Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ФУТБОЛ

 

 

Илсиньо запросил трансфер из «Шахтера»

Terrikon.dn.ua

27.05.10

Бразильский легионер «Шахтера» Илсиньо больше не будет играть в донецком клубе. В среду Илсиньо подал прошение в ФИФА о немедленном трансфере из «Шахтера». Такой поступок футболист мотивирует тем, что якобы уже четыре месяца сидит без зарплаты, сообщает издание Abril.

Согласно агенту Илсиньо Фредерико Пенья, решение ФИФА по этому вопросу ожидается до окончания чемпионата мира в ЮАР. «Мы ждем отзыва от ФИФА, которое урегулирует будущее Илсиньо вместе с клубом. Футболист сейчас находится на каникулах в Бразилии, где и будет поддерживать форму в течение периода разбирательств», − говорит Пенья.

«Я был очень счастлив в «Шахтере», это мой первый опыт игры за рубежом. С «Шахтером» я завоевал трофеи, в том числе и кубок УЕФА, обзавелся друзьями. Но вот уже четыре месяца я ничего не получаю, пытался решить этот вопрос − но безуспешно. Теперь жду решения ФИФА относительно своего будущего. Думаю, для моей карьеры будет полезно вдохнуть свежего воздуха», − приводит слова Илсиньо Bom de Bola.

+++

Заявление ФК «Шахтер»

Shakhtar.com

27.05.10

17 мая в адрес ФК «Шахтер» поступило заявление от представителя Илсиньо, в котором сообщалось об одностороннем расторжении контракта со стороны футболиста.

Илсиньо перешел в ФК «Шахтер» в июле 2007 года. Его контракт с клубом был рассчитан на 4 года с обязательством сторон продлить контракт на один год. Другими словами, было предусмотрено, что по истечении двух лет выступления за «Шахтер» Илсиньо продлит контракт с клубом еще на год либо, в случае отказа, выплатит клубу штраф в размере, предусмотренном контрактом.

В течение всего сезона 2009/2010 с футболистом велись переговоры по поводу продления старого контракта на 5-й год, а также о возможности заключения нового пятилетнего контракта. Но Илсиньо отверг все предложения клуба. В результате ФК «Шахтер» − в соответствии с контрактом − был вынужден потребовать от футболиста выплатить согласованный сторонами штраф. Заработная плата все это время выплачивалась Илсиньо регулярно, соответственно оговоренным срокам и в полном объеме.

В связи с неправомерными действиями футболиста ФК «Шахтер» намерен в ближайшее время подать иск в Спортивный арбитражный суд в Лозанне о взыскании с Илсиньо компенсации, предусмотренной контрактом.

+++

Матч Україна-Румунія транслюватиме ICTV

Champion.com.ua

27.05.10

У студії «Третього Тайму» знову з'явиться гість, ми матимемо пряме включення з тренерами збірної, є домовленість, що опівночі по телефону гру команди прокоментує Андрій Воронін, який дивитиметься гру в Туреччині. Взагалі, у збірній все цікаво, від тренера Маркевича і прес-аташе Гливинського, до наймолодших новачків.

Трансляцію матчу Україна-Румунія в суботу о 20:30 виконуватиме студія ICTV, повідомляє «Третій Тайм».

Про це домовилися офіційний партнер Федерації футболу України UFI та керівництво телеканалу. Ця новина приємна, адже телеканал ICTV один із лідерів телевізійного рейтингу, більше того, цього року в ефірі каналу відкрито велике футбольне мовлення − це розважальна програма «Інший Футбол» та дискусійна студія «Третій Тайм».

Ведучій останнього проекту Микола Васильков розкрив подробиці угоди.

− Скажіть, ICTV придбало лише одну гру, чи можна чекати, що збірна повністю перебереться на «помаранчовий канал»?

