Яковенко та Польовий: дует для дебюту

Національна команда України, що проходить тренувальний збір на базі харківського «Металіста» у Високому, отримала серйозне поповнення − у середу ввечері в табір збірної прибув її капітан і рекордсмен Андрій Шевченко. В послужному списку динамівця − 94 поєдинки та 43 голи у синьо-жовтій формі. Поруч із Шевою тренуються кілька абсолютних новачків. Сьогодні наша увага − до двох із них, Володимира Польового та Олександра Яковенка.

Польовий не хвилювався
24-річний захисник запорізького «Металурга» Володимир Польовий, за його словами, не хвилювався перед першими тренуваннями збірної, хоча виклик від Мирона Маркевича  став для нього приємною несподіванкою. «Мирон Богданович не робив перші тренування надто інтенсивними, адже у гравців була тижнева пауза після заключного туру чемпіонату України, − каже гравець. − Тож у нас була можливість втягнутися у процес занять. Мікроклімат у команді − просто супер! Із багатьма хлопцями ми перетинаємося під час внутрішніх матчів, тому половину складу я добре знаю і особливо адаптуватися до колективу не довелося».

Подвійний стимул
13-го травня у Володимира Польового народився син, якого назвали Андрієм. Дебютант збірної був присутнім на пологах і провів із дружиною три дні після народження первістка: «Тепер у мене подвійний стимул працювати інтенсивно. Я постійно телефоную додому, цікавлюся як справи у дружини. Сьогодні її уже виписують, я ж сина побачу після зборів: йому буде уже 3 тижні, стане зовсім дорослим − не впізнаю. З іншого боку,  партнери у клубі  дали мені чітку настанову, мовляв, давай працюй, ми будемо  за тобою стежити під час ігор». Польовий наполегливо виконує напуття колег, вважаючи, що головне − дебютувати у збірній, неважливо буде це стартовий склад чи вихід на заміну.

Вдалий сезон Яковенка 
Олександр Яковенко майже п‘ять років виступає за бельгійські клуби. Сезон, проведений в оренді у «Вестерло» цілком можна назвати успішним − 10 забитих м’ячів і 8 гольових передач, при цьому Сашко відзначився тричі у чотирьох матчах плей-офф, що завершували ігровий рік. «Я очікував запрошення до збірної, оскільки сезон мені справді вдався, − каже 22-річний хавбек. − Тепер хочу показати свої найкращі якості у збірній, щоб мене й надалі запрошували до національної команди. З нетерпінням чекаю ігор і хочу зарекомендувати себе якнайкраще».

Схоплює все на льоту
Під керівництвом Мирона  Маркевича і Юрія  Калитвинцева гравець, котрий провів чимало ігор за юнацькі та молодіжну команди, працює вперше. «Ми постійно граємо на тренуваннях у два дотики, потрібно швидше думати, швидше відкриватися, ніж у юнацьких командах, − продовжує Яковенко. − Водночас тут значно більше досвідчених футболістів, і тренувальний процес для мене  цілком новий. Раніше я таких вправ не робив, тому вчуся на ходу і прагну схоплювати все на льоту».

Футбольне прізвище
Олександр, за його словами, прагне довести своє право на місце у збірній: «Якщо у мене будуть вірити, я, звісно ж, зроблю все, щоб продемонструвати гідну гру. Не сумніваюся у своїх силах і з нетерпінням чекаю дебюту». З «Вестерло» Яковенко повернувся до «Андерлехта», якому належать права на футболіста. Відпустка у брюссельському клубі триватиме до 28 червня − Сашко встигне й відпочити, й навідати у Києві свою родину: його молодший  брат грає у молодіжному складі «Арсеналу», а батько − знаменитий свого часу гравець «Динамо» і збірної СРСР Павло Яковенко − тренує «молодіжку».

Підписатися на новини