларів США), однак експерти наголошують, що це незначний ефект порівняно з позитивними наслідками від проведення турніру у подальші роки. «Це відносно незначні кошти порівняно з тими, що, на наше переконання, витратять туристи в Польщі згодом до 2020 року завдяки поліпшенню туристичної привабливості країни. Загалом це буде 4 млрд злотих (понад 1,2 млрд доларів США), тобто у кілька разів більше за витрати туристів безпосередньо під час турніру», − цитує Gazeta.pl головного редактора дослідження з Варшавської школи економіки Якуба Боровського.

Водночас у дослідженні наголошується, що найбільше позитивних ефектів від проведення турніру слід очікувати у транспортній сфері. Завдяки проведенню Євро-2012 Польща пришвидшила реалізацію значної кількості інфраструктурних проектів, зокрема, йдеться про будівництво доріг і нових готелів, розбудову авіаційної інфраструктури, що приведе до створення нових робочих місць. «У 2012 році в Польщі буде на 30 тис. більше робочих місць, ніж було б без проведення чемпіонату», − пояснив Я.Боровський. На його переконання, крім видимих дивідендів, які можна виміряти, турнір принесе й інші позитивні ефекти: досвід, проектні й організаційні ноу-хау тощо.

Продовжуючи цю тему, видання Dziennik.pl зазначає, що у Польщі найбільше від організації чемпіонату виграють три воєводства, в містах яких не проводитимуться матчі ЧЄ-2012. Йдеться про Любуське, Лодзьке і Куявсько-Поморське воєводства РП, де інвестуються значні кошти в будівництво автострад А1 і А2. Регіони отримають дивіденди двічі: спочатку − під час безпосереднього будівництва доріг завдяки купівлі землі у фізичних осіб, роботі будівельних фірм тощо. Однак пік прибутків очікується згодом, коли автостради введуть в експлуатацію. Це пояснюється привабливістю районів уздовж цих важливих комунікацій, що спонукає інвесторів уже сьогодні будувати поблизу них фабрики, логістичні центри, готелі, тощо. Лише у 2012 році економіка Польщі додатково від проведення чемпіонату отримає від 5,5 до 9,5 млрд злотих (1,6-2,8 млрд доларів США), констатує Dziennik.pl.

+++

ВР изменила порядок налогообложения товаров и транспортных средств, предназначенных для Евро-2012

Ukrinform.ua

29.06.10

Верховная Рада Украины приняла Закон «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно таможенного оформления товаров, предназначенных для подготовки и проведения в Украине финальной части чемпионата Европы 2012 года по футболу». За соответствующее решение проголосовал 241 народный депутат.

Закон устанавливает правила ввоза на таможенную территорию Украины товаров и транспортных средств, предназначенных для подготовки Евро-2012 и урегулирует вопрос их льготного налогообложения.

Соответствующие изменения внесены в законы «Об организации и проведении финальной части чемпионата Европы 2012 года по футболу в Украине», «О налоге на добавленную стоимость», «О едином таможенном тарифе».

Согласно нормативному акту, до 1 сентября 2012 года налог на добавленную стоимость не будет взыскиваться во время ввоза на таможенную территорию Украины предметов под таможенным режимом импорта (реимпорта), которые освобождаются от налогообложения ввозной пошлиной согласно нормам пункта части второй статьи 19 Закона «О едином таможенном тарифе». Закон устанавливает, что УЕФА, лицо, назначенное УЕФА, или участник чемпионата (кроме сборной Украины), имеют право ввозить предметы в таможенном режиме импорта без уплаты ввозной пошлины и налога на добавленную стоимость по правилам, установленным законами «О едином таможенном тарифе» и «О налоге на добавленную стоимость». Ввоз, пересылка на таможенную территорию Украины наземных транспортных средств, которые будут использованы УЕФА во время подготовки и проведения чемпионата, будут осуществляться в таможенном режиме временного ввоза. Такое наземное транспортное средство в то же время не может использоваться с коммерческой целью для получения дохода.

Для предметов, предназначенных для подготовки и проведения Евро-2012, применяется упрощенный порядок таможенного оформления. Он состоит в пропуске через таможенную границу Украины и оформлении предметов без принятия таможенным органом решения о допущении их к перемещению через таможенную границу Украины в таможенном режиме импорта или временного ввоза, предусмотренного статьей 207 Таможенного кодекса Украины. Такие предметы могут ввозиться в этот период на территорию Украины и без предоставления документов, которые, согласно законодательству, выдаются органами государственной власти и являются предпосылкой для осуществления таможенного контроля и таможенного оформления таких товаров. В частности, документов, которые подтверждают проведение санитарно-эпидемиологического, фитосанитарного, радиологического, экологического и других видов контроля, а также сертификатов происхождения, качества, соответствия, различного рода разрешений, свидетельств, удостоверений, лицензий, заключений и других решений уполномоченных органов государственной власти.

