Вукоєвич виручив "Динамо"

У суботу стартувала весняна частина чемпіонату України. Київське "Динамо", приймаючи "Кривбас", здолало опір аутсайдера першості лише у другому таймі.

 

Динамівці весь матч провели в атаках, однак реалізувати тотальну перевагу над суперником господарям ніяк не вдавалося. Ворота "Кривбаса", який у міжсезоння очолив колишній тренер столичної "Оболоні" та екс-гравець "Динамо" Юрій Максимов, у першому таймі так і залишилися у недоторканності. Після перерви гра майже не змінилася. Господарі продовжували тиснути на ворота криворіжців, які майже всім складом намагалися стримати чинних чемпіонів України.

 

За такої гри біло-сині намагалися вичавити максимум із стандартних положень. На 69-й хвилині Андрій Шевченко зі штрафного влучив у стінку, але першим на добиванні опинився Огнен Вукоєвич, котрий у дотик відправив м'яч у сітку. В гостей був шанс врятувати матч, але після помилки на виході Олександра Шовковського та удару Юрія Штурка свого голкіпера на лінії воріт підстрахував захисник Леандро Алмейда.

 

Незважаючи на мінімальний рахунок, наставник киян Валерій Газзаєв залишився задоволений діями своєї команди. "В цілому футболісти виправдали мої сподівання, - відзначив російський фахівець. - Ми створили багато гольових моментів, але нас підвела реалізація. Втім, вважаю, це цілком природно, адже ми провели перший офіційний матч після зимової перерви й наразі ігровий тонус в обох команд однаковий".

 

Цікавий матч відбувся у Львові, де "Карпати" приймали третю команду Прем'єр-ліги - "Металіст", яку очолює головний тренер збірної України Мирон Маркевич. Однак вояж до західної столиці бронзових призерів минулої першості виявився невдалим. Гостям удалося відкрити рахунок вже на 11-й хвилині завдяки потужному "пострілу" свого головного бомбардира Джексона Коельо, однак надалі забивали лише господарі.

 

За сім хвилин Ігор Ощипко з пенальті, призначеного за гру рукою у власному карному майданчику Дениса Олійника, відновив рівновагу, а на 54-й хвилині гравець молодіжної збірної України Олег Голодюк вивів львів'ян уперед. На 62-й хвилині другу жовту картку отримав бразильській півзахисник гостей Едмар, після чого господарям у більшості залишалося довести гру до перемоги, що вони й зробили.

 

В інших матчах суботи донецький "Металург" на виїзді упорався із "Закарпаттям" завдяки єдиному голу Мусавенкосі Мгуні, а запорізький "Металург" стараннями Сергія Кривцова та Майкла Алозі вдома переграв "Іллічівець" - 2:0.
Підписатися на новини