День гольфу для збірної України

У суботу, 22 травня, у збірної України був день відпочинку. Аби трохи відволіктися від справи, яка займає фактично весь час і думки збірників, тренери й гравці навідалися до гольф-клубу під Харковом. Уже з 9-ї ранку там заганяв м'яча у лунки відомий шанувальник цієї гри Андрій Шевченко. Зустрівши колег з головної команди  у спеціальному одязі для гольфу і з набором ключок, капітан влаштував своєрідний майстер-клас.

Що спільного між футболом і гольфом  

Про історію виникнення гри гостям розповів віце-президент Федерації тенісу України і  президент «Суперіор гольф клубу» Юрій Сапронов. Понад шість століть тому шотландці почали бити ключкою по м'ячу, щоби найменшою кількістю ударів доставити кульку до спеціальної жердинки. Ще раніше ірландські пастухи, «вбиваючи час», ганяли посохами камінці з одного заглиблення у ґрунті до іншого. Футбол і гольф, крім основного ігрового предмету сферичної форми, ріднить ще й  те, що король Шотландії Джеймс Другий заборонив ці дві гри, аби вони не відволікали лучників від тренувань. 

Міні-гольф і перекидання

Подивившись, як грає у гольф Андрій Шевченко, решта збірників й собі почали вчитися ударам по м'ячу. І якщо грати у справжній гольф, на великій території клубу  без спеціальної підготовки однозначно складно, то міні-гольф зацікавив багатьох. На невеликому полі футболісти грали «на інтерес»: той, хто забивав м‘яч у лунку найбільшою кількістю ударів, мав перекидатися через себе. У квартеті Ощипко, Федецький, Девич, Коноплянка найбільше перекидався на ідеально підстриженій траві Федецький, а переміг його одноклубник Ощипко. Не всім робота з ключкою видалася цікавою: тренер збірної Юрій Калитвинцев на пару з Олегом Гусєвим вправлялися у влучності потрапляння м'ячиками у кошик.

Гарний спосіб відволіктися

Марко Девич, котрий  вже вдруге відвідав харківський гольф-клуб (вперше півроку тому з «Металістом») вважає, що це чудова нагода розвіятися після наполегливих тренувань:  «Треба ж не лише думати про футбол, а й знаходити час для відпочинку. Крім того, це згуртовує нас як колектив. Ми повеселилися, пожартували, стали ближче. Мені особисто довелося перекидатися двічі». «А от мені − лише раз, - доповнює товариша Євген Коноплянка, - це справді цікава гра. Не цікавився, чи є такий клуб у Дніпропетровську, але тепер, напевно, розпитаю».

Хай переможе Тимощук

Після обіду у гольф-клубі збірники повернулися на базу «Металіста», де дивитимуться фінал Ліги чемпіонів УЄФА. Майже всі футболісти вважають, що шанси «Інтера» й «Баварії» на перемогу «50 на 50». Водночас збірники вірять, що аргументи клубу Анатолія Тимощука все ж переважать.

Яковенко − за індивідуальною програмою

Завтра національна команда відновить тренувальні заняття. Олександр Яковенко, який учора зазнав травми стегна, поки що тренуватиметься за індивідуальною програмою. Перший із трьох товариських матчів відбудеться 25 травня на харківському стадіоні «Металіст».
Підписатися на новини