Закон вступит в силу со дня его опубликования и будет действовать до 1 сентября 2012 года.

+++

Александр Макагон: если у Харькова отнимут Евро-2012, от этого пострадает больше людей, чем от вырубки 500 деревьев

Most-kharkov.info

29.06.10

«Я люблю природу, я практически вырос в парке им. Горького. Но меня и моих учеников волнует то, что из-за некоторых политиков и представителей общественных организаций Харьков может быть отстранен от участия в проведении ЕВРО-2012. А это означает, что мы обманем надежды наших детей на то, чтобы их родной город станет еще лучше, красивее, культурнее и современнее», − заявил сегодня на пресс-конференции в ИА «МОСТ-Харьков» директор Авторской школы Бойко Александр Макагон.

По его словам, «в прошлом году, когда харьковчане боролись за право проведения ЕВРО-2012 в своем родном городе, наши ученики написали письма Мишелю Платини, президенту УЕФА. Дети говорили о том, что хорошего для Харькова они видят в проведении у нас матчей ЕВРО-2012. И господин Платини прислал нам ответ, в котором написал, что ему очень приятно, что в Харькове есть такие неравнодушные дети». Макагон высказал опасения, что многочисленные обращения с критикой действующей власти и ситуации в Лесопарке могут привести к тому, что Харьков будет исключен из числа городов, принимающих Евро-2012.

Директор школы призвал «не выносить сор из избы! Ведь конфликт вокруг дороги − это просто удовлетворение чьих-то политических амбиций и конфликт именно политических группировок». Макагон сообщил, что «каждый из учеников нашей школы, а это около 500 человек, высадит по 1 дереву и тем самым восстановить вынужденную потерю нашего парка».

+++

Львовская обл. в 2010 г. намерена привлечь инвестиции в 6,4 млрд грн на подготовку к Евро-2012

Rbc.ua

29.06.10

Львовская обл. в 2010 г. намерена привлечь инвестиции в 6,4 млрд грн на подготовку к Евро-2012. Решение об этом принято на сессии Львовского областного совета, передает корреспондент РБК-Украина. В том числе, 4,0 млрд грн область планирует получить из государственного бюджета, 0,4 млрд грн выделить из местных бюджетов и 2 млрд грн получить от частных инвесторов.

Также Львовский облсовет решил обеспечить соблюдение графиков подготовки объектов Евро-2012 соответственно требованиям УЕФА. Также область будет в 2010 г. вести мониторинг графиков соблюдения строительных работ к Евро-2012 заниматься подготовкой аналитических материалов и отчетов для направления исполкому УЕФА и в центральные органы власти.

+++

Украина и Австрия введут «единый билет» на Евро-2012

Mignews.com.ua

30.06.10

Переговоры с представителями Федерального министерства транспорта, инноваций и технологий Республики Австрия и Транспортной и тарифной ассоциации Восточного региона продлятся до 30 июня. Во время переговоров стороны определят возможные направления сотрудничества по введению в Украине системы единого комплексного билета в рамках подготовки к чемпионату Европы по футболу 2012 года. Об этом во вторник, 29 июня, сообщили в пресс-службе ведомства.

Находящуюся в Вене украинскую делегацию возглавляет первый заместитель министра транспорта и связи Украины Владимир Корниенко, сообщает ИМК.

Напомним, 15 июля 2008 года Министерство транспорта и связи Украины и Федеральное министерство транспорта, инноваций и технологий Республики Австрия подписали Соглашение о сотрудничестве в области транспортной инфраструктуры и обмена технологиями.

Договоренности о сотрудничестве были достигнуты также 24 марта во время II заседания совместной украинско-австрийской рабочей группы по вопросам сотрудничества в области транспортной инфраструктуры и обмена технологиями.

+++

Пріоритет Львівщини − туризм до і після Євро-2012

Ukrinform.ua

29.06.10

У структурі Львівської облдержадміністрації діятиме організаційний підрозділ, який відповідатиме за туризм. У контексті проведення Євро-2012 в Україні та Львові зокрема питання відпочинку гостей і максимальної вигоди міста від цієї індустрії є надзвичайно актуальним.

