Хто відправиться у ПАР?

У неділю, 6 червня, визначиться команда, яка представлятиме Україну на міжнародному фіналі «Кубок націй Данон» в Йоганнесбурзі.

За підсумками зональних змагань, які організовує Асоціація аматорського футболу України та клуб «Шкіряний м’яч», вісім найкращих обласних колективів 5-6 червня на полях Навчально-тренувального комплексу імені Віктора Баннікова в Києві визначатимуть переможця, який і отримає путівку до ПАР.

Визначна подія

Загальноукраїнські змагання за призи клубу «Шкіряний м’яч» проводяться протягом усього навчального року та охоплюють понад 54 тисячі шкільних футбольних команд у трьох вікових групах − це близько 600 000 підлітків 11-13 років. У Києві ж зберуться вісім команд-фіналістів зональних змагань дванадцятирічних гравців, які й змагатимуться за путівку до Південної Африки.

Здоровий спосіб життя

Почесний посол турніру в Україні, кумир мільйонів дітлахів екс-гравець київського «Динамо» та збірної України Сергій Ребров відзначив: «Я з величезним задоволенням погодився брати участь в організації проведення Всеукраїнського фіналу «Кубок націй Данон». Звичайно, не всі хлопці стануть професіональними спортсменами, і це природно. Але, на мій погляд, саме через футбол можна прищепити нашій молоді ідею здорового способу життя. Це однаково важливо, як для їх особистого успіху, так і для благополучного майбутнього нашої країни».

Вісім претендентів

Отже, до всеукраїнського фіналу потрапили команди ЗОШ №73 Львова, № 27 Вінниці, №9 Ніжина (Чернігівська обл.), №47 Херсона, №6 Дружківки (Донецька обл.) та ЗНЗ №170 Києва, а також НВО №136 Дніпропетровська та НВК селища Чорнівка (Новоселицький р-н, Чернівецька обл.).

Найкращі зберуться у ПАР

Найсильніший з цих колективів приєднається до переможців національних змагань з інших 39 країн, які вперше посперечаються за світову першість і почесний трофей − «Кубок націй «Данон» − за межами Франції. Цьогорічний міжнародний фінал відбудеться з 30 вересня по 3 жовтня у ПАР. Почесний посол турніру й один з його засновників славетний французький футболіст Зінедін Зідан особисто відкриє змагання та вручить кубок тріумфаторам.

Розширений склад

До фіналістів турніру-2010 приєднаються також команди, які стали переможцями національних змагань 2009 року. Таким чином, понад 1120 дітей з 45 країн зберуться в Південній Африці, щоб посперечатися за трофей.
Підписатися на новини