Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ФУТБОЛ

 

 

Игорь Суркис: «Пляжный футбол привлекателен и перспективен»

Football.sport.ua

08.06.10

Киевское «Динамо» примет участие в соревнованиях по пляжному футболу

Президент футбольного клуба «Динамо» (Киев) И.М.Суркис ответил на вопросы специального корреспондента www.beachsoccer.com.ua:

− В СМИ прошла информация о поддержке футбольным клубом «Динамо» (Киев) проекта Ассоциации пляжного футбола Украины по организации соревнований среди профессиональных футбольных клубов на песке?

− Пляжный футбол интересный, яркий и зажигательный вид футбола. При этом у «Динамо» есть опыт футбола на песке. Я Вам хочу сказать, что при Семине и Пинколини мы активно использовали песок как элемент подготовки первой команды. Так же «Динамо» было участником и победителем турнира «Кубок Новой Волны» в 2007 году по приглашению И.Крутого и инициативе нашей украинской ассоциации. Мне нравится антураж вокруг соревнований, это настоящее шоу, которое создает настроение и заряжает позитивными эмоциями. Считаю инициативу Ассоциации пляжного футбола Украины о проведении в 2010 году соревнований по пляжному футболу среди профессиональных футбольных клубов очень привлекательной и перспективной. Как мне известно, первый турнир открытия сезона состоится именно в Киеве, и это будет настоящий праздник для киевлян и отдыхающих. «Динамо» в проекте и мы будем всячески поддерживать его реализацию.

− Организаторы объявляют о проведении и первого национального Чемпионата по футволей (футбол через волейбольную сетку), Вы не собираетесь участвовать? 

− Нет, Вы знаете, я только от Вас сегодня это услышал, поэтому навряд ли лично приму участие (смеется). Надо потренироваться… Но я знаю, что футволей очень популярен среди футболистов, поэтому приглашаю вместо себя динамовцев всех поколений принять в этом турнире участие, а для «интереса» мы обеспечим соответствующую мотивацию.

+++

 

Чи потрібен Україні Папа?

Микита Малинський

Champion.com.ua

09.06.10

Чи сильніший Папа за українців на своїй позиції − це вже питання, здебільшого риторичне.

Головний тренер збірної України Мирон Маркевич минулого тижня зробив заяву, що ФФУ збирається натуралізувати сенегальського захисника «Металіста» Папа Гуйе. Наставник синьо-жовтих не втомлювався повторювати, що у збірної проблеми в захисті.

Справді, захист українців у матчах з Литвою, Румунією та Норвегією виглядав чи не найслабкішою ланкою команди Маркевича.

Очевидно, що Папа Гуйе, який грає за «Металіст» вже чотири сезони і якого добре знає Маркевич, на думку тренера, має посилити склад. Але в цьому впевнені далеко не всі.

Як тільки постало питання натуралізації іноземця, то і чиновники, і тренери, і екс-футболісти зійшлися в одному − давайте будемо «українізовувати», але тільки в тому разі, якщо цей футболіст на голову сильніший за українців, які могли б грати у національній команді.

Чи сильніший Папа за українців на своїй позиції − це вже питання, здебільшого риторичне. Маркевич, а він головний, напевно, краще має знати.

Але хто спостерігав за грою Папа за «Металіст», однозначо може сказати, що сенегалець − це не Мальдіні і не Пуйоль навіть на чверть.

Сенегалець має високий зріст (192 см) і добре грає у відборі м`яча, хоча надто повільний, щоб грати проти нападників рівня навіть збірних-середняків в Європі.

Папа добре підключається до атаки при розіграші стандартів, хоча забив лише один гол у матчах за «Металіст» за чотири сезони. Утім, у своєму штрафному Папа припускається чимало помилок і при своєму гренадерському зрості програє боротьбу за верхові м`ячі. У підсімку «Металіст» має великий відсоток пропущених м`ячів після ударів головою з меж штрафного.

Минулого сезону сенегалець не найкраще зіграв ключові матчі «Металіста» з лідерами чемпіонату України. У проганому матчі «Дніпру» (0:2) у першому і другому голі провина Майдани і Папи, які не дограли епізоди до кінця, коли забивали Калиниченко та Селезньов.

Те ж саме стосується і домашньої поразки від «Динамо» (1:2), коли забивався голи. У першому м`ячі Папа вибив м`яч з власного штрафного прямо на суперника, а другий гол у ворота «Металіста» був забитий за повної бездіяльності двох оборонців, одним з яких був майбутній українець.

У матчі другого кола з «Дніпром» підопічні Маркевича хоча і виграли (3:2), але знову одна з помилок в захисті Гуйе призвела до голу.

Ще один ключовий матч сезону з «Шахтарем» (2:1) і перший же гол у ворота «Металіста» оформив Левандовськи, якому дав пробити Папа.

Це лише вибіркові матчі, де сенегалець грав проти лідерів українського футболу. Були ігри, де гравець був одним з найкращих, але назвати його надійним і стабільним, можуть хіба що його родичі.

Чим же тоді Папа кращий за українців з «Дніпра» Павла Пашаєва та Євгена Чеберячка? Чому на позицію центрального захисника Маркевичу не повернути Михалика? А ще є Мандзюк з «Дніпра», Кучер з «Шахтаря», Чечер з донецького «Металурга» і динамівець Хачеріді.

Безперечно, натуралізація Папа Гуйе додасть колориту українській збірній − Папа два сезони відіграв за луцьку «Волинь», і українську мову та гімн України, можливо, знає краще за багатьох українців в національній команді. Але чи поменшає від того проблем на полі? Напевне, що ні...

+++

Андрей Дикань: «Мастерство нужно доказывать своей игрой в каждом матче».

Fc-terek.ru

08.06.10

Голкипер «Терека» Андрей Дикань, выбранный болельщикам команды в ходе голосования на клубном сайте лучшим игроком первой части чемпионата, в эксклюзивном интервью поделился впечатлениями о вызове в сборную Украины и о товарищеском матче с Норвегией.

− Андрей, примите поздравления с  дебютом в составе сборной Украины.  Насколько неожиданным для вас был вызов в сборную?

-Если честно, даже не думал о вызове в сборную. И когда в клуб пришел факс из сборной с вызовом, очень обрадовался, потому что даже каждый мальчишка, который еще тренируется в ДЮСШ, мечтает защищать попасть в главную команду страны.

− Как вас приняли в сборной, тренеры и партнеры?

− Я новичок в сборной Украины, но этого даже не ощутил. Меня встретили добродушно, такое впечатление, что приехал в сборную не в первый раз. Времени на адаптацию не потребовалось.

− С кем-нибудь уже успели наладить товарищеские отношения?

− Много общались с коллегами по вратарскому цеху − Пятовым и Горяиновым, защитником Чигринским.

− Как партнеры отнеслись к тому, что вы играете за «Терек», расспрашивали о Грозном?

− Да, ребята интересовались, Воронин и Алиев были удивлены количеством охраны, объяснил что это меры безопасности. Рассказал что в Грозном все спокойно, мы проводим игры и тренировки в рабочей обстановке.

− Тренеры сборной Украины следят за матчами РФПЛ и «Терека» в частности?

− Думаю да, в беседе тренеры рассказывали о каких-либо моментах в российском футболе,  тренерский штаб сборной Украины следит за чемпионатом России, и за другими национальными первенствами.

− Перед матчем с Норвегией было волнение?

− Не буду лукавить, немного волнения присутствовало, может даже не волнение, а эмоции захватывали, потому что первый матч на уровне сборных. Тем более, выездной матч, а Норвегия − соперник не из слабых. Чувствовал себя комфортно, а после того как несколько раз вступил в игру − волнение и вовсе забылось.

− Пели гимн Украины перед матчем?

− Да, успел выучить (улыбается).

− Много проблем доставили норвежцы в атаке? Что запомнилось больше всего?

− Отмечу то, как у них исполняются и разыгрываются стандарты − все наиграно до мелочей. Скандинавы недаром славятся умением играть на «втором этаже» и вести верховую борьбу. Тренеры предупреждали нас об этом, и в игре была возможность непосредственно убедиться в этом. Было сложно действовать на выходе, когда тебя блокируют и свои, и чужие − у нас в чемпионате такой борьбы нет при стандартных положениях.

− Кто из норвежцев доставил Вам особые непрятности при обороне ворот?

−  Не обращал внимания на соперников пофамильно, в игре на это не было времени. Запомнился при стандартах 5 номер норвежцев, центральный защитник.

− После матча обменялись с кем-либо футболкой?

− Да, с вратарем сборной Норвегии Кнудсеном.

− Как оцениваете свой матч за сборную, в котором вам удалось отыграть на «ноль»?

− Наверное, положительно, потому что «ноль» есть «ноль». В то же время, есть некоторые профессиональные недочеты, по которым нужно работать − работы непочатый край

− Как оцениваете свои шансы закрепиться в сборной, задумывались об этом?

− Думать нужно об игре за клуб, и своей игрой в каждом матче за клуб доказывать и себе, и людям свое мастерство и то, что достоин играть в национальной сборной. Если меня увидели − будут наблюдать дальше.

− На что может рассчитывать Украина на домашнем Евро-2012, к чему команда будет стремиться?

− Цель сборной Украины − победа в турнире. С первого дня тренер объявил нам, что мы, как хозяева чемпионата, должны показать красивый футбол и выиграть турнир.

+++

Коментувати матчі ЧС в ПАР буде Савік Шустер

Champion.com.ua

09.06.10

Коментувати матчі ЧС-2010 року, які буде транслювати Перший Національний, буде Савік Шустер.

Про це в інтерв`ю «Спорт день за днем» розповів Олег Саленко, котрий був одним з претендентів на роботу коментатора на УТ-1.

Нагадаємо, що матчі ЧС-2010 в ПАР на ICTV будуть коментувати три коментатори − Босянок, Вацко та Джулай.

+++
ЕВРО-2012

А.Голубченко пообещал закрыть дефицит гостиниц к Евро-2012

Rbc.ua

08.06.10

Первый заместитель председателя КГГА Анатолий Голубченко пообещал закрыть дефицит гостиниц к Евро-2012. Об этом он сообщил сегодня в ходе «круглого стола», передает корреспондент РБК-Украина.

По словам А.Голубченко, на данный момент из необходимых 7 тыс. 300 номеров имеется 5 тыс. 592. Однако, он заверил, что «дефицит полностью покроем и будем иметь чуть больше 1 тыс. номеров сверху».

+++

А.Голубченко: КГГА рассматривает возможность освобождения от паевого участия инвесторов строительства гостиниц к Евро-2012.

Rbc.ua

08.06.10

КГГА рассматривает возможность освобождения от паевого участия инвесторов строительства гостиниц к Евро-2012. Об этом сообщил сегодня первый заместитель председателя КГГА Анатолий Голубченко в ходе «круглого стола», передает корреспондент РБК-Украина.

«Мы рассматриваем возможность освобождения от паевого участия, более того, даже те, кто заплатили, мы в настоящий момент рассматриваем возможность при строительстве инженерных сетей компенсировать те инженерные сети за счет действительных взносов, которые они внесли за счет паевого участия», − отметил А.Голубченко.

Он подчеркнул, что КГГА  нашла общую позицию с инвесторами строительства гостиницы Hilton относительно прокладки тепловых и электрических сетей и возможности перекрытия и ограничения движения на бульваре Шевченко для прокладки этих сетей.

«Мы рассмотрели этот вопрос, практически в настоящий момент готовится распоряжение....мы идем на то, чтобы перекрыть по участкам такой центральный проспект, как бульвар Шевченко с тем, чтобы проложить эти тепловые и электрические сети» − сказал он.

+++

Київ своєчасно проведе підготовку до Євро-2012 − А.Голубченко

 

Андрій Шульга

Укрінформ

08.06.10

Столиця своєчасно проведе підготовку і виконає всі заплановані заходи до фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це сьогодні заявив журналістам перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

 

За словами А.Голубченка, сумнівів у тому, що Київ вчасно виконає всі заплановані заходи, немає.  «Столиця встигне все зробити у встановлені планом строки», − сказав він.

 

Водночас А.Голубченко зазначив, що відставання в графіку підготовки до Євро-2012 існує на будівництві НСК  «Олімпійський» і Міжнародного аеропорту  «Бориспіль». Однак, за його словами, ці об'єкти відносяться до сфери відповідальності державних органів влади, а не міста.

 

Що стосується Києва, то всі його об'єкти знаходяться в «зеленій зоні» УЄФА − готелі, аеропорт  «Жуляни», Московська площа − тобто,  претензій до них немає, наголосив він.

+++

КМДА і Кабмін вивчають можливість створення посади заступника мера з підготовки до Євро-2012

УНІАН

08.06.10

Київська міська державна адміністрація та Кабінет міністрів України вивчають питання щодо збільшення кількості заступників голови КМДА з 8 до 9 і таким чином створення окремої посади заступника голови з підготовки столиці до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося сьогодні на засіданні спільної колегії КМДА та Кабміну щодо покращення системи роботи з кадрами у столичній владі.

Як повідомив перший заступник глави КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО, згідно з дорученням Кабінету міністрів від 7 квітня 2010 року №819, при КМДА має бути заступник голови, який займатиметься питаннями підготовки міста до чемпіонату.

«Що стосується заступника по Євро, ми листом звернулись до прем’єр-міністра з проханням дати нам заступника − одну одиницю − для виконання цих функцій», − сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.

За його словами, на сьогодні Кабмін розглядає це питання.

В інтерв’ю журналістам перший заступник голови КМДА повідомив, що мерія подала уряду на узгодження кандидатуру начальника Головного управління держадміністрації з питань підготовки до Євро-2012 Тетяни СЛИШИК.

«Але вона ще не може бути призначена, тому що ми не отримали дозвіл: ми не знаємо: чи це буде дев’ятий, чи це буде в межах восьми заступників. Якщо в межах восьми, то будемо перерозподіляти обов’язки», − зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО.

На запитання журналістів, яка кількість посадових осіб може бути скорочена в результаті реорганізації структурних підрозділів КМДА згідно з рекомендаціями Кабміну, А.ГОЛУБЧЕНКО сказав, що на сьогодні не може відповісти на це запитання.

«Це рішення буде прийняте в результаті реорганізації і в результаті атестації держслужбовців у структурі КМДА», − зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня віце-прем'єр-міністр України Віктор ТИХОНОВ після засідання міжвідомчої групи з питань Києва повідомив, що до 1 червня штатний розклад КМДА має бути приведено у відповідність із рекомендаціями Кабміну.

27 травня Київрада оптимізувала структуру виконавчого органу міськради − Київської міської державної адміністрації − з урахуванням пропозицій Кабінету міністрів України.

Згідно з прийнятим рішенням, із існуючих нині 35 головних управлінь КМДА шляхом ліквідації й реорганізації залишать 27, а кількість управлінь скоротять із 11 до 7.

+++

Державне замовлення до Євро-2012 спричинило кадровий бум на ЛАЗі

 

Нінель Кисілевська

Укрінформ

08.06.10

Міні-ярмарок вакансій провели спеціально для ТзОВ «Львівські автобусні заводи» обласний та міський центри зайнятості.

 

ЛАЗ, який ще недавно скорочував свій штат та перебував на межі виживання, тепер переживає справжній кадровий бум. Йому терміново потрібні працівники низки робітничих та інженерних професій. Таке відродження спричинило державне замовлення на виготовлення сучасних дорожніх лайнерів для міських та міжміських перевезень. Воно лежить у площині підготовки країни до Євро-2012.

 

До участі у міні-ярмарку були запрошені безробітні львів’яни, мешканці прилеглих сіл, учні та випускники професійно-технічних училищ. В ході зустрічі фахівці служби зайнятості спільно із виробничниками обговорили кроки щодо розв’язання проблеми працевлаштування у регіоні. Зокрема, йшлося про укомплектування вакансій на підприємствах за рахунок незайнятих громадян, організацію професійного навчання на замовлення працедавців, у тому числі − стажування та індивідуальне навчання. З-поміж інших розглядалась можливість організації оплачуваних громадських робіт і надання працедавцям дотацій на створення додаткових робочих місць для безробітних, зокрема, для влаштування молоді на перше робоче місце.

Підписатися на новини