«Якщо пріоритет розвитку області − туризм, то це має бути відображено в структурі Львівської ОДА», − сказав голова ЛОДА Василь Горбаль. Його заступник Володимир Бойко повідомив про те, що зараз розробляється концепція цього підрозділу. «Справа в тому, що наразі туризмом області у Львівській ОДА займається два управління − економіки та культури. А Василь Михайлович планує все об'єднати в одну потужну структуру», − пояснив пан Бойко необхідність створення окремої структури.

Вже наступного тижня обласна влада визначиться у питаннях структурного наповнення та кадрів даного підрозділу. Начальник відділу туризму Львівської ОДА Андріан Кліщ також підтримує створення такої структури у Львівській області. «Нам потрібно об'єднати всі ланки туризму і разом готуватися до Євро-2012. В комплексі це робити набагато легше. Бо зараз ми маємо таку ситуацію, що промоцією займається відділ туризму, а готелями, курортами − управління економіки. І це неправильно», − додав він ще один аргумент на користь об'єднання зусиль.

+++

У УЕФА нет требований к донецким парковкам

Novosti.dn.ua

29.06.10

У УЕФА пока нет требований к Донецку относительно городских парковок. Об этом сегодня на пресс-конференции сообщил Донецкий городской голова Александр Лукьянченко.

«Пока нет требований. Будут − я вам сообщу. В составе плана мобильности есть раздел  автопарковки, когда будет план мобильности составлен и полностью утвержден, я вас проинформирую», − заявил мэр.

На вопрос корреспондента НОВОСТИ.dn.ua чем вызван выход коммунального предприятия «Донецк Автопарковка» из состава учредителей ООО «Донецкавтопарковка» и вхождении в состав учредителей ООО «Донавтопарковка», присутствующий на пресс-конференции руководитель управления по связям с общественностью Донецкого горсовета Максим Ровинский  заявил, что этот вопрос касается хозяйственной деятельности предприятий.

«Давайте я вас сегодня сведу с руководителем, чтобы он вам объяснил, это чисто хозяйственные вопросы», -сказал он.

После пресс-конференции Ровинский пообещал в течение нескольких дней организовать встречу с руководителем КП «Донецк Автопарковка», который сможет дать ответы относительно всех аспектов функционирования предприятия.

+++

Стадіон «Металіст» буде введено в експлуатацію вже у вересні цього року

  

Віта Дубовик

Укрінформ

30.0.610

Стадіон «Металіст» буде введено в експлуатацію вже у вересні цього року. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, такий термін усунення всіх недоліків та зауважень експертів УЄФА визначено міською цільовою програмою підготовки до Євро-2012.

  

Нагадаємо, урочисте відкриття оновленої спортивної арени пройшло 5 грудня 2009 року. Але усунення дрібних недоліків та вдосконалення інфраструктури тривають й досі. Нещодавно на полі було покладено нове покриття. Зараз повним ходом ведуться роботи по створенню додаткових евакуаційних виходів на північній і східній трибунах.

  

Також цільовою програмою передбачається розробка карт-схем розвитку території по периметру стадіону «Металіст», придбання обладнання для встановлення огорожі біля стадіону (для огородження зони доступності для людей з квитками).

  

Усі роботи мають бути закінчені не пізніше вересня поточного року. І хоча стадіон ще знаходиться на стадії вдосконалення, вже зараз організація роботи ОСК «Металіст» отримує схвальні відгуки експертів УЄФА. Під час останнього «site visit» на стадіон робочої групи з УЄФА і TEAM marketing, член групи Ніколас Маршалл зазначив: «Ми переглядали кілька матчів «Металіста» і збірної України на відео, і розуміли, що стадіон, фактично, без проблем приймає матчі подібного рівня. Так що, можна сказати, що багато чого залишилося на незмінному, високому рівні, а щось змінилося згідно вимог УЄФА до ЄВРО-2012 − і це не може не радувати». 

  

Окрім технічної підготовки спортивного комплексу, приділяється чимало уваги і професіоналізму обслуговуючого персоналу. «Ми були вражені тим рівнем підготовки, який продемонстрував ваш клуб. На більшості позицій зайняті молоді, амбітні люди, кожен чітко знає свої обов'язки і професійно з ними справляється. Ми були приємно здивовані тим, як оперативно відповідали на наші запитання і реагували на наші зауваження. Квиткова програма, маркетинг, сек'юриті, стюарди та багато іншого − по кожному з напрямків ми поспілкувалися з відповідними службами і були повністю задоволені тим рівнем підготовки, що був продемонстрований», − зазначив Ніколас Маршалл.

+++

Підписатися на новини