Сотка Шеви за "Динамо"

"Динамо" з мінімальним рахунком (1:0) переграло "Ворсклу", на три очки відірвавшись від "Шахтаря", який у неділю в центральному матчі 20-го туру зіграє з "Металістом".

Перший тайм пройшов за тотальної переваги киян, але перетворити її на голи господарям не вдалося. Більше того, до відпочинку глядачі стали свідками лише двох гострих моментів, перший з яких створили гості. Денис Кулаков продерся правим флангом та зробив навіс у карний майданчик, звідки Ахмед Янузі головою пробив поруч зі штангою. Відповідь господарів виявилася не менш гострою. Артем Мілевський п'ятою скинув м'яч на Андрія Шевченка, але удар капітана збірної України з п'ятнадцяти метрів лише "облизнув" поперечину воріт Сергія Долганського.

Після відпочинку командам знадобилося значно менше часу на розкачку. Гольові епізоди не змусили на себе довго чекати. Першими знову могли забивати підопічні Миколи Павлова - помилкою Євгена Хачеріді скористався Йован Маркоскі, котрий знайшов пасом на лівому куті воріт Янузі, але форвард з вигідної позиції не влучив у створ. Не реалізувавши свій момент, полтавська команда була покарана у наступній атаці киян. Шевченко отримав передачу від Маграо в карному майданчику й спокійно пробив повз воротаря "Ворскли". Цей гол став сотим для Шеви, забитим за "Динамо" в усіх турнірах.

Пропущений м'яч змусив полтавчан відкриватися, внаслідок чого на їх половині поля з'явилися вільні зони, якими намагалися скористатися кияни. Гра пожвавішала, проте її малюнок не змінився. Тринадцятиразові чемпіони України створили ще декілька чудових нагод збільшити гольову перевагу, але знову їх підвела реалізація.

Саме на невикористаних моментах загострив після гри увагу головний тренер киян Валерій Газзаєв. "Ми провели гарну гру, постійно володіли ініціативою, але знову не змогли забити більше ніж один м'яч. Нам треба ще багато працювати над реалізацією", - підкреслив російський наставник. Клас столичної команди відзначив і тренер "Ворскли" Микола Павлов: "Динамо" дуже міцна команда, у складі якої виступають чимало досвідчених футболістів. Сьогодні ми ще раз стали свідками неписаного футбольного правила - не забиваєш ти, заб'ють тобі".

В інших матчах суботи господарі відсвяткували ще дві перемоги. У металургійному дербі, в якому запорожці приймали одноклубників з Донецька, глядачі побачили п'ять забитих м'ячів. На влучні удари Адольфа Тейку, Євгена Пісоцького, що вийшов на заміну, та Дмитра Невмиваки донеччани відповіли голами Мусавенкосі Мгуні та Велізара Дімітрова - 3:2.

Ще більш примарними стали шанси на порятунок у "Кривбаса", який на виїзді поступився "Чорноморцю" - 1:3. Гості відкрили рахунок завдяки зусиллям новобранця команди Андрія Варанкова, але після перерви вони тричі вимушені були діставати м'яч із сітки власних воріт. У складі одеситів відзначилися Владислав Ващук, Віталій Балашов та Сауседо.

Справжній футбольний тріллер розіграли у Львові "Карпати" та "Арсенал". Тричі столичний клуб виходив уперед й кожного разу львів'янам вдавалося зрівнювати результат - в останнє вже у компенсований час, коли Андрій Ткачук, що з'явився на полі по перерві, відгукнувся на подачу з кутового. Ця нічия стала для киян третьою поспіль у весняній частині чемпіонату. Крім того, команда В’ячеслава Грозного відзначилася кількома цікавими дебютами. Перші голи за "Арсенал" забили екс-форвард "Динамо" Максим Шацьких, колишній захисник московського "Спартака" Флорін Шоаве та чемпіон Європи-2009 серед 19-річних Євген Шахов, а ще один тріумфатор юнацької європейської першості Дмитро Коркішко вийшов на заміну наприкінці гри.

Підписатися на новини