− Поки йдеться про окремий матч у Львові. Бажання бачити збірну України на ICTV постійно є і у керівництва телеканалу, і у глядачів, і навіть у футболістів. Проте перемовини тривають.

− Чого чекати від трансляції у Львові?

− Напередодні Чемпіонату світу з футболу, який показуватиме ICTV, телеканал уклав угоду з трійкою найкращих українських коментаторів Віктором Вацком, Дмитром Джулаєм та Денисом Босянком. Не виключено, що хтось із них коментуватиме матч збірної України проти Румунії. А в парі з коментатором відпрацює гість, так звана «футбольна людина», чиє ім'я стане відомо в п'ятницю. Ці переговори теж йдуть, адже угоду підписали щойно, і всі деталі наразі не відомі.

− Ваш проект «Третій Тайм» виходить в етер в суботу о 23:30, тобто практично за годину після завершення матчу. Ви будете обговорювати збірну?

− Авжеж. Віктор Леоненко та Фозі уже готуються до цієї програми, головним об'єктом їхніх стріл стане збірна Маркевича, і дві її гри проти Літви та Румунії, будуть всі голи, всі суперечливі епізоди, коментуватимуть гру команди колишні тренери націоналки.

Взагалі, збірна − це Number One за кількістю новинних хед-лайнів. Чого варте лише тренування команди на гольфових полях клубу Суперіор у Харкові, коли Шевченко і вбрався і поводився як професіонал, а решта збірників мала кумедний вигляд у мішкуватих спортивних костюмах. А як били по м'ячу?! У цирк не ходити!

У студії «Третього Тайму» знову з'явиться гість, ми матимемо пряме включення з тренерами збірної, є домовленість, що опівночі по телефону гру команди прокоментує Андрій Воронін, який дивитиметься гру в Туреччині. Взагалі, у збірній все цікаво, від тренера Маркевича і прес-аташе Гливинського, до наймолодших новачків.

+++
ЕВРО-2012

Глава держави ознайомився з ходом реконструкції аеропорту «Львів»

President.gov.ua

27.05.10

У рамках робочої поїздки на Львівщину Президент України Віктор Янукович ознайомився з ходом реконструкції та будівництва ДП «Міжнародний аеропорт Львів», що здійснюються у рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини футбольного Євро-2012.

Про хід робіт Президентові України доповів Віце-прем'єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков. У планах будівництва − реконструкція існуючого терміналу та аеродрому, а також будівництво нового терміналу.

Під час спілкування Глави держави з відповідальними за хід будівництва і реконструкції особами обговорювалося питання оптимізації роботи, підвищення її інтенсивності для того, щоб наздогнати графік, надалі не вибиватися з нього і у встановлені терміни здати термінал в експлуатацію.

+++

Президент України оглянув будівництво львівського стадіону до Євро-2012

President.gov.ua

27.05.10

Президент України Віктор Янукович ознайомився з ходом будівництва стадіону у Львові, що здійснюється у рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини футбольного Євро-2012.

Доповідаючи Главі держави про ситуацію на цьому об'єкті, Віце-прем'єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков повідомив, що на сьогодні серйозних проблем із будівництвом немає. За його словами, є лише незначні затримки з монтажем залізобетонних конструкцій. Зараз це питання уже вирішується.

Також особи, відповідальні за хід будівництва, звернули увагу Глави держави, що нові підрядчики виконують роботи краще, ніж попередні. Водночас для входження в графік необхідно суттєво збільшити темпи та обсяги робіт.

Борис Колесніков переконаний, що увійти в нормальний графік роботи цілком можливо до лютого 2011 року. Він також відзначив, що затримка в будівництві в основному була пов’язана із затримкою проектної документації. Нині це питання вирішено.

За словами Бориса Колеснікова, особливість львівського стадіону в тому, що він, на відміну від стадіонів Харкова, Донецька та Києва, будується на околиці міста, а не в його центральній частині. Окрім стадіону, згідно з генеральним планом забудови території, навколо нього заплановано побудову інфраструктури. Також сюди в майбутньому планується перенесення деяких адмінбудівель із центральної частини міста.

Як наголосив Б.Колесніков, для успішного виконання робіт із будівництва інфраструктури навколо стадіону є необхідність залучення інвестицій. Віце-прем'єр-міністр також обговорив із Главою держави питання необхідності підвищення заробітної плати робітникам на будівництві. Нині вона становить близько 2,5 тисячі гривень.

+++

Львівський стадіон до Євро-2012 здадуть у вересні 2011, − Колесніков

Zaxid.net

27.05.10

Віце-прем’єр-міністр міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков під час брифінгу за підсумками візиту Президента України Віктора Януковича на будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові зазначив, що будівництво увійде у графік у лютому 2011 року, коли буде зібрано горизонтальні конструкції, а сам об’єкт буде здано в експлуатацію у вересні 2011 року.

Віце-прем’єр зазначив, що графік наразі підрядники не наздогнали. Наголосив, що жодних проблем з фінансуванням до Євро-2012 немає «Немає жодного відставання по графіку будівництва та реконструкції аеропорту до Євро-2012. Також хочу зазначити, що заміна генпідрядників на будівництві стадіону та злітно-посадкової смуги до Євро-2012 дала позитивний результат. Два місяці тому, як ми були на стадіоні, то навіть не здавалося, що можна буде виконати такий об’єм робіт, який виконано зараз, зазначив Колесніков. Він не розповів, якими словами та методами вдалося вплинути на пришвидшення роботи підрядників.

Водночас, віце-прем’єр зазначив, що стадіон до Чемпіонату світу 2010 року було здано за півтора місяці до події.

Нагадаємо, у коментарі ZAXID.NET директор будівництва стадіону до Євро-2012 компанії «Альткому» Василь Огородник повідомив, що Львів наздогнав графіки будівництва стадіону до Євро-2012.

+++

Львівські чиновники відрапортують Януковичу про стовідсоткове виконання графіків на всіх об’єктах до «Євро»

Zik.com.ua

27.05.10

Львів на 100% виконує графіки по підготовці всіх об’єктів (аеропорту, стадіону) до «Євро-2012». Про це сьогодні, 27 травня, на брифінгу повідомив начальник управління містобудування, архітектури та просторового розвитку Львівської ОДА Степан Лукашик.

З його слів, на сьогодні немає жодних проблем із фінансуванням робіт у ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» та на стадіоні до «Євро-2012». «Будівельники працюють цілодобово, є достатньо механізмів і робочої сили. Ми надолужили відставання по всіх об’єктах і йдемо з випередженням графіків», − запевнив Лукашик. Як він зазначив, зараз проходить будівництво першого поверху терміналу та накриття перону, також проводяться роботи щодо продовження злітно-посадкової смуги. До кінця року планують повністю збудувати каркас терміналу, накрити його та перейти до внутрішніх робіт. Термінал має бути зданий в експлуатацію у листопаді 2011 року.

Лукашик повідомив, що на фінансування будівництва терміналу аеропорту на цей рік передбачено 450 млн грн. Також 450 млн грн передбачено на розбудову злітно-посадкової смуги. Така ж сума передбачена на цей рік на будівництво стадіону.

+++

Львівщина очікує понад 1 млрд грн від держави на об’єкти до Євро-2012

Zaxid.net

27.05.10

Цього року Львівська область очікує отримати понад 1 млрд грн з держбюджету на підготовку головних об’єктів до Євро-2012. Про це 27 травня під час зустрічі Президента України Віктора Януковича в аеропорту «Львів» повідомив журналістам начальник Головного управління містобудування, архітектури на просторового розвитку Львівської ОДА Степан Лукашик.

За словами Лукашика, йдеться про 450 млн грн на термінал, злітно-посадкову смугу і стадіон.

Також Степан Лукашик запевнив, що проблем із фінансування наразі немає, усі замовлення генпідрядників проплачують. «Якихось чинників, окрім погоди, які б заважали проведенню робіт, немає. Ми надолужили всі відставання», − наголосив Лукашик.

Він запевнив, що на будмайданчику стадіону у Львові вже розпочато роботи на другому ярусі.

«Окрім того, до кінця року буде повністю змонтовано каркас нового терміналу, а взимку ми проводитимемо роботи в середині терміналу», зазначив Лукашик.

Він запевнив, що, згідно із планами робіт на злітно-посадковій смузі, аеропорт не закриватимуть.

+++

Про розкрадені кошти євростадіону у Львові Колесніков порадив журналістам запитати у «вашого геніального прокурора»

Zik.com.ua

27.02.10

Президент Віктор Янукович разом з офіційною делегацією і керівництвом Львівщини ознайомився з ходом будівництва львівського стадіону до «Євро-2012». Про це повідомив кореспондент ЗІКу.

Віце-прем’єр з питань «Євро-2012» Борис Колесніков у коментарі журналістам повідомив, що стадіон буде зданий восени 2011 року. За словами Колеснікова, будівництво стадіону увійде в графік у лютому 2011 року, а наприкінці квітня на стадіоні будуть укладати газон.

Віце-прем’єр зазначив, що львівський стадіон у вересні цього року має вийти з червоного у жовтий список УЄФА. Крім того, Колесніков повідомив, що в ході підготовки до «Євро-2012» в Україні має бути збудована дорога від Краковця до Успенки, щоб можна було за 13-14 год. дістатися із заходу на схід України.

Відповідаючи на питання львівських журналістів про те, чи було розкрадання коштів при будівництві стадіону, Колесніков порадив запитати «у вашого геніального прокурора».

Колесніков зазначив, що необхідно узгоджувати спільні інфраструктурні проекти, зокрема, будівництво доріг з Росією, оскільки Україна є транзитною державою.

+++

Будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові наздогнало графік

Zaxid.net

27.05.10

Будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові увійшло у графік і виконане вже на 22%.

Про це у коментарі ZAXID.NET повідомив директор будівництва стадіону до Євро-2012 компанії «Альткому» Василь Огородник.

За його словами, будівництво стадіону наразі виконано на 22%. В.Огородник також наголосив, що стадіон завершать у липні 2011 року.

Нагадаємо, сьогодні об’єкти, які будують у Львові до Євро-2012, оглянув Президент України Віктор Янукович.

Нагадаємо, раніше існувало відставання від графіків будівництва стадіону до Євро-2012 на три місяці.

+++

Реконструкція донецького аеропорту стала найбільшою інвестицією

Ngo.donetsk.ua

27.05.10

За перший квартал 2010 року в порівнянні з аналогічним періодом 2009 року інвестиції в спортивні об'єкти Донеччини зменшилися в 4,5 рази. Про це на прес-конференції заявив начальник Головного управління статистики в Донецькій області Олег Зелений.

За словами начальника управління, скорочення в нинішньому році інвестицій у спортивні спорудження стало наслідком завершення торік будівництва стадіону «Донбас Арена».

За 2009 року обсяг інвестицій в області в спортивні об'єкти перевищив 1 млрд. грн., що більше попереднього року в 1,5 рази.

«Активізація реконструкції аеровокзального комплексу Донецька дозволила за перший квартал цього року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшити обсяг інвестицій в інфраструктуру авіатранспорту області в 9,5 разів. Однак освоєний обсяг є недостатнім, а інвестиції в авіатранспорт, необхідні для здійснення пасажирських і вантажоперевезень, зменшилися в 7,7 разів», − відзначив Олег Зелений.

Також він додав, що інвестиції в залізничний транспорт за минулий рік зменшилися майже в 7 разів, за перший квартал нинішнього року − в 2,4 рази, − повідомляє «Донецк.proUA.com».

Припинилося відновлення трамвайного й тролейбусного парку. В 2009 році й першому кварталі поточного року фінансування з держбюджету для придбання електротранспорту не здійснювалося.

Олег Зелений підкреслив, що «слабкою ланкою» серед інфраструктури області в підготовці до Євро-2012 залишаються готелі.

Протягом 2009 року загальне число готельних номерів зменшилося на 97 або на 2,9%. Зокрема, кількість номерів на 3 і більше місць стало менше на 9,7%.

В 2009 році інвестиції в будівництво, переустаткування й розширення готелів склали 36,5 млн. грн. і скоротилися в порівнянні з попереднім роком в 2,7 рази. За перший квартал поточного року вони зменшилися на 21,2%.

+++

На спортивные сооружения в Донецке стали меньше выделять денег     

Komitet12.org.ua

27.05.10

Произошло сокращение инвестиций в спортивные сооружения в Донецкой области из-за завершения в 2009 году строительства стадиона «Донбасс Арена» в Донецке. Об этом сообщает Главное управление статистики в Донецкой области, передает корреспондент «Комитета ЧЕ-12».

В первом квартале 2010 года по сравнению с аналогичным периодом прошлого  года сокращение инвестиций в спортивные сооружения в Донецкой области  уменьшились в 4,5 раза.

В то же время, указывает Облстат, значительный объем работ предстоит выполнить на других объектах к Чемпионату Европы по футболу 2012 года. Так, наметившаяся активизация реконструкции аэровокзального комплекса областного центра позволила увеличить общий объем инвестиций в инфраструктуру авиационного транспорта в 9,5 раза.

Однако инвестиции в авиационный транспорт, необходимые для обеспечения пассажирских и грузовых перевозок, составили лишь 13% к первому кварталу прошлого года, в железнодорожный транспорт − 41,3%, то есть уменьшились соответственно в 7,7 и 2,4 раза.

Также, отмечает управление статистики, прекратилось обновление трамвайного и троллейбусного парка. Еще в 2008 году в местные бюджеты поступали средства в виде субвенций из государственного бюджета для приобретения подвижного состава электротранспорта, то в 2009 году и в первом квартале 2010 года финансирование не осуществлялось.

Кроме того, объем средств, направленных на  строительство, переоборудование и расширение гостиниц, сократился в области за указанный период на 21,2%.

«Слабым звеном» среди инфраструктуры области остаются гостиницы, отметили в Облстате. Некоторые гостиничные предприятия начали заниматься переоборудованием, ремонтом и перепланировкой номеров. В 2009 году общее число гостиничных номеров уменьшилось на 97 или на 2,9%, в том числе номеров на три и более мест стало меньше на 9,7%. Однако масштабы этих работ являются пока недостаточными.

+++

Садовий поклав око на територію навколо стадіону до «Євро-2012»

Zik.com.ua

27.05.10

Пріоритетними напрямками розвитку Львова стане туризм і новітні технології. Про це сьогодні заявив мер Львова Андрій Садовий на засіданні Ради регіонів.

За його словами, до 2015 року Львів має вийти на показник − 5 млн туристів. Крім того, Садовий зазначив, що Львів включений в тридцятку найсприятливіших міст у плані розвитку новітніх технологій.

Міський голова повідомив, що є розроблена концепція забудови території навколо стадіону, який будується до «Євро-2012». Туди планується перевести адміністративні будівлі, а ті приміщення органів державної влади, які використовуються сьогодні і які є палацами, використовувати під музеї. Садовий наголосив, що ще один великий проект − це будівництво євроколії від Львова до польського кордону. «На превеликий жаль, Міністерство транспорту не приступило до розробки цих проектів», − зазначив Садовий і звернувся до Президента з проханням, щоб на сьогоднішньому засіданні Ради було дане відповідне доручення.

Підписатися на новини