Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ЕВРО-2012

 

 

У Києві презентовано логотип міста до Євро-2012

УНІАН

08.06.10

У Києві з нагоди двох років до офіційного початку фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року презентовано логотип міста до цього турніру.

Як передає кореспондент УНІАН, у презентації взяли участь віце-прем’єр-міністр Борис КОЛЕСНІКОВ, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій ГОЛУБЧЕНКО, керівник місцевого організаційного комітету Євро-2012 Маркіян ЛУБКІВСЬКИЙ.

Також у Києві біля пам’ятника «Золоті ворота» відкрито квіткову клумбу у вигляді логотипу Євро-2012: футбольний м'яч і дві квітки, ліва квітка − червоно-біла (кольори прапору Польщі), права − жовто-блакитна (кольори прапору України).

У своєму виступі Б.КОЛЕСНІКОВ зауважив, що сьогодні починається відлік двох років до початку фінальної частини турніру. За його словами, у Києві залишилось провести низку заходів для успішної організації Євро-2012. Віце-прем’єр заявив, що влада докладає всіх зусиль, щоб фінал чемпіонату відбувся на високому рівні, й висловив упевненість, що Київ встигне повністю підготуватись до турніру.

У свою чергу М.ЛУБКІВСЬКИЙ зазначив, що логотип Києва до Євро-2012 презентовано з нагоди двох років до початку турніру. Він зазначив, що тепер місто зможе офіційно використовувати цей логотип у промоційних цілях.

Логотип Києва до Євро-2012 складається з двох частин. Одна частина зроблена у вигляді офіційного логотипу Євро-2012, на іншій частині зображено пам’ятник легендарним засновникам столиці − Кию, Щеку, Хориву і Либіді.

Як повідомив журналістам виконуючий обов’язки заступника голови КМДА Ігор ДОБРУЦЬКИЙ, на створення квіткової клумби біля «Золотих воріт» з бюджету Києва було виділено 50 тис. грн., висаджено 5,7 тис. рослин. Він також зазначив, що на зеленому пагорбі біля «Золотих воріт», крім цієї клумби, буде створено квіткову композицію у вигляді логотипу Києва до Євро-2012 і квітковий годинник зі зворотнім відліком часу до початку турніру.

Як повідомляв УНІАН, 7 червня у Харкові відбулася урочиста презентація логотипу міста до Євро-2012 та відкриття квіткової клумби у вигляді логотипу Євро-2012.

+++

 

Колесніков сподівається, що у вересні УЄФА зможе позитивно оцінити стан підготовки України до Євро-2012

УНІАН

08.06.10

Віце-прем’єр-міністр України Борис КОЛЕСНІКОВ сподівається, що у вересні УЄФА зможе позитивно оцінити стан підготовки України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів України, про це Б.КОЛЕСНІКОВ заявив під час телемосту щодо підготовки до Євро-2012.

За його словами, темпи підготовки чотирьох українських міст до чемпіонату Європи з футболу 2012 року за останні місяці дійсно вразили інспекторів УЄФА. Однак, як зазначив Б.КОЛЕСНІКОВ, відставання від графіків досить серйозне.

«Відставання за об'єктами настільки серйозне, що якусь позитивну оцінку від УЄФА ми зможемо почути не раніше вересня поточного року. Тому літо буде спекотним, а у вересні ми подивимося, що нам вдалося зробити і наскільки вдалося випередити час», − заявив віце-прем’єр-міністр.

Б.КОЛЕСНІКОВ переконаний, що всі чотири українських міста, які прийматимуть Євро-2012, увійдуть у заплановані часові рамки.

«Це в наших руках, але все залежить від чіткої взаємодії місцевої і центральної влади», − наголосив він.

Під час телемосту віце-прем’єр-міністр поспілкувався з мерами міст, що прийматимуть Євро-2012. За результатами обговорення проблем, пов’язаних з підготовкою до чемпіонату, Б.КОЛЕСНІКОВ оцінив стан підготовки кожного приймаючого міста. Так, за словами урядовця, найвищої оцінки («четвірка» за п’ятибальною шкалою) заслуговують Харків і Донецьк, по «трійці з плюсом» від віце-прем’єра отримали Київ і Львів. Б.КОЛЕСНІКОВ зауважив, що всі міста повинні ще дуже багато зробити, щоб досягти очікуваних результатів і отримати найвищі оцінки.

«Враховуючи брак досвіду, ми повинні ще більше уваги приділяти всім питанням організації Євро-2012», − сказав він.

Віце-прем’єр-міністр також зауважив, що уряд у свою чергу активно допомагає всім містам у підготовці до чемпіонату. Він, зокрема, нагадав про наміри Кабінету міністрів взяти участь у будівництві 200 футбольних міні-полів у 2011 році та 500 − у 2012. За словами Б.КОЛЕСНІКОВА, у цьому процесі повинна взяти участь також місцева влада, завдання якої полягає у виділенні майданчиків під ці футбольні поля.

+++

В этом году Донецк потратит на дороги к Евро-2012 250 млн. гривен

Zadonbass.org

08.06.10

На дороги в Донецке в текущем году планируют потратить 250 млн. гривен.

Об этом сегодня на пресс-конференции заявил Донецкий городской голова Александр Лукьянченко, передает корреспондент КИДа.

По его словам, в эту сумму входят также траты на подготовку дорог города к Евро-2012, причем в этой сумме средства как городского, так и государственного бюджетов.

В целом же, к чемпионату, по словам Лукьянченко, планируется подготовить 13 км объездной дороги (участок от Ясиноватского поста и до Красноармейской трассы), а 27 км остального полукольца объездной, работы по которым уже начались.

«Силами ремонтно-строительного управления мы делаем северный въезд в Донецк с капитальным ремонтом путепровода, с капитальными ремонтами разъездных и подъездных развязок... Эти все вопросы решаются в плановом порядке, и туда будет затрачено порядка 25 млн. грн.», − заявил он.

Также, по словам мэра, дорожные подразделения уже приступили к расширению части бульвара Шевченко, относящейся к Ворошиловскому району. А кроме того, в городе появится еще и дорога между улицей Артема и Челюскинцев с развязкой на ул. Молодых шахтеров.

+++

У Варшаві з'явилися три квіткові композиції до Євро-2012

  

Юрій Банахевич

Укрінформ

08.06.10

У польській столиці за два роки до проведення Євро-2012 з'явилися три квіткові композиції з логотипом турніру. Одна з них прикрашатиме столичну площу на роздоріжжі неподалік будинку уряду РП, а дві інші милуватимуть око варшав'ян і гостей міста на перехрестях центральних вулиць Варшави, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

  

Загалом логотип Євро-2012, крім Варшави, з'явиться ще у двох містах − Вроцлаві і Познані. У столиці Нижньосілезького воєводства його презентують сьогодні, а у головному місті Великопольського воєводства − 11 червня.

+++

С такими дорогами как сегодня, тяжело сказать, что гости будут чувствовать себя комфортно − директор Евро-2012 в Украине

Mediaport.ua

08.06.10

Про дороги в принимающих ЕВРо− 2012 городах, отели и тренировочные базы рассказал Маркиян Лубкивский, директор местного организационного комитета «Евро-2012 Украина». К проблемным точкам по подготовке к Евро-2012 относится размещение фанов и семьи УЕФА, говорит Лубкивский. По его словами, «тризвездочных» отелей в Харькове хватает. Проблемным вопросом остаются «четырех» и «пятизвездочные».

«Важно выполнить требования УЕФА, хотя бы минимальные, которые предусматривают прием Харьковом групповых матчей. Т.е. преференции, которые в скором времени предложит правительство,− нулевая ставка НДС, компенсация процентов по кредитам,− помогут застройщикам, − говорит Лубкивский.

Напомним, что о строительстве двух «пятизвездочных» гостиниц в Харькове заявили недавно. Одна − возле гостиницы «Харьков» на площади Свободы, вторая − в Лесопарке на территории гольф-клуба.

Также нужно обратить внимание на тренировочные базы. В Харькове сейчас она одна, − тренировочная база в пос. Высоком (тренируется ФР «Металлист»). Согласно требованиям УЕФа, должны быть еще трансферные базы.

«Над базами нужно работать. Строить их в Харькове собираются. Это будущее. А нужно это делать уже сегодня», − говорит Лубкинский.

Второй спортбазой к Евро-2012 собираются сделать детский лагерь «Солнечный» от ЮЖД. Управление взяло на себя обязательства по приведению базы в порядок, чтобы она соответствовала требованиям УЕФА. На реконструкцию лагеря из госбюджета собираются потратить 40 миллионов гривень.

Также в качестве базы для футболистов к Евро рассматривают спорткомплекс «Динамо». Сейчас городские власти готовят ряд документов, чтобы принять ее в коммунальную собственность и начать реконструировать.

«Дороги,− проблема универсальная для всей страны. С такими дорогами как сегодня в принимающих городах, тяжело сказать, что гости будут чувствовать себя комфортно», − оценил дороги Лубкивский.

По его словам, за 2 года страна не построит высококачественные автобаны, но привести в порядок важные для футбольного чемпионата дороги возможно.

+++

Кабмін забрав у Черновецького будівництво підстанції на НСК «Олімпійський»

Kiev.pravda.com.ua

08.06.10

Кабінет міністрів дозволив Київській державній міській адміністрації передати функції замовника будівництва підстанції 110/10 кВ «Олімпійська» держпідприємству «НСК «Олімпійський».

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 2 червня, пише Київ.proUA.com з посиланнм на УНІАН.

Згідно з документом, Нацагентству з питань підготовки і проведення Євро-2012 доручено провести тендер на визначення генпідрядника будівництва енергооб'єкту.

Також агентству спільно з КМДА доручено переоформити дозвільну документацію, пов'язану з будівництвом об'єкту.

Ініціаторами передачі функцій підрядника НСК виступили КМДА і Нацагентство з Євро-2012.

За оцінками КМДА, будівництво підстанції 110/10 кВ, яка забезпечить стабільне енергопостачання стадіону, оцінюється в 170 мільйонів гривень.

У квітні 2010 року тендер КМДА на розробку ТЕО будівництва підстанції виграло ТОВ «Київська енергетична будівельна компанія», а вартість договору склала 4,46 мільйона гривень.

Підписатися на новини