Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ФУТБОЛ

 

 

Почему Премьер-лига нарушает свой Регламент?

Terrikon.dn.ua

23.06.10

До старта XX чемпионата Украины осталось 17 дней, а до сих пор не известно расписание первого тура. Согласно принятого украинской Премьер-лигой и утвержденного ФФУ Регламенту соревнований, УПЛ обязана не позже, чем за три недели сообщать клубам даты и время начала матчей.

Напомним, что базовым днем первого тура является 10 июля, но некоторые поединки состоятся еще в пятницу, 9 июля и таким образом Премьер-лига оставляет клубам на организационные вопросы еще меньше времени.

+++

Львів виборов право проведення основного раунду кубка УЄФА з футзалу

Марта Іванишин

City-adm.lviv.ua

23.06.10

До Львова приїдуть найсильніші. Україна і Львів вперше отримала право приймати в себе основний раунд Кубка УЄФА. Подія відбуватиметься з 25 вересня по 3 жовтня 2010 року. Таке досягнення стало можливим завдяки тому, що львівська команда «Тайм» змогла вийти в основний раунд Кубка УЄФА.

«Приємна новина, що УЄФА прийняло рішення провести восени цього року кубок УЄФА з міні-футболу. Ми маємо у Львові команду переможців «Тайм», яка виграла і кубок України, і чемпіонат України. Це ще один вияв довіри до міста, що у нас буде проходити такий кубок», − зауважив міський голова Львова Андрій Садовий.

+++

Український прапорець на Євро-2010 (U-19)

Ffu.org.ua

23.06.10

Комітет арбітрів ФФУ та Асоціація футбольних арбітрів України отримали від УЄФА повідомлення щодо призначень вітчизняних рефері на міжнародні поєдинки.

Ліга Європи для Мосейчука та Шандора

Зокрема, 8 липня дві українські бригади обслуговуватимуть матчі-відповіді першого кваліфікаційного раунду Ліги Європи УЄФА. В Естонії Юрій Мосейчук розсудить поєдинок місцевої «Флори» з тбіліським «Динамо». Рефері з Чернівців у цій зустрічі допомагатимуть асистенти Микола Левко та Сергій Беккер, а роль четвертого арбітра виконуватиме Юрій Грисьо. Водночас, львів’янин Андрій Шандор виведе на поле в столиці Македонії − Скоп’є − місцевий «Металург» та азербайджанський «Карабах». Асистуватимуть йому лайнсмени Віталій Пономарьов і Віктор Кравченко. Резервний рефері − Юрій Можаровський.

Годулян − до Фарер, Даньковський − до Чехії

Одесит Віталій Годулян разом із асистентами Ігорем Бицкалом, Миколою Левком та четвертим арбітром Ігорем Іщенком 11 серпня розсудять відбірний поєдинок Євро-2011 серед молодіжних збірних Фарерських островів та Андорри. Того ж дня киянин Сергій Даньковський, якому допомагатимуть Євген Халамендик та Олег Плужник, розсудить товариську зустріч між національними командами Чехії та Латвії.

Сінгапурське відрядження Монзуль

У французький Кан вирушить киянин Олександр Якименко, який з 15 по 31 липня в ролі асистента обслуговуватиме матчі фінальної стадії чемпіонату Європи серед юнаків до 19 років. А ось харків’янка Катерина Монзуль на початку серпня відвідає Сінгапур, де судитиме двобої молодіжного олімпійського турніру. Окрім того, Даньковського та Халамендика запрошено на кваліфікаційний раунд континентальної першості серед 17-річних, котрий відбудеться в Хорватії з 26 вересня по 3 жовтня. До Австрії вирушать Віктор Швецов та Олександр Войтюк, які з 7 по 14 жовтня працюватимуть на відбірному раунді Євро-2011 серед 19-річних футболістів.

Пляжний футбол під наглядом Іванова

Окрім того, киянин Петро Іванов з 24 по 28 червня у французькому Марселі обслуговуватиме матчі Європейської ліги пляжного футболу, а з 9 по 19 липня працюватиме в італійському Бібіоне на кваліфікаційному етапі ЧС-2011 з пляжного футболу.

+++
ЕВРО-2012

Чаша львівського стадіону готова на 30% − міська рада

 

Galinfo.com.ua

23.06.10

 

Рівень готовності чаші стадіону до Євро-2012 у Львові становить 30%. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

За інформацією ЛМР, перекриття 1-го ярусу збірного залізобетону − виконано на 75%. На 95% завершено будівництво ригелів на першому ярусі, в тому числі 90% ригелів західної трибуни.

 

На південній трибуні стадіону розпочався монтаж бетонних конструкцій посадових рядів − так званих «складок». До кінця цього місяця будівельники планують завершити встановлення першого і другого ряду складок на першому ярусі.

 

Робота з монтування складок триватиме до середини листопада цього року. До кінця літа будівельники закінчать монтаж складок на першому рівні стадіону. Всього при будівництві планується змонтувати близько 100 триступеневих складок.

 

Водночас продовжуються роботи на другому ярусі стадіону, де уже зведено більшість із колон на північній, південній та східній трибунах. Повністю заармовано та забетоновано 29 колон (по 11 на півдні та півночі, а також 7 на сході) ще 15 колон знаходяться у роботі. Загалом роботи по встановленню колон на другому ярусі виконані на 65%.

 

+++

Ярославский потратил на Евро-2012 2 миллиарда

Most-kharkov.info

23.06.10

Президент группы DCH Александр Ярославский вложил в подготовку к Чемпионату Европы 2012 года более 2 миллиардов гривень.

Как передает корреспондент ИА «МОСТ-Харьков», об этом он заявил сегодня на пресс-конференции, посвященной 20-летию УкрСибБанка.

«Я открою вам секрет: УкрСибБанк морально поддерживает меня в моих инвестициях. Это немало, я вам скажу. То есть УкрСибБанк не участвует как банк в инвестициях в подготовку Харькова к Евро-2012, это мои личные вложения как частного лица», − сказал Ярославский журналистам.

Отвечая на вопрос «Почему УкрСибБанк не инвестирует в подготовку Харькова к ЧЕ-2012?», Ярославский отметил: «Нет, это никак не связано с кризисом. Просто вы видите, что в УкрСибБанке есть два мощных партнера. BNP Paribas в год зарабатывает 6 миллиардов евро, а мы (группа DCH) за неполных два года вложили в подготовку к Евро-2012 свыше 2 миллиардов гривень. То есть это говорит о том, что нам по плечу такие цифры. Конечно, лучше заработать 6 млрд. евро… но и вложить 2 млрд. грн. в родной город − это тоже неплохо».

Он уточнил, что эти 2 млрд. потрачены на стадион «Металлист» и реконструкцию дорог вокруг стадиона, «Международный аэропорт Харьков», тренировочную базу в поселке Высокий, детскую футбольную академию и гостиницу (сейчас строится рядом с площадью Свободы).

Ярославский также добавил, что «всегда верил в УкрСибБанк». «Ни когда был страшный банковский кризис в 1998 году, ни в 2008 году я не продал свои акции в банке. Я вам скажу, что хранить деньги буду только в УкрСибБанке. Я уверен, что он всегда будет надежен».

+++

 

УЕФА не нравится Харьков

 

Ura-inform.com

23.06.10

 

Глава Местного Местного организационного комитета турнира УЕФА «Евро-2012 Украина» Маркиян Лубкивский написал властям Харькова письмо, в котором излагаются проблемы в подготовке города и области к проведению финальной части турнира. Письмо адресовано губернатору Харьковской области Михаилу Добкину и секретарю Харьковского горсовета Геннадию Кернесу.

 

Особое внимание харьковских властей Лубкивский акцентирует на состояние улиц города, в частности, дорожных сетей. Кроме того, он просит местное руководство сконцентрироваться на проблемах управления городским движением. Третий вопрос, затрагивающийся в документе, это ситуация с подготовкой тренировочных баз.

 

Напомним, что в данное время требованиям УЕФА отвечает только тренировочная база футбольного клуба «Металлист» в поселке Высокий. Предложить дополнительные площадки для тренировок команд-участниц Евро-2012 Харьков должен был еще в прошлом году. «В данный момент для Харьковского региона предложено только два базовых лагеря для команд, а именно: база ФК «Металлист» и стадион ФК «Ворскла» в г. Полтава. Согласно требованиям УЕФА, каждый город должен обеспечить два трансфертных тренировочных поля. На данный момент ни один из предложенных стадионов − «Динамо» и «Гелиос-Арена» − не отвечает требованиям УЕФА и не может быть использован без проведения срочной реконструкции объектов», − говорится в письме Лубкивского.

 

Руководитель местного оргкомитета Евро-2012 также напомнил о необходимости контролировать реализацию всех проектов строительства и реконструкции отелей. Он подчеркнул, что именно от этих проектов зависит обеспечение требований УЕФА по размещению. Кроме того, Лубкивский акцентировал внимание харьковских властей о недопустимости несанкционированного использования официальной символики чемпионата, так как это «негативно влияет на имидж принимающего города и Украины в целом».

 

+++

У Львові дороги до «Євро-2012» роблять в борг

 

Galinfo.com.ua

23.06.10

 

У Львові дороги до «Євро-2012» роблять в борг. Про це повідомив сьогодні. 23 червня, під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

 

За його словами, на ремонт доріг у місті цього року держава має виділити 200 млн. гривень, та наразі кошти не надійшли. «Ми маємо вже червень, а кошти від держави ще не поступили. Наразі ми робимо дороги силами міста, в борг, адже підрядники нам довіряють. Ми маємо надію, що кошти невдовзі поступлять», − зазначив Андрій Садовий.

 

+++

 

После окончательной реконструкции количество мест на стадионе «Металлист» уменьшится почти на пять тысяч

 

Sq.com.ua

23.06.10

 

Согласно новому титулу реконструкции ОСК «Металлист» (Харьков), чистая вместительность стадиона во время проведения матчей Евро-2012 составит 35 тыс. 577 человек. Общая вместительность стадиона «Металлист» после окончательной реконструкции составит 38 тыс. 685 чел. Об этом говорится в новой Городской целевой программе подготовки и проведения в Украине финальной части чемпионата Европы 2012 г. по футболу, которая была утверждена 23 июня на сессии Харьковского горсовета.

 

В тексте новой целевой программы говорится, что «новым проектом реконструкции учитываются все замечания экспертов УЕФА относительно использования минимальных стандартов по безопасности на стадионе «Металлист». При этом будет изменено количество мест на стадионе. Кроме количества зрительских мест, на стадионе изменится количество комментаторских мест, их станет больше на 160 (с 80 до 240).

 

+++

 

Комендантов общежитий выгонят к Евро-2012

 

Bagnet.org

23.06.10

 

Обслуживать болельщиков, приехавших на чемпионат, будут сами студенты после специальной подготовки

 

Комендантов, которые сейчас работают в студенческих общежитиях, нужно отстранить от возможного обслуживания болельщиков Евро-2012. Как заявил президент Ассоциации малых отелей и апартаментов Украины Дмитрий Заруба, это обычная практика расселять фанатов футбольных чемпионатов по различным общежитиям и не большим хостелам.

 

«Во время футбольных турниров заполняется все, что только можно − гости живут и в отелях, и в общежитиях, и в палаточных городках. Но в нашем случае стоит вопрос о том, как подготовят эти самые общежития. Мы будем не просто выделять нашим гостям койку, а предоставлять им полноценную гостиничную услугу», − рассказал Дмитрий Васильевич.

 

Помимо матча турист захочет и определенную культурную программу. Поэтому нужен квалифицированный персонал, который сможет его проконсультировать куда ему можно пойти и отдохнуть. К тому же, этот персонал должен уметь правильно застелить кровать, убрать номер.

 

« Я считаю, что всех комендантов старше 40 лет вообще нужно отстранить от обслуживания туристов на протяжении Евро-2012. Эти люди не знают как их правильно принимать, − утверждает г-н Заруба.

 

Вместо них эксперт предлагает самих же студентов обучить за полгода правильному сервису и предоставлению консультаций гостям.

 

+++

 

Львів досі не отримав 200 млн грн з Києва на ремонт доріг

 

Zaxid.net

23.06.10

 

Державні кошти на ремонт доріг у Львові ще досі не надійшли. Згідно з програмою підготовки до Євро-2012, йдеться про суму 200 млн грн, − повідомив 23 червня міський голова Львова Андрій Садовий.

 

«Як бачимо, червень закінчується, а коштів немає. Наразі проводимо роботи в борг, підприємства, що їх виконують, нам довіряють», − каже міський голова.

 

Зокрема, з його слів, з липня заплановано почати ремонт вулиці Стрийської та Сахарова.

 

Як інформував раніше Андрій Садовий, цього року Львів запланував «великі об’єми робіт з ремонту доріг, і за кошти ЄБРР, і за кошти з держбюджету». Так, уже в травні розпочався ремонт другої частини вул. Кульпарківської − до вул. Садової (частину робіт ту було проведено 2009 року), вул. Стрийську − до Монументу Слави.

 

«Якщо місто отримає цього року з державного бюджету 200 млн грн на дороги, то 2010 року ми ремонтуватимемо такі магістральні вулиці, як вул. Хмельницького, вул. Городоцька та ряд інших вулиць на в’їздах у місто. У 2010-1012 роках ми справді плануємо зробити дуже великі об’єми робіт по дорогах», − сказав міський голова.

 

+++

 

К Евро-2012 в Харькове подготовят 3 фан-зоны

 

Kharkiv.proua.com

23.06.10

 

В Харькове для болельщиков, которые не смогут попасть на стадион во время матчей Евро-2012, подготовят 3 фан-зоны. Об этом говорится в новой целевой программе подготовки Харькова к Евро-2012, передает корреспондент Харьков.proUA.com.

 

Центральная фан-зона разместится в центре города на площади Свободы и сможет вместить 100 тыс. человек. На главной фан-зоне разместят 9 больших мультимедийных экрана для просмотра матчей.

 

Еще 2 фан-зоны будут созданы на проспекте Маршала Жукова возле Дворца спорта и на проспекте Тракторостроителей в парке Победы.

 

В каждой из этих фан-зон установят 2 больших экрана, а также сцены для проведения концертов.

 

Кроме того, Харьков разработал концепцию развития фан-зон. Сейчас она находится на согласовании в УЕФА.

 

+++

 

В Донецке аэровокзал спроектирован украинскими специалистами       

 

Komitet12.org.ua

23.06.10

 

В Донецке аэровокзал спроектирован украинскими специалистами Генподрядчик строительства нового терминала донецкого аэропорта готов завершить возведение здания осенью текущего года и перейти к отделочным работам.

 

Об этом рассказал руководитель проекта по строительству терминала и инженерного обеспечения аэровокзального комплекса Игорь Беляев (ФПГ «Альтком»), сообщает пресс-служба компании.

 

Стоит отметить, что проектирование терминала передано украинским специалистам −  компании ООО «Среда», руководитель его является Виктор Романчиков. Финансирование позволяет вести работы в графике.

 

И. Беляев также отметил, что сегодня на стройплощадке работает до 200 человек. Занято большое количество техники, в том числе − 4 башенных крана «Liebherr» и 4 самоходных крана, что вполне достаточно для производства работ.

 

Кроме того, задействовано 15 единиц землеройной техники. Есть уже предварительные договоренности на поставку фасадной системы, прорабатываются договора на поставку кровли.

 

+++
Региональные печатные СМИ

ФУТБОЛ

ФРАНЦУЗИ − ЧЕМПІОНИ! АЛЕ ПО СКАНДАЛАХ...

Петро Пас

Волинь (Волинська область)

23.06.10

Не грою, а своєю скандальною поведінкою за межами поля прославився на полях Південно-Африканської Республіки віце-чемпіон світу − збірна Франції

     

   Останнє повідомлення з табору «галльських півнів»: збірна Франції відмовилася від тренувань у знак протесту проти відрахування 31-річного форварда Ніколя Анелька з національної команди. І це напередодні заключного матчу групового етапу проти ПАР, крупна перемога в якому ще залишає за командою «трикольорових» мініатюрні шанси на продовження боротьби на нинішньому чемпіонаті світу. Але, видно, французи не вірять, що мексиканці у сьогоднішньому матчі не домовляться з уругвайцями про таку бажану обом американським збірним нічию.

   «Щоб показати свою незгоду із рішенням федерації, всі гравці відмовилися брати участь у тренуванні», − йдеться в офіційній заяві французьких футболістів. Гравці, як і належить, прибули на тренування, але перед початком заняття капітан Патріс Евра вручив прес-аташе команди цю заяву. Коли ж після цього Евра побачив, що тренер із фізпідготовки Роберт Дюверн розставляє тренувальні «фішки», ледь не побився з ним.

   Провідна французька спортивна газета «L'Equipe» взагалі стверджує, що конфлікт у команді настільки розпалився, що днями в літаку з'ясовували стосунки між собою за допомогою кулаків гравці «Баварії» і «Бордо» Рібері і Гюркуфф. Саме «L'Equipe» й розпочала свій номер із вульгарних слів Анелька на адресу головного тренера збірної Раймона Доменека у перерві матчу з Мексикою, через які форварда не тільки замінили, а й вигнали зі збірної. Як ви розумієте, Ніколя під час суперечки послав наставника не квіточки збирати...

   Але знаєте, що вчора найбільше тривожило капітана французів Патріса Евра? Не сьогоднішня гра, а хто розповів про перепалку Анелька з тренером в роздягальні журналістам!

   − Для мене проблема − не Анелька, а зрадник-стукач, який затесався серед нас. Він хоче зла збірній, його треба негайно знайти і вигнати з команди.

   Тут уже не витримали нерви у багаторічного начальника збірної Франції Жана-Луї Валентена.

   − Молоді люди ганьблять Францію, федерацію, команду і самих себе. Вони не хочуть тренуватись. Це недопустимо. Це вище моїх сил. Мені образливо і неприємно це все, тому я подаю у відставку.

   Відомо ж, «коли в товаришів на згоду не іде, на лад їх діло не піде, і з нього вийде вже не діло − тільки мука». Але боюсь, що французи не читали байок Крилова. Тому й у них така гра...

   ТАБЛО ЧЕМПІОНАТУ

   Матч № 22. Група С. Словенія − США − 2:2 (1:0 − Бірса, 13; 2:0 − Любіянкіч, 42; 1:2 − Донован, 48; 2:2 − Бредлі, 82).

   Словенці не дотерпіли якихось 10 хвилин. Саме стільки відділяло їх від того, щоб стати першою командою на турнірі, яка вийшла в 1/8 фіналу. Хоча і підсумковій нічиїй, незважаючи навіть на те, що вели по ходу матчу − 2:0, словенці мають радіти. Адже на 86-ій хвилині американці забили їм ще й третій гол, проте головний арбітр Кулібалі з Малі свиснув, що було порушення правил в атаці. Численні відеоповтори також не побачили стовідсоткового фолу. Тому можна зрозуміти розчарування найкращого гравця матчу, півзахисника збірної США Лендона Донована:

   − Я шокований. Не знаю, чому відмінили останній гол. Арбітр не пояснив свого рішення − він украв у нас гол.

   Матч № 23. Група С. Англія − Алжир − 0:0.

   За день до цього матчу англійська преса і уболівальники тішились невдачі збірної Франції і посилали через Ла-Манш злорадні посмішки. Через добу і на Туманному Альбіоні схопились за голови від гри своєї національної команди. Беззубі «Три леви» − це одне з найменш образливих епітетів, якими після другого поєдинку в ПАР нагородили команду Фабіо Капелло. Преса і уболівальники пригадали тренеру його зарплатню (8,8 мільйона євро у рік) і почали вимагати повернути мільйони, раз не може навести лад у команді, яка складена із зірок першої світової величини. Італійський спеціаліст, якому у день провального матчу з Алжиром виповнилося 64 роки, і сам розводив руками на післяматчевій прес-конференції:

   − Це не та збірна Англії, яку я знаю. Після гри я сказав хлопцям, що це був найгірший футбол у їхньому виконанні. Але, на щастя, у нас ще є один матч проти збірної Словенії. Тож я залишаюся впевненим у своїй команді.

   ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ГРУПИ С

   № Збірна І В Н П З:П О

   1.Словенія 2 1 1 0 3:2 4

   2.США 2 0 2 0 3:3 2

   3.Англія 2 0 2 0 1:1 2

   4.Алжир 2 0 1 1 0:1 1

   Матч № 25. Група D. Гана − Австралія − 1:1 (0:1 − Хольман, 11; 1:1 − Гьян, 25, з пенальті).

   Матч-приклад, як треба лягати кістьми заради своєї країни. Збірна Австралії, за яку виступає уродженець України Микита Рукавиця і яку надихає знаменитий актор Джон Траволта, граючи майже півтора тайму у меншості, зуміла звести унічию поєдинок із збірною Гани і зберегла за собою теоретичні шанси на вихід із групи.

   − Мої підопічні боролись і будуть боротися до останнього і викладуться на всі 100 відсотків. Я можу ними лише гордитися, − заявив після матчу голландський наставник «кенгурят» Пім Вербек.

   Щоб потрапити в плей-оф раунд, австралійцям в заключному турі треба перегравати команду Сербії, яка, хоч і поступилась у першому турі команді Гани − 0:1, зате змогла сповна реабілітуватись, сенсаційно перемігши Німеччину − 1:0.

   ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ГРУПИ D

   № Збірна І В Н П З:П О

   1.Гана 2 1 1 0 2:1 4

   2.Німеччина 2 1 0 1 4:1 3

   3.Сербія 2 1 0 1 1:1 3

   4.Австралія 2 0 1 1 1:5 1

   Матч № 24. Група Е. Голландія − Японія − 1:0 (Снайдер, 53).

   «Летючі голландці», здобувши другу поспіль перемогу, не лише першими зі всіх збірних забронювали за собою місце в 1/8 фіналу, а й підтримали футбольне реноме Європи.

   − Ми могли б грати краще, але не можу сказати, що я незадоволений 6 очками в 2 матчах і тим, що ми не пропустили жодного голу. Ми приїхали сюди, щоб стати чемпіонами світу. Наша мета − головний приз, − не приховує своїх амбітних планів головний тренер «помаранчевих» Берт ван Марвейк.

   Матч № 26. Група Е. Камерун − Данія − 1:2 (1:0 − Ето'О, 10; 1:1 − Бендтнер, 33; 1:2 − Роммедаль, 61).

   Збірна Данії змогла не тільки зупинити, а й перетворити камерунських «Левів» на кошенят і відправити їх додому. Команда Самюеля Ето'О стала першою, яка після двох матчів втратила усі шанси на продовження боротьби на чемпіонаті світу-2010.

   − Звичайно, ми мріяли пройти якомога далі на цьому мундіалі. Але не вийшло. Проте я зробив все, що міг, − із сумом заявив після фінального свистка зірковий нападник збірної Камеруну та італійського «Інтера».

   Незважаючи на перемогу, у головного тренера збірної Данії Мортена Ольсена залишилось після гри чимало претензій до своїх гравців.

   − Ми допустили забагато школярських помилок. Не маємо права цього робити на такому турнірі. Тому я незадоволений нашою грою. Звичайно, я дякую хлопцям за те, що вони сьогодні бились на полі. Але потрібно ще й показувати якісний футбол, а не тільки боротись, щоб на щось розраховувати на цьому чемпіонаті.

   ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ГРУПИ Е

   № Збірна І В Н П З:П О

   1.Голландія 2 2 0 0 3:0 6

   2.Японія 2 1 0 1 1:1 3

   3.Данія 2 1 0 1 2:3 3

   4.Камерун 2 0 0 2 1:3 0

   Матч № 27. Група F. Словаччина − Парагвай − 0:2 (0:1 − Вера, 27; 0:2 − Ріверос, 86).

   «Я від баби утік, я від діда утік, і від тебе втечу...». Збірна Парагваю схожа на казкового Колобка, яка поки що успішно крокує на чемпіонаті світу. А як інакше має робити команда, яка у відборі до ПАР перемагала Аргентину і Бразилію, а вже на нинішньому мундіалі розписали «мирову» із діючими чемпіонами світу − збірною Італії?! Черговою жертвою Парагваю стала Словаччина, якій південноамериканці забили два голи. І це при тому, що свої стрілецькі можливості на цьому чемпіонаті взагалі ще не проявляли форварди команди, а вони, за словами наставника парагвайців, 47-річного Херардо Мартіно, найсильніші за всі часи в команді.

   − У Парагваю ніколи не було такої кількості сильних нападаючих, як зараз. Тобто, вони і раніше були хороші, але зараз у нас одразу є Вальдес, Санта Крус, Кардосо і Барріос! Це найсильніша лінія нападу, яка будь-коли була у нашій національній команді. Сподіваюся, ми зможемо показати на чемпіонаті світу найкращий результат для збірної Парагваю за всю історію.

   А найвище досягнення парагвайців на мундіалях, нагадаємо, вихід в 1/8 фіналу, куди команда тричі вже потрапляла.

   Матч № 28. Група F. Італія − Нова Зеландія − 1:1 (0:1 − Смелц, 7; 1:1 − Яквінта, 29, з пенальті).

   Нікому не відома «дика» збірна Нової Зеландії, про яку ми знаємо, що вона перед матчем виконує войовничий танок племені маорі «Хака», не просто дала бій діючим чемпіонам світу, а й змусила королів підписати «мирний договір».

   − Це просто сором для нас. Нова Зеландія чудово грала у захисті і була першою у всіх моментах у повітрі, − визнав після гри автор голу з пенальті у складі італійців Віченцо Яквінта. До речі, одинадцятиметровий, на думку спеціалістів, арбітр просто подарував італійцям. Чи забили б вони з гри − це ще питання.

   Цікава статистика: збірна Італії уже двічі розпочинала чемпіонат світу з двох нічиїх. У 1982 році «макаронники» зіграли внічию усі три перші матчі, але при цьому ухитрилися завоювати Кубок світу, а у 1986 році їм вдалося лише вийти в плей-оф.

   ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ГРУПИ F

   № Збірна І В Н П З:П О

   1.Парагвай 2 1 1 0 3:1 4

   2.Італія 2 0 2 0 2:2 2

   3.Нова Зеландія 2 0 2 0 2:2 2

   4.Словаччина 2 0 1 1 1:3 1

   Матч № 29. Група G. Бразилія − Кот-д'Івуар − 3:1 (1:0 − Фабіано, 25; 2:0 − Фабіано, 50; 3:0 − Елано, 62; 3:1 − Дрогба, 79).

   Після цього матчу багато світових ЗМІ вийшли із заголовком-запитанням: «Хто може обіграти збірну Бразилії?». А підзаголовком була відповідь: «Хіба що аргентинці, якщо піде у них гра, адже у Дунги не команда, а якась машина!».

   Тим не менше головний тренер збірної Кот-д'Івуару швед Свен-Горан Ерікссон у поразці звинуватив не своїх гравців, а французького арбітра Ланнуа. Мовляв, усе зламав другий гол, коли суддя заплющив очі на те, як бразильський форвард Луїc Фабіано підіграв собі рукою.

   − Цей гол не можна було зараховувати. Вони отримали один безплатний гол. М'яч, який зробив рахунок 0:2, змінив усе. Фабіано зіграв рукою. Причому, не один раз, а двічі!

   Слабкою втіхою для івуарійських «слонів» стало те, що гол, який забив їхній найзірковіший форвард Дідьє Дрогба, − став першим в історії чемпіонатів світу «африканським» голом у ворота збірної Бразилії.

   Матч № 30. Група G. Португалія − КНДР − 7:0 (1:0 − Рауль Мейрелеш, 28; 2:0 − Сімау, 53; 3:0 − Угу, 56; 4:0 − Тіагу, 60; 5:0 − Лієдсон, 81; 6:0 − Роналду, 87; 7:0 − Тіагу, 89).

   Уявляєте, окрилена непоганою грою своєї команди в стартовому матчі проти Бразилії влада Північної Кореї вчора вперше в історії вирішила показати у прямому ефірі гру із чемпіонату світу. Підозрюю, що це було вперше і востаннє. Адже такого фіаско, яке зазнали футболісти КНДР від «європейських бразильців» − команди Португалії, і ворогу не побажаєш.

   Щоправда, поразка 0:7 − не найбільша на чемпіонатах світу. Найкрупніший рахунок на мундіалях − 10:1 − так Угорщина каменя на камені не залишила від Сальвадора у 1982 році. Двічі команди вигравали й по 9:0 − Угорщина в Південної Кореї на ЧС-1954 і Югославія в Заїру у 1974 році.

   ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ГРУПИ G

   № Збірна І В Н П З:П О

   1.Бразилія 2 2 0 0 5:2 6

   2.Португалія 2 1 1 0 7:0 4

   3.Кот-д'Івуар 2 0 1 1 1:3 1

   4.КНДР 2 0 0 2 1:9 0.

  

+++
ЕВРО-2012

Скандально дорогий стадіон

Олександр Сирцов

Львівська газета (Львівська область)

23.06.10

Стадіон до Євро-2012 на вулиці Стрийській знову опинився в центрі скандальної хроніки − суттєво зросла вартість будівництва. Причому, якщо раніше, за прогнозами заступника міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолія Беркута, йшлося про подорожчання на третину, то в підсумку кошторис “потов­стішав” удвічі.

Прогнозний обсяг фінансування спорудження євроарени у Львові становить 1,649 млрд. грн. Ці дані наведено в додатку до Державної цільової програми з підготовки до Євро-2012, що її затвердив Кабінет Міністрів 14 квітня 2010 року, пише proua.com. Якщо конкретніше, то Кабмін під керівництвом Юлії Тимошенко затвердив кошторис у розмірі 690 млн. грн. Згодом ця сума зросла до 875 млн. грн. Й ось нарешті маємо 1,567 млрд. грн., які заплановано виділити через Національне агентство з питань підготовки до Євро-2012. Це при тому, що у 2008-2009 роках Львівська мерія вже виділила на зведення майданчика 82 млн. грн.

Утім збільшення вартості будівництва має й приємний аспект − робітникам, яких залучено до спору­дження, підвищать заробітну плату. За словами виконувача обов’язків директора “Дирекції з будівництва об’єктів до Євро-2012” Романа Черкаса, нині середня зарплата робітників становить 2,3 тисячі гривень, однак уже до кінця наступного тижня вона зросте до трьох тисяч гривень.

Те, що вартість спортивного майданчика суттєво зросла, не надто бентежить міську владу. Ба більше, Андрій Садовий уже придумав спосіб, як без особливих зусиль повернути бодай частину витрачених на арену коштів. Міський голова каже, що чимало транснаціональних компаній були б дуже раді, якби в назві майбутнього престижного стадіону було увіковічено їх фірму чи торгову марку. І навіть готові заплатити за таку рекламу “грубі” гроші.

А поки пан Садовий підраховує майбутні прибутки від торгівлі назвою спортивної арени, його перший заступник Олег Синютка має зовсім інший клопіт − проти нього порушили кримінальну справу за фактом нецільового використання бюджетних коштів. Ідеться про сім мільйонів гривень, які було призначено на зведення стадіону, натомість пан Синютка скерував їх на будівництво та ремонт доріг. Віце-прем’єр із питань Євро-2012 Борис Колесніков зазначив, що в цьому випадку маємо справу з надмірною принциповістю правоохоронців: мовляв, у бюджеті виділено кошти на купівлю олівців, а чиновник придбав ручки. Однак проблема в тому, що справу порушено не за фактом нецільового використання, а щодо конкретного чиновника.

Так само не побачив суттєвого порушення в діях пана Синютки і голова бюджетної комісії ЛМР Андрій Стецьків, який зазначив журналіс­там: “Можливо, не зовсім було до­тримано процедури, це факт. Але оскільки на той момент іще не було коштів, аби платити за спорудження стадіону, то частину грошей використали на заміну каналізацій і ремонт доріг на вулицях Стрий­ській, Науковій і Володимира Великого. Та говорити, що це нецільове використання, − занадто”.

+++

В Харькове выясняют, кто хозяйничает на стадионе «Динамо»

 

Вечерний Харьков (Харьковская область)

23.06.10

Во время Евро-2012 в Харькове будут использовать тренировочные поля пяти спортивных баз.

В Харькове уже полностью готова одна тренировочная база для команд-участниц чемпионата. Это тренировочный лагерь футбольного клуба «Металлист» в поселке Высокий. Там проведена реконструкция в полном соответствии с требованиями УЕФА.

Кроме того, планируется построить на территории базы дополнительно 17 коттеджей в которых будут обустроены 65 номеров. На это будет потрачено 4,8 миллиона гривен.

Что до второй базы, то тут харьковские власти долго не могли определиться, и только в этом году было принято решение о создании второй тренировочной базы в спортивно-оздоровительном лагере Южной железной дороги «Солнечный».

Директор Департамента по вопросам подготовки к Евро-2012 и спорта горсовета Виктор Христоев рассказал, что Кабинет Министров Украины одобрил это решение и сейчас ведется процесс согласования всех документальных вопросов с «Укрзалізницею». В реконструкции лагеря будут полностью задействованы средства железной дороги − это, по даннім Виктора Христоева, около 41 миллиона гривен.

Также Виктор Христоев сообщил, что во время проведения матчей, скорее всего, будут задействованы как тренировочные площадки поля харьковского «Гелиоса» и полтавского стадиона «Ворскла».

Переформатированную программу Евро-2012 представят на сессии горсовета

Сейчас городские власти выясняют, кто является арендаторами полей спортивного общества «Динамо» для того, чтобы наладить сотрудничество. По некоторым сведениям, об аренде стадиона «Динамо» в свое время вел переговоры президент футбольного клуба «Харьков» (он же − президент украинской футбольной Премьер-лиги) Виталий Данилов, и до конца нынешнего футбольного сезона ФК «Харьков» использовал стадион «Динамо» в качестве домашней арены.

Во время реконструкции ОСК «Металлист» стадион «Динамо» для нескольких своих домашних матчей привел в порядок в соответствии с требованиями УЕФА ФК «Металлист».

+++

Донецк. Движение в направлении созидания

 

Яна Соболевская

Жизнь (Донецкая область)

23.06.10

 

Донецк расцветает на глазах, позитивные изменения налицо. Однако многое в жизни города еще необходимо развивать и совершенствовать. О приоритетных направлениях работы читателям «Жизни» рассказал мэр города Александр Лукьянченко.

Александр Алексеевич, мы видим, что на дорогах города кипит работа. Реконструируется дорожное полотно, обновляются улицы. Каких проектов нам стоит ждать в ближайшее время?

Донецкий городской совет выделил по 500 тысяч гривен каждой районной жилищно-коммунальной организации для того, чтобы привести в порядок дворовые территории и межрайонные дороги. На данный момент все дороги, по которым движется городской транспорт, отлажены, выполнена разметка. Сейчас дорожно-транспортное управление работает над реконструкцией въезда в город с северной стороны (со стороны Ясиноватой). Там реконструируется путепровод, поскольку он сильно поврежден большегрузным транспортом и не ремонтировался уже более 25 лет. Также будет полностью заменено освещение всей развязки, произведен капитальный ремонт дорожного полотна, заменены бордюрные камни, сделана вывеска «Город Донецк». Эти работы будут выполнены строго по графику до 25 августа. Южный въезд в Донецк также преобразится. От микрорайона Широкий до Ленинского проспекта будет полностью обновлено дорожное полотно. Кроме того, наши ремонтно-строительные бригады приступили к ремонту улицы Петровского − от площади Победы до центра города.

Недавно начаты и другие масштабные работы − это расширение дорожного полотна с устройством ливневой канализации по бульвару Шевченко на территории Ворошиловского района.

Появится новая дорога, соединяющая улицу Челюскинцев с улицей Артема в районе улицы Молодых шахтеров. Планируем начать реконструкцию проспекта Панфилова.

Ремонт на всех участках ведется серьезный, капитальный. Прогнозируется, что эти дороги не будут требовать вмешательства 10 и более лет.

Также мы занимаемся благоустройством проселочных дорог, которые ведут к селам, примыкающим к городу Донецку.

Я надеюсь, что в нынешнем году на ремонт внутригородских дорог будет привлечено порядка 200 миллионов гривен из всех источников − это и налоговый сбор с транспортных средств, и субвенции из государственного бюджета для коммунальных дорог, и за счет перевыполнения доходной части бюджета.

Кроме того, стоит отметить, что силами Укравтодора и облавтодора ведется строительство второго объездного кольца вокруг города Донецка. Работы планируется закончить во втором квартале 2012 года.

Донецк − один из самых озелененных городов Украины. Тем не менее, цивилизованных мест для отдыха на природе в черте города нет. Думались ли вы над тем, чтобы исправить такое положение вещей?

В планах есть такие проекты. Однако я хочу акцентировать внимание, прежде всего, на культуре поведения наших горожан и гостей города. Отдыхающим нужно научиться бережно относиться к природе.

С областным управлением экологии сейчас ведется согласование проекта создания в северо-западной части города ландшафтного парка на базе урочищ «Путиловское» и «Куйбышевское». Думаю, что на августовскую сессию городского совета будет вынесен вопрос о создании такого парка общей территорией 137 га. Эти работы будут производиться с целью противостояния урбанизации и, как следствие, сохранения зеленых насаждений в пределах города.

Каковы особенности городского бюджета-2010? Расставлены ли приоритеты по финансированию отраслей?

Особенность городского бюджета в том, что мы вышли на минимальную достаточность, чтобы обеспечить оплату энергоносителей, своевременно выплачивать заработную плату работникам бюджетной сферы и иметь около 20% на развитие.

После принятия бюджета-2010 возобновлено строительство двух жилых домов из раздела «социальное жилье». Уверен, что уже в нынешнем году мы сможем сдать в эксплуатацию первый дом.

Если говорить языком цифр, то изъятия в государственный бюджет из городского бюджета уменьшились в нынешнем году на 150 миллионов гривен. Это позволит направить средства на поддержку коммунального хозяйства города и на строительство жилья. Когда планировался городской бюджет на 2010 год, мы увеличили финансирование жилищно-коммунального сектора на 40%, поскольку в нем накопилась масса проблем, с которыми столкнулись, пожалуй, все жители города. В качестве примера: если в прошлом году мы не могли себе позволить приобрести детские площадки, то в 2010 году запланирована закупка 45 площадок, по пять из них будут смонтированы в каждом районе, в местах массового скопления маленьких дончан.

Я надеюсь, что доходная часть бюджета будет выполняться, а это поможет саккумулировать финансовые ресурсы на важнейших приоритетных направлениях.

Еще одно из важных направлений в плане вложения и осваивания средств − чемпионат по футболу Евро-2012. Есть ли какие-нибудь сдвиги в этом вопросе по сравнению с минувшим годом?

Стоит сказать, что сегодня оживилось финансирование объектов Евро-2012. Если обратиться к статистике, то в минувшем году на подготовку к Евро-2012 на объекты донецкого аэропорта мы получили 41 миллион гривен, а за пять с половиной месяцев нынешнего года − 482 миллиона гривен. С таким финансированием, я вас уверяю, мы сможем выполнить все запланированные мероприятия по подготовке к чемпионату. Ведь осталось всего 716 дней.

Каких изменений в жизни города ожидаете, в связи с «потеплением» российско-украинских отношений?

Я поддерживаю, приветствую и говорю слова благодарности президенту Украины и его команде за то, что у Украины в целом и у Донецка в частности появилась возможность возобновить утраченные экономические связи с Россией и городами русскими. Та позиция, которую заняло правительство Украины, глава государства, направлена исключительно на созидание. С соседями нужно жить в мире и согласии. Я думаю, что от улучшения отношений Украины и России выиграет и одна и другая сторона. А самое главное − выиграет простой народ, ведь у нас одни корни.

Не так давно депутаты Донецкого городского совета выступили с инициативой о ликвидации районных советов. Каковы ваши аргументы на сей счет?

К этой теме нужно подходить по принципу семь раз отмерь, один раз отрежь. На сессии городского совета мы приняли решение детально изучить проблему с двух сторон, как со стороны города, так и со стороны района. Будет созван «круглый стол», где каждый сможет озвучить свои аргументы «за» и «против», и только потом в правовом поле будет принято решение: ликвидировать районы города Донецка или нет. Мы хотим найти более рациональную систему управления городом. Любые изменения осуществляются лишь в интересах жителей − в правовых, в интересах развития и взаимодействия.

Сегодня меня критикуют за лозунг: «Город без окраин». Однако, если бы этот лозунг не был провозглашен, то люди считали бы, что окраины не входят в поле деятельности главных чиновников города. Понимаете, невозможно сразу сделать одинаково красивым и центр и спальный район. Но мы к этому стремимся. Сейчас районы получают одинаковое финансирование на одного жителя, и Ворошиловский, и Пролетарский, и Петровский. Я считаю, что это наша победа и победа нашего лозунга «Город без окраин».

Чем вы гордитесь в городе Донецке больше всего?

Я по праву горжусь его жителями.

 

+++

 

Євро-2012 на Рівненщині відзначився криміналом

 

Ого (Рівненська область)

23.06.10

 

Прокуратура Рівненщини провела перевірки законності використання бюджетних коштів, виділених на будівництво та реконструкцію автомобільних доріг Рівненської області. Чимало порушень виявлено при підготовці дорожнього господарства до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році...

Так, службові особи представництва в Україні іноземної компанії та служби автомобільних доріг під час реконструкції траси «Київ-Чоп» внесли в акти виконаних робіт недостовірні дані щодо їх обсягу та вартості. Про це повідомила старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням і застосуванням законів на транспорті Лариса РИЗЬО.

У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму 640 тисяч гривень. Рівненський транспортний прокурор порушив кримінальну справу за фактами зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службової підробки. Триває слідство.

Крім того, прокуратура області порушила кримінальну справу щодо службових осіб інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Рівненській області, які, зловживаючи своїм службовим становищем, не забезпечили прийняття рішення стосовно суб’єкта господарської діяльності за порушення державних стандартів, норм і правил при будівництві моста на автодорозі «Київ-Чоп», внаслідок чого до бюджету не надійшло більш як 300 тисяч гривень. У справі проводиться досудове слідство.

Загалом, за результатами перевірок порушникам законодавства внесено 16 документів прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто 12 службових осіб, порушено 3 кримінальні справи.

Підписатися